Přejít na obsah

tomdd

Uživatel
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení tomdd

Nováček

Nováček (1/14)

2

Popularita

  1. Ale jo, užitečná funkce to může být. S tím pípákem to i dává smysl. Bez něj je to trochu k vzteku. V každém případě ale Felicia a Forman tuto funkci parkovacek neměli. Takže proti nim mi to přišlo jako funkce pro zlost. Proto ten, pro někoho nepřijatelný, nápad s demontáží, to se omlouvám. Zítra vyzkouším spínač ve dveřích. Dá se k němu nějak civilizované dostat/proměřit?
  2. Dík, zkusím opravit ten pípák, nenapadlo mne, že by to mělo pípat, při tom zápalem blinkru. Teď si uvědomuji, že blbne spínač ve dveřích řidiče. Zlobí otevírání 5.dveří. Po tom už jsem pátral, má to souvislost s otevřením dveří řidiče. Když otevřu jen dveře řidiče, 5. dveře většinou otevřít nejdou. Když otevřu jiné dveře, tak 5. jdou. Vlastní pípák asi pípa, někdy jsem ho už slyšel, i když většinou jezdím na denní.
  3. Aha, dík za vysvětlení. Tu F3 mám asi 2 roky a ještě jsem si té funkce nevšiml. Asi je to tam udělané fakt rozumně. U té F1 mě za pár měsíců už několikrát upozorňovali, že svítím. Takže je jen otázka času, kdy vybiju baterku. Ale, jak jsem pochopil, mělo by to po otevření dveří kvílet? To nedělá, vytáhnu klíček, otevřu dveře, na palubce nic nesvítí, nepípá, vystoupím, zamknu a svítí levá nebo pravá strana. Takže bude chyba někde v tom pípáku?
  4. V posledních měsících jsem jezdil 4mi auty a má to jen tato fabka. Služební Fabia iii to nemá. No ale vypnout to je asi problém...
  5. Proč tuto super funkci jiná (nová) auta nemají? Všechna ohrožují?
  6. Myslím ty parkovací světla, možná to měla 105/120? Nepamatuji, ale nějaká škodovka to byla. Prostě mě tato funkce obtěžuje a nechci ji. Poradí někdo? Tím autem se moc nejezdí, takže batarka bude vybitá dost i bez nějakého zbytečného svícení.
  7. No, zvukové upozornění to nemá a od dob škody 100 (nebo kde jsem to naposled viděl?) jsem tuto funkci nepoužil a nic na tom měnit nehodlám. Takže když někdo odpoví k tématu budu povděčen. Ostatní se nemusí obtěžovat. Děkuji.
  8. Jak vypnout tuto funkci? Když vyndám klíček při zapnutém blinkru svítí levé nebo pravé obrysovky. Asi to v životě nepoužiji, jen mi to vybije baterku.
  9. Tak jsem udělal pokus s alobalem a dvěma stejnými auty. Obě se chovají stejně. Hlásí to že snímač nemá výhled, ale až po rozjetí na cca 40 kmh. Na stojícím autě to nehlásí nic. Takže snímač funguje. Asi se tedy liší v nastavení citlivosti. Kolega říká, že to v provozu hlásí skoro až zbytečně, třeba před odbočujícím autem atp. Mě to ještě ani nepíplo.
  10. Alobal nemám po ruce, zkusil jsem to zakrýt smaltovanou kovovou tabulkou (21x13cm). Před i po nastartování. Nic to u stojícího auta nehlásí.
  11. Tak to ASR je v té "televizi" zaplé. Zajímavé, že se to v menu jmenuje ESC a teprve po rozkliknutí se ukáže ASR vypnout. A rozvítí se na palubce oranžová kontrolka. Nikdy jsem to vyplé neměl. Pověšený za auty(při testování), i dost nebezpečně, jsem jel několikrát při různých rychlostech, ani píp. Před půl hodinou jsem byl málem účastník DN. Při dojíždění ke křižovatce se na ní střetly dva osobáky a skončili v mém jízdním pruhu přede mnou cca 15m. Zastavil jsem v pohodě. FA ani nepíplo, samozřejmě. A myslím že to tam práci mělo. Podle mě to v tom autě nefunguje vůbec, a nevím jak to někomu dokázat. Ve škodovce připojí počítač, pustí diagnostiku, napíše bez závad , a je hotovo.
  12. To jsem asi přehlédl, ale stejně nerozumím? Když už, tak před protijedoucí, ale to mi přijde dost nebezpečné. :-) ASR jde někde trvale vypnout? Ani nevím kde to tlačítko je a určitě jsem ho nikdy nepoužil. A v servisu by si snad všimli, ne? Jsem se byl podívat, tlačítko ASR tam nemám, ve staré Fábce bylo.
  13. Nové auto cca 2 měsíce/1300 km, FA zatím ani jednou nepípl. Protože mě funkce od začátku zajímala, tak jsem chtěl vidět jak to funguje. Různě jsem to zkoušel, dojíždět na dálnici, na křižovatce, s plynem i bez atp. Minimálně dvakrát jsem i náhle rychle brzdil v provozu, kde bych čekal že FA něco udělá. Nic. Kolega má stejné auto o 2 měsíce starší. Jemu to v normálním provozu už několikrát reagovalo i přibržďovalo. Udělali jsme pokus s papírovými krabicemi za stejných podmínek v rámci možností. Jeho auto před překážkou pípalo a mělo tendenci i brzdit, moje nic. Dal jsem to do servisu. Konzultovali s někým od škodovky. Závěr, je to komplikovaný systém závislý na mnoha vnějších okolnostech. Otestovat se nijak nedá a nemá (ty krabice). Pokud diagnostika neukazuje závadu, tak je to funkční OK. No nevím, je to služebák, kdybych za to dal 9k ze svého, budu z toho dost otrávený, mírně řečeno. Tak nevím zda to ještě nějak řešit? Pročetl jsem tady vlákno. Ještě mne napadá ten rámeček RZ. Je fakt že má dole navíc asi 2cm reklamu firmy. Ale v servisu jim to divné nepřišlo i když to taky zmínili, že rámeček může mít vliv.
  14. V návodu k Infotaiment Swingu píšou o výběry pásma FM/AM/DAB. Ale v utě mi to nabízí jen FM. Nevíte jak to je? Jsou různé verze? Už jsem to našel, DAB je na přání. Tak nic, no.
×
×
  • Vytvořit nový...