knop Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 Dobrý den mám dotaz hledne kol chci si koupit nové. Mám Octavii I Rv. 2002. Chci koupit kola dle technicaku 6.5x16 5x100 ET42 ale nemohu nake najít. Ted ten dotaz na všech e-shopech nabízejí kola 7x16 5x100 ET35 (či jiné et jen ne 42). Má s tím někdo zkušenosti??? Byl jsem v místním pneuservisu a bylo mi řečeno že by mohlo dojit k drhnutí vnitřků disků o brzdiče je to pravda?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amogh Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 jediny cim jdes proti necemu je TP, je na tobe jestli ti to vadi nebo, policajti stejne pri prohlidce nepoznaji jake mas ET (zvlast je takto min rozdil) a pri technicky taky ne pokud se vylozene nepodiva na vyrytý nápis na disku opet odborna rada z pneuservisu jako víno, to by me zajimalo jak by o 7mm mensi ET zapricinilo drhnuti disku o brzdic ale to je normalni, prekvapive pneuservisaci casto rozumeji vsemu, vetsinou i vic nez mechanioci, technici apod ... na to jsem zvyklej (akorat teda nechapu proc prezouvaj gumy kdyz vsechno umí a všemu rozumí :-))) ja se posledne dozvedel ze jsem vrah, protoze mam 215ku pneu na 8,5" rafku .. ale pozor, bylo to v servise kde mi to bylo 2 roky pred tim obuto bez jedine pripominky a jeste se jednalo o kombinaci schvalenou vyrobcem pneu i rafku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 28. Březen 2011 Sdílet Vloženo 28. Březen 2011 (editace) Na obrázku je to poměrně pěkně popsáno. Nicméně každá značka má nějakou toleranci co se ET týče, takže je to taky na vyzkoušení(někde byly tabulky kde to bylo rozmezí popsaný - už nevím kde jsem to našel). Jinak spíš vyšší ET by mohlo mít za následek drhnutí disku. Editováno: 28. Březen 2011, autor: lucky.jack Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
knop Vloženo 28. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 28. Březen 2011 Diky za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
millhauz Vloženo 5. Duben 2011 Sdílet Vloženo 5. Duben 2011 Chci koupit kola dle technicaku 6.5x16 5x100 ET42 ale nemohu nake najít. Kup si klidne jiny co maji 16 5x100 a jiny ET , ale kup si je s typovym listem. A to ze hodis na auto kola, ktery nemas v TP ti nezpusobi problem jen na technicke a u policajtu, ale kdyz se nahodou nedejboze podivas nekomu zezadu do kufru a bude to resit pojistovna jako pojistnou udalost, tak - pokud mas auto pojisteny - jednak nedostanes ani korunu a druhak skodu na druhym aute pojistovna z povinnyho nepokryje a zacvakas to sam. Znamej si dal 18" na auto, trefil zezadu nejaky drazsi bavo, kola nemel v TP a musel cvakat 200K kc z vlastni kapsy. Takze pozor na to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.