Přejít na obsah

Subwofer a zesilovač

Frankk

Doporučené příspěvky

• o 3 týdny později...

Tak za prvé si musíš natáhnout napájení nejlépe přímo od baterie (+) nejoptimálnější je tažení v autě z motor prostoru se dostaneš například u hlavního kabelového svazku který je vede z pojistkového bloku dále pak klasicky za plasty podél dveří nebo pokud chceš vnějškem nechá se dobře táhnout podél vedení brzd až dozadu a odvodňovací dírou rezervy dovnitř tuto variantu ale nemohu doporučit od rádia musíš natáhnout sinche kvůli signálu zvuku pokud máš ovšem na rádiu výstup pokud ne musíš je napojit na repro v eurokonektoru opět nemohu doporučit napojení na eurokonektor dále potřebuješ od rádia spínací proud pro zesilovač poznáš ho žárovkovou zkoušečkou proud do něj půjde pouze po zapnutí klíčku většinou bejvá značen modře a pokud máš lepší rádio vedením od něj může být opatřen pojistkou nebo alespoň mezi konektorem a radiem půjde rozpojit pokud ani jedno musíš hledat nebo můžeš spínací napájení udělat od hlavního napájení od baterie ale pozor jednak nedoporučuji a jednak musíš umístit vypínač a zesilovač vypínat jinak ráno nemusíš nastartovat takže máš vzadu hlaní proud spínací proud a singál na hlavní proud 100% umísti pojistku nejlépe hned u baterie kdyby se ti po cestě cvaknul kabel aby jsi nevyhořel na zesilovači budeš mít 3 konektory pro proud jedna je hlavní tam příjde + od baterie druhá většinou prostřední bude proud spínací a třetí je kostra budou označený kostru si chytni kdekoliv v kufru do zesilovače dál připoj aux od rádia to jsou ti sinche a ze zesíku vyveď signál k subwooferu pusť a vylaď na rádiu trošku je lepší aby zadek byl oproti předku lehce utlumenej jelikož si to doladíš na zesilovači tradá a hotovo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 měsíce později...

Koupil jsem si lehce používanej zesilovač s subwooferem a chtěl bych na ten zesilovač připojit pouze ten subwoofer, zbytek repra nechat jak bylo, tj. napojeno přímo na rádio. Nevím přesně jak zapojit ten zesík a subwoofer tak chci poprosit o radu :)

Vstupy/výstupy zesíku vypadají takhle:

post-32567-0-38635800-1304250868_thumb.j

post-32567-0-44683700-1304250880_thumb.j

Co jsem z příspěvků pochopil:

ZVUK Z RÁDIA přivedu do zesíku pomocí CINCH kabelů a zapojím do LINE INPUT (CH1 a CH2).

NAPÁJENÍ ZESILOVAČE: GND propojím s kostrou auta (přidělám kabelem na kovovovou část), REM - napojím někam na spínané nápajení od rádia=> kam konkrétně?? +12V napojím na polaritu + u autobaterie - kudy přesně mohu u Octavky I vést kabel? Nebo to + lze napojit např. k zásuvce u řadící páky??

VÝSTUP ZE ZESILVAČE K SUBWOOFERU mám tedy pravděpodobně napojit k těm výstupům napravo od pojistek...-Kam konkrétně??

Díky moc za rady :)

Odkaz ke komentáři

...v podstatě odpovědi znáš...spínání zesilovače záleží od modelu a typu autorádia jestli máš OEM nebo neoriginální.

Napájecí kabel určitě od baterie a kudy?...po levé straně kde najdeš průchod pod torpédem stěračů.Kabelový set pro připojení zesilovače...

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/45-1-Kabely/178-2-kabelove-sety/5/1408-KIT-LK10

nebo...

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/45-1-Kabely/178-2-kabelove-sety/5/1409-KIT-LK20

Kabely k SW zapoj do můstku tzn. na + jednoho kanálu a na - druhého kanálu CH1-CH2 a do stejných míst, ale LINE INPUT připojíš RCA kabel od autorádia.

Odkaz ke komentáři

Skvělý, tak dík moc;) Kabel od baterky jsem do vnitřního prostoru ještě nikdy nevedl, tak snad tam od motorového prostoru do prostoru kabiny někde najdu tu "díru" na vedení kabelu + :)

Jinak jestli to dobře chápu, tak SW zapojím tedy sem??: (červeně vyznačeno)=> post-32567-0-85831900-1304764877_thumb.j

díky;)

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvek!!
Odkaz ke komentáři

Tak jsem vysunul radio ze středního panelu a když pominu že někdo v minulosti tam udělal pěknej bordel s těma kabelama (je tam dokonce připojená i nějaká malá krabička a v ní baterie) - možná ta spousta kabelů souvisí i s alarmem, kterej je v autě nainstalovanej, jestli to je nějak propojený...netušim:D))

Tak by mě zajímalo ke kterýmu kabelu mohu napojit spínací napájení '-', mohu ten kabel nějak barevně poznat??

post-32567-0-47382000-1304793317_thumb.j post-32567-0-86993300-1304793331_thumb.j

děkuji:)

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...

Ahoj nechci zakladat nový tema, tak dam dotaz k SW sem: chtel jsem se optat ja mate na O1 zapojený kabel od SW u rádia na pin č.5 kde je spínané +12V? Prý je potřeba tento konektor http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/21-1-Instalacni-material/149-3-ISO-konektory/5/697-ISO-konektor a kámoš mi zase tvrdí, že on ho vubec nepoužival tak jak to tam tedy napojil?

Odkaz ke komentáři

...máš několik možností...spínací kabel od rádia s kabelem k zesilovači spájet na pevno...kabely spojit pomocí dutých konektorů...a nebo ppomocí tohoto konektoru přímo do ISO konektoru.

Používám poslední variantu protože při demontáži autorádia se rozpojí pouze ISO ve kterém jsou všechny kabely.

Některá autorádia mají tento spínací kabel zdvojený...jeden je zapojený do ISO konektoru pro napájení el. antény a druhý je volný se štítkem REMOTE/AMP.

Odkaz ke komentáři

mac audio - dobrá koupě :) lepší je ale serie Z :) u toho automatického zapínání - dej si pozor někdy to nešlape, musí se to trošku přepojit ale to uvidíš jak to uslyšíš jestli to půjde nebo se bude zzesilovač vypínat :) Co ale všem doporučuju je to, že když se zapíná zesilovač tak si dát volume na minimum !! když se nechá hlasitost tak ty repra přez zesilovač dostávají hrzné pecky a zachvílí odcházejí do rici rititi :)

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Zdravím,

ohledně toho spínani subu a tak - já to budu řešit tak že budu mít u řidiče krabičku s potenciomentrem-volume a páčkový vypínač na vypínaní zesilovače ... sice to není nejlepší ale já nejsem takový nadšenec a třeba budu chtít mit někdy sub vypnutý ... Jinam mám rádio Pioneer DEH-2320UB a spínací kontakt na sub ( v návodu píšou že slouží pro vysunutí antény :-P ) je bílo-modrý.

Můj dotaz: Jak se mám dostat od baterky přes ten svazek kabelů co vede pod volant ?? .... nechcu nic moc rozebírat ( stačí mi ty prahy ) a ten svazek vidím max 10cm od baterky ... pak ho už nevidím přes ty díly .....

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...