Publikováno Březen 28, 201114 r Zdravím. Máte někdo zkušenost s tankovacím otvorem LPG ve standardním krytu tankovacího otvoru pro benzin? Vím že originál Octavie II LPG to mají takto řešené. Ale při dadatečné přestavbě mi montážník říkal, že tam to nepůjde protože tam není žádné pevné místo. Víte jak to řeší škodovka? Nebo máte vlastní zkušenost jak toto umístění realizovat? Ve zkratce nechci mít díru v nárazníku. Díky za reakce a rady. Originál z výroby:
Březen 28, 201114 r Já ti to vysvětlím jinak...na Fabii je zpracovaná tzv. typová zástavba,schvalovaná MD,Škoda auto a dalšími dotčenými orgány, takže je i zpracované, kde co má být umístěné, včetně přípojky./ppokd se bude toto auto montovat např. v Itálii nebo Rusku, musí se dělat dle této dokumentace,na vysvětlenou/....ta se umísťuje do spodní části nárazníku za zadní zástěrku, tak jak ji mají všechny vozidla, pokud se dá jinam, je to jednak porušení typové zástavby a v tom případě by se mělo vozidlo posuzovat jako individuální zástavba...tzn. zažádat o přestavbu na odboru dopravy, namontovat, udělat posouzení zástavby na STK,(1500,-) emise ve výzkumáku/Pardubice,Č.Budějovice-11000,-), a pak zápis na odboru dopravy-200,-.......takže pokud ti nějaká firma dá přípojku k benzinu, může se ti stát, že na STK tě vyhodí a neprojdeš( když to bude technik, který to bude brát poctivě),navíc, vem si, že tankovací pistole má 2,4 kg, když se přípojka dá do toho plastu, ten stárne a začne praskat, já když to po mě někdo vyžaduje/ne Fabie/, dám mu to tam, ale upozorním ho na to, že je to bez záruky(není to pvná část karoserie), měl jsem tu případ, že jsem každé 3 měsíce měnil plast u přípojky, chlap se po mě vozil, že je to v záruce a podobné nesmysly, ale ten kousek plastu pokud se to nevrtá do plechu nevydrží, Škodovka a ostatní výrobci to mají přizpůsobené z výroby, takže tam mají plech nebo je to zesílené jinak....
Březen 28, 201114 r Autor Děkuji. To znamená tankovací otvor jinde než v nárazníku je na žádost (možné problémy na STK). A u Octavie II se nedoporučeje protože je tankovací prostor jen z plastu (tomu rozumím). Pokud v místě za plastem vytvořím pevný bod, dalo by se o montáži uvažovat? Neexistuje najaký servisní díl, který by se dal domontovat pro případnou montáž přípojky LPG? Děkuji Upraveno Březen 28, 201114 r od Malta citace předchozího příspěvku. Citace smazána.
Březen 28, 201114 r viz typová zástavba....přípojka v dolní části buď v tom černém plastu nebo v barvě za zadní zástěrkou.....
Duben 14, 201114 r ja premyslam nad podobnou vecou (fabia) a velmi nerad by som prevrtaval RS zadny naraznik.. karel, pises ze mozes dat pripojku v dolnej casti v ciernom plaste - kde to konkretne je? nejak som mimo.. aaa, este jedna vec, nevedel by si mi prosim hodit odkaz na dokumenty ohladne tej typovej zastavby? dakujem
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.