hatchback Vloženo 6. Březen 2011 Sdílet Vloženo 6. Březen 2011 (editace) Ahoj. Koupil jsem ojetou Fabii 1,9 tdi 74kw, 03. A již při koupi měla zadní brzdové kotouče poměrně rezavé. Domníval jsem se, že auto dlouho stálo a že se to "vybrzdí". Zatím jsem ujel 200 km i s častým a poměrně razantním bržděním a kotouče jsou stále rezavé. Účínost brzd je celkově v porovnání s jinou Fabii o dost horší. Čili zadní brzdy asi nebrzdí. Kde může být problém? Je na vozidle nějaký regulátor pro tlak k zadním brzdám? Nebo je možné nějaké nastavení brzdícího účinku? Ruční brzda funguje skvěle. Editováno: 6. Březen 2011, autor: hatchback Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 14. Březen 2011 Sdílet Vloženo 14. Březen 2011 (editace) Já sem podobný řešil, že jsem rozebral třmeny,sundal kotouče, destičky. Zrepasoval jsem těsnění, na brzdách o průměru pístu 38mm jsou čtyři těsnění, sada od Frenkitu 238022 za 260,-Kč, pístek vytočíš ze třmenu jakou šroub( pak ho zase zašroubuješ-vyšroubováním se dá vymezit vůle mezi sjetými destičkami a sjetým kotoučem)(pístek jsem vytočil tak, že jsem použil klíč na výměnu kotouče u rozbrusky a třmen uchytil do svěráku). Ze třmenu pak musíš vyndat hřídelku se závitem, to je nejhorší, protože je jištěna ségrovkou. Ségrovy kleště musí být hodně ouzký a dlouhý, aby ses dostal do třmenu. . Já jsem si jedny uzpůsobil tak, že jsem je ohnul na rukojetích ven a ještě zabrousil ostrý rohy klepet, abych se dostal do třmenu. PovyměŇuj těsnění, hlavně až budeš montovat píst dovnitř třmenu, tak těsnění uvnitř třmenu, dosedací plochy mezi pístkem a třmenem, namaž brzdovkou, aby to dobře klouzalo, jinak píst nepůjde dobře dovnitř.Zvenku třmenu, když už máž hřídelku uvnitř namontovanou, tak jsem dal kolem hřídelky vysokoteplotní mazivo na brzdy od ATE ( autokelly za 250,-). Ten repas udělěj jinak ti to někdy jednou prdne ( těsnění kolem hřídelky) a vychčije ti brzdovka( můj případ). U tý opravný sady je těsnění navíc, tak se nediv, já jsem to zjištoval na forech , jestli ty nadbytečný těsnění nejsou třeba soplňky, aby se zlepšilo těsnění kolem hřídleky ruční brzdy, protože ta má tendenci reznout a tí, mění svůj průměr, je vyžraná. Dostala se mi odpověď , že jsou tam těsnění navíc. Namontuješ, samozřejmě odvzdušníš. Přidávám nějaký foto : Editováno: 15. Březen 2011, autor: Standis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hatchback Vloženo 20. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 20. Březen 2011 Díky za radu mrknu na to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.