Přejít na obsah

Autorizovaný servis a žárovka!


tomekp

Doporučené příspěvky

Jedu si tak ve svém auti a rozsvítila se mi kontrolka na palubovce oznamující poruchu v osvětlení vozu. Jelikož máme auti v záruce a AUTORIZOVANÝ servis ŠKODA byl sto metrů po cestě, zamířil jsem rovnou tam. Auto jsem obešel a zjistil jsem, že mi nesvítí v levém předním světle potkávačka. Zašel jsem do prodejny ND Škoda, kde jsem pánovi v pozdních středních letech sdělil, že mi v Octavii II po faceliftu modelový rok 2010 v levém předním světle nesvítí potkávačky s tím, že xenony nemáme; jestli by mi mohl prodat žárovku, která tam patří. Prodejce mi sdělil: "Jak mám vědět, která tam patří žárovka, prodáváme 20 druhů aut a kdo si to má pamatovat?" Tak jsem mu opáčil (velmi slušně!), kdo jiný než autorizovaný servis ŠKODA by měl vědět nejlépe, jaká patří do OII po faceliftu žárovka, že má k dispozici, pokud to neví z hlavy, moderní zařízení, kterému se říká počítač (od kterého mimochodem vstal, když jsem přišel). :doh Odpověděl, že takové věci musí znát šofér! (Pozn. auto OII mám 1.5 roku a praskla prví žárovka. Předchozí auto byl Megane rv. 96 a tam jsou vpředu dvouvláknové, které jsem si kupoval sám a měnil taky... vpředu byly 3 druhy ; u OII je jich 5 druhů - mám mlhovky a blinkry nepočítám) Tak jsem řekl, že takové věci má znát PŘEDEVŠÍM VYŠKOLENÝ personál autorizovaných servisů. Nakonec to natypoval na H7. Říkal jsem, že to jdu na parkoviště vyměnit a pokud se sekl, tak mi ji vymění. Radši jsem jim tento úkon nesvěřil, aby mi to ještě nějak nedojebali. I když jsem měnil žárovku na OII poprvé, tak jsem ji zvládl vyměnit i s vytažením světla do deseti minut - chvíli jsem laboroval, jak fungují páčky a -10°C s holýma rukama nic moc. Na žárovce, kterou jsem koupil bylo uvedeno H7 12V 55W Original Tiele Volkswagen AG a na žárovce, kterou jsem vytáhl ze světla bylo H7 12V 55W ORIGINAL PHILIPS :-), takže ve škodovce tam montují, co mají po ruce.

Historkám, co kolují o autorizovaných servisech na netu a tady na fóru jsem dříve nevěřil, ale začínám pomalu věřit kol119 Počítám, že mi brzy odejde i druhá strana, tak prodejce půjdu zase potrápit lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...