Publikováno Březen 25, 201114 r Dobrý den mám dotaz hledne kol chci si koupit nové. Mám Octavii I Rv. 2002. Chci koupit kola dle technicaku 6.5x16 5x100 ET42 ale nemohu nake najít. Ted ten dotaz na všech e-shopech nabízejí kola 7x16 5x100 ET35 (či jiné et jen ne 42). Má s tím někdo zkušenosti??? Byl jsem v místním pneuservisu a bylo mi řečeno že by mohlo dojit k drhnutí vnitřků disků o brzdiče je to pravda??
Březen 25, 201114 r jediny cim jdes proti necemu je TP, je na tobe jestli ti to vadi nebo, policajti stejne pri prohlidce nepoznaji jake mas ET (zvlast je takto min rozdil) a pri technicky taky ne pokud se vylozene nepodiva na vyrytý nápis na disku opet odborna rada z pneuservisu jako víno, to by me zajimalo jak by o 7mm mensi ET zapricinilo drhnuti disku o brzdic ale to je normalni, prekvapive pneuservisaci casto rozumeji vsemu, vetsinou i vic nez mechanioci, technici apod ... na to jsem zvyklej (akorat teda nechapu proc prezouvaj gumy kdyz vsechno umí a všemu rozumí :-))) ja se posledne dozvedel ze jsem vrah, protoze mam 215ku pneu na 8,5" rafku .. ale pozor, bylo to v servise kde mi to bylo 2 roky pred tim obuto bez jedine pripominky a jeste se jednalo o kombinaci schvalenou vyrobcem pneu i rafku
Březen 28, 201114 r Na obrázku je to poměrně pěkně popsáno. Nicméně každá značka má nějakou toleranci co se ET týče, takže je to taky na vyzkoušení(někde byly tabulky kde to bylo rozmezí popsaný - už nevím kde jsem to našel). Jinak spíš vyšší ET by mohlo mít za následek drhnutí disku. Upraveno Březen 28, 201114 r od lucky.jack
Duben 5, 201114 r Chci koupit kola dle technicaku 6.5x16 5x100 ET42 ale nemohu nake najít. Kup si klidne jiny co maji 16 5x100 a jiny ET , ale kup si je s typovym listem. A to ze hodis na auto kola, ktery nemas v TP ti nezpusobi problem jen na technicke a u policajtu, ale kdyz se nahodou nedejboze podivas nekomu zezadu do kufru a bude to resit pojistovna jako pojistnou udalost, tak - pokud mas auto pojisteny - jednak nedostanes ani korunu a druhak skodu na druhym aute pojistovna z povinnyho nepokryje a zacvakas to sam. Znamej si dal 18" na auto, trefil zezadu nejaky drazsi bavo, kola nemel v TP a musel cvakat 200K kc z vlastni kapsy. Takze pozor na to
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.