kropacek.pepa Vloženo 26. Červen 2006 Sdílet Vloženo 26. Červen 2006 Koupil jsem ojetou felicii kombi rv.97.Po několika kilometrech my chcípla a už jsem nenatočil.Všichni říkali,že to je snímač otáček,tak jsem ho zakoupil a hle,snímač ve voze prostě není.Poradí mi někdo,kde ho najít?Měl by být u těchto modelů na vrchní straně převodovky,ale tam je jen ucpaná díra a kabel ke snímači žádný.Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host pet 16 Vloženo 26. Červen 2006 Sdílet Vloženo 26. Červen 2006 ten najdeš v rozdělovači. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kropacek.pepa Vloženo 27. Červen 2006 Autor Sdílet Vloženo 27. Červen 2006 Dík pete,koukal jsem i na tátovu feldu má 1.9 D a tam snímač na převodovce taky neni,opravdu je na rozdělovači u mého vozu,nechal jsem to raději servisu,protože je v ..... i vstřikování a na to že je to přes bazar,mi to je opravováno zdarma Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 27. Červen 2006 Sdílet Vloženo 27. Červen 2006 Koupil jsem ojetou felicii kombi rv.97.Po několika kilometrech my chcípla a už jsem nenatočil.Všichni říkali,že to je snímač otáček,tak jsem ho zakoupil a hle,snímač ve voze prostě není.Poradí mi někdo,kde ho najít?Měl by být u těchto modelů na vrchní straně převodovky,ale tam je jen ucpaná díra a kabel ke snímači žádný.Dík Snímač otáček je na opravdu na převodovce , ale to platí pro české motory 1,3 MPI a BMM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kropacek.pepa Vloženo 27. Červen 2006 Autor Sdílet Vloženo 27. Červen 2006 já mám 1.6 a tam opravdu neni a táta na dieslu ji tam taky nemá.Je tam jen zaslepená díra zátkou.Asi si koupím jiný vůz,stejně se mi náhle rozrosta rodina o čtyři členy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gerrik Vloženo 1. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2007 Hele, a je pravda že bez snímače otáček (nebo s odpojeným snímačem) neodjedeš? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
inya Vloženo 1. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2007 Hele, a je pravda že bez snímače otáček (nebo s odpojeným snímačem) neodjedeš? Nevím, jak u diesela, ale ŘJ benzíňáků potřebuje info o otáčkách motoru - takže odpověď je jasná, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gerrik Vloženo 4. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2007 Jasan, a když budu mít přerušené vedení SIGNAL(ten prostřední kablík), a zapomenu na to a budu chtít startovat, nepodělám tím něco? Nehodí to chybu do ŘJ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
inya Vloženo 4. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2007 Nejdřív se to zapíše jako sporadická závada, až po x startech jako trvalá. Ale když bude potom funkční, tak by to mělo v poho nastartovat. Ani vlastně nevím, jestli se u tohodle čidla něco do ŘJ zapisuje - když není signál o otáčkách, nevstřikuje se palivo ani svíčky nehází jiskru... A jedinýho, co můžeš zničit je baterku nebo startér... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Vokoun Vloženo 28. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2009 Diky za tohle vlákno. Dostala se mi nedávno do rukou nestartující Felicie 1.6. Problém vyřešen výměnou zapalovací jednotky ale dost mě překvapila absence snímače otáček na převodovce (resp. skříni setrváku). Byla tam doslova díra dovnitř. Přitom motor jinak normálně fungoval, otáčkoměr ukazoval. Máte nějaký nápad čím se dá bezpečně zaslepit? Nebo co tam bylo jako originál záslepka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavelfelda Vloženo 23. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2009 Diky za tohle vlákno.Dostala se mi nedávno do rukou nestartující Felicie 1.6. Problém vyřešen výměnou zapalovací jednotky ale dost mě překvapila absence snímače otáček na převodovce (resp. skříni setrváku). Byla tam doslova díra dovnitř. Přitom motor jinak normálně fungoval, otáčkoměr ukazoval. Máte nějaký nápad čím se dá bezpečně zaslepit? Nebo co tam bylo jako originál záslepka? ano je tam skutečně díra a snímač je v rozdělovači (1,6MPI), ta díra měla originální záslepku, která vypadá jako kapka na šroubek, jinak ten snímač v rozdělovači slouží hlavně ke startu, protože nastavuje základní předstih, v běhu motoru pak řídící jednotka upravuje předstih podle dalších podmínek a elektronicky jej mění Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.