Přejít na obsah

inya

Uživatel
  • Počet příspěvků

    521
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli inya

  • Narozeniny 23.8.1977

Kontaktní metody

  • Web URL
    http://

Návštěvy profilu

2 505 zobrazení profilu

Oznámení inya

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

3

Popularita

  1. Já mám teď víkendy volný, takže můžu kdykoliv
  2. Se mi zdá, že se nikomu nechce...
  3. To víš, že ne. Ale to by byla převodovka hlučnější celkově, né jen za specifických podmínek. A řazení chodí taky velmi pěkně - stejně, jako když jsem s tím autem jezdil denně já.
  4. Co myslíte, že by mohlo být za závadu: - při brždění motorem na 2. stupěň je slyšet (zatím) jemné rachocení ve stylu dotýkajících se zubů, - na 3. stupeň už to skoro slyšet není, - při sešlápnutí spojky je ticho a při zrychlování taky není nic slyšet, - při brždění se hluk nezvýší. Předpokládám opotřebovanou spojku nebo vadné některé ložisko v převodovce. Auto má najeto 270tis. a spojka je původní.
  5. 2 Pawouk: Nečekej, že se to bude hned přehřívat. Stejný místo někde do kopce 2km, stejný styl jízdy, přibližně stejný teplo, kde to bere okamžitě cca 10l/100km na pětku, tak na vrcholu před čipem ukazoval palubák 88°, po chipu 92°. Mechanismu ohřevu oleje je snad jasný. Přestup tepla kontaktem oleje s každým povrchem, se kterým se setká - válce, ojnice, vačky, ventily, olejová vana atd., u některých motorů turbo, případně chladič oleje. Jestli chápu správně princip od výrobce, snaží se turbo udržet tlak před škrtící klapkou na 0,2MPa (normální tlak vzduchu je 0,1MPa). Předpokládám, že po čipu to bude tak na 0,24MPa. Tzn. že přes výfukovou část musí projít tak o 25% víc výfukových plynů (westgate je víc uzavřený). Samozřejmě to nedokážu říct na 100%, nemám možnost číst všechny údaje, které dostává a řídí řídící jednotka. Každej tuner si stejně chrání svoje postupy (nebo ještě "lépe" je nezná). Vycházím z principu funkce motoru. Ona se ohřeje víc i chladící kapalina, jenže to na teploměru nezjistíš, když je "programově vyhlazený".
  6. 2 cz pida: S čipem mám najeto zatím 5tis., takže říct, co spojka, převodovka atd. To je těžko říct. 90% jízd jezdím dost na pohodu, tak předpokládám, že životnost bude v pohodě podobná sériovému stavu. Ono když jedeš po silnici plný aut, je lepší volnější styl, než stresující, že musím každého předjet. Snažit se někoho 5km předjet, pár kilometrů mu ujíždět a na první světelný si dáte opět spicha, tak člověk trochu přemýšlí, jestli se to vůbec vyplatilo. Pak si prostě občas užiju, nejlíp na okreskách. A tam by ode mě dostávalo auto zabrat i bez čipu. Průměrnou spotřebu mám 5,3l (počítanou) před i po čipu, když si užívám tak palubák ukazuje cca 7,5l. Pár nádrží jsem zkoušel 100 oktanovej benzín bez znatelnýho rozdílu ve spotřebě a výkonu. Jediný rozdíl byl malinko, ale opravdu malinko klidnější běh v nízkých otáčkách. Jinak beru klasický natural u euroilky. Jinak se trochu víc ohřívá olej, což je daný tím, že přes turbo jde víc výfukovejch plynů a víc tlačí do sání. Čili je potřeba si dávat větší bacha na dochlazování. Graf jsem sem nenahrával, protože je v podstatě podobný tomu, co sem dával mx6 13. března. Po chipu mi změřili 201 Nm / 2800 ot a výkon 89 kW / 5300 ot, původní 165 / 3000 až 3200 ot a 75 kW při 5600 ot. V průměru narostl krouťák o 20%. Doufám, že je to vyčerpávající. ;-)
  7. Úpravu můžu vřele doporučit. Auto je o dost živější. Graf z měření je podobný tomu, co tu už je. Spotřebu nehodnotím. Když člověk začne používat, co motor nabízí, tak prostě žere...
  8. Při výběru motoru je vždycky dobré vědět, kde a jak se jezdí a případně s jakým nákladem. Pro jízdy z 90% po městě (častý rozjezdy) nebo do cca 15min. jízdy doporučuju HTP - ve městě má slušnou dynamiku s dost příznivou spotřebou a je hodně spolehlivý. Kdo najezdí za rok víc jak 25000 tak možná i diesel (ale u nových aut je hrozně velkej rozdíl v pořizovací ceně, u ojetých i při nižším nájezdu). Pro všechno ostatní TSI - osobně mám o půl litru lepší spotřebu se zábavnější dynamikou. Ta 1,4 je snad jen pro ty, kteří mají neoprávněnou obavu z TSI nebo si myslí, že se s turbem nenaučí zacházet. S HTP jsem najezdil 200tis. km bez poruchy 90% po okreskách a bylo znát, kolik jelo lidí, ale pro většinu cest to bylo dostatečný. S TSI mám najeto zatím 35tis. a zatím si toho motoru užívám...
  9. inya

    Problem s brzdama

    Řešení je víc zatáhnout ručku, jako byste stáli na 20% kopci. Prostě je to normální - zastavíš, zařadíš jedničku nebo zpátečku, zatáhneš ručku né moc velkou silou, chcípneš motor, vystoupíš odlehčíš nápravy, kola se lehce pootočí (díky provedení zadní nápravy) a trošku to vrzne. Prostě odpor motoru a brzdy se mezi sebou někde projevit musí. Zkus to bez rychlosti a měl by být klid.
  10. V Etce jsou ty jednotky dvě - jedna pro natáčecí projektory s corner mlhovkama a druhá pouze pro corner mlhovky (bez rozdílu mezi před FL nebo po FL). Na to jsem koukal asi před rokem. Teď Etku nemám, tak ti nemůžu poslat čísla dílů. Do auta se mi lézt nechce, jestli tam ten modul mám nebo ne.
  11. Jsem. Ještě jsem to několikrát přepočítával... Běžně mám průměr skutečnej 5,4 a PP ukazuje 5,3 - což je normální praxe...
  12. Natáčecí světla se bez corner mlhovek ani nenabízely. Pokud bude chtít dodělat corner mlhovky, bude potřebovat řídící jednotku AFS pro corner funkci xxx 907 357 (nevím který index), kroužek pod volant pro tuto funkci a samozřejmě chybějící kabeláž. Pak se to bude moct dokódovat do BCM (pokud to ta, co má v autě vůbec podporuje). Pokud i s natáčecími světly, tak krom světel bude ještě jiná jednotka AFS a asi i kabeláž se bude trochu lišit.
  13. Nějak po začátku jsem s tím najel asi 20km přes dojezd. Ale rád jsem potom pumpu viděl. A taky ta jízda se už moc nedala nazvat jízdou...
  14. Zpět k tématu: před čtrnácti dny cesta do NL, něco po NL a pak zpět celkem 2600km. Obsazení 4 osoby, zimní pneu Continetal 195/55 R15, tlak před cestou 2,4atm vpředu, 3,0atm vzadu. Počasí: první den bylo tak kolem 4°C, poslední kolem 10°C, vítr odhad první dva dny poctivejch 15m/s a víc, další tak nějak 10m/s, jinak bylo sucho, pod mrakem nebo slunečno. Podíl dálnice asi 95%, cestou tam jsem udržoval tak 130km/hod, cestou zpět kolem 120km/hod. V Holandsku dle limitů nebo podle zácpy. Spotřeba mi vychází 6,25l/100km. Palubák ukazoval 6,4l/100km. Nejlevnější benál v NL jsem našel za 1,72EUR/1l, kolem dálnice nebyl pod 1,86EUR/1l.
×
×
  • Vytvořit nový...