Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Tak to už je zase o úroveň výš než jsem měl na mysli. :) Já mám vždy All Risk, tak tohle nevím, prostě kdyby něco, tak volám pojišťovnu, auto si prohlídne likvidátor, já mezitím jezdím náhradním a až opraví moje (ať už opravu zaplatí z havarijního (kde nepřicházím jednou ročně o bonusy) nebo z povinného viníka), tak vrátím náhradní a jezdím dál svým. :)

Ale jak je vidět, tak Kooperativa tu možnost, že vše za člověka zařídí (ať již z povinného viníka či havarijního) vůbec nenabízí... Navíc to je ta dobrácká pojišťovna, která stále, i přes usnesení soudu, počítá amortizaci, takže v případě, že by viník měl povinné u Kooperativy, tak rovnou raději nechám opravit ze svého havarijního, protože jinak bych se s nimi musel soudit, když by mi dali třeba jen 70 % hodnoty kvůli započtení amortizace...

Vloženo

Já teda nevím co mi řekli to jsem napsal......Ale nechápu proč by mi škodu měla platit moje pojištovna když do mě měkdo nabourá z mého havarijního pojištění. Když škodu na svém voze si způsobím sám tak je to jasné -mám havarijko a hotovo. To by přece byla pojištovna sama proti sobě- mi někdo způsobí nehodu on bude v klidu a cálovat se to bude z mého havarijka......to by byli blázni né?

Vloženo (editace)

Tak to už je zase o úroveň výš než jsem měl na mysli. :) Já mám vždy All Risk, tak tohle nevím, prostě kdyby něco, tak volám pojišťovnu, auto si prohlídne likvidátor, já mezitím jezdím náhradním a až opraví moje (ať už opravu zaplatí z havarijního (kde nepřicházím jednou ročně o bonusy) nebo z povinného viníka), tak vrátím náhradní a jezdím dál svým. :)

Ale jak je vidět, tak Kooperativa tu možnost, že vše za člověka zařídí (ať již z povinného viníka či havarijního) vůbec nenabízí... Navíc to je ta dobrácká pojišťovna, která stále, i přes usnesení soudu, počítá amortizaci, takže v případě, že by viník měl povinné u Kooperativy, tak rovnou raději nechám opravit ze svého havarijního, protože jinak bych se s nimi musel soudit, když by mi dali třeba jen 70 % hodnoty kvůli započtení amortizace...

Česká pojišťovna je neustále konfrontována(dělám pro ně) kváky o cenách a spol.Ale přišel za mnou klient že je u Directu a co bych mu nabídl. Při standartní nabídce cenové (neměl plný bonus)- jsem byl o 15(!)% pod nima jenom cenou,ale byla s diametrálně odlišnou nabídkou služeb pro klienta. Nabídl jsem mu využití rodinného bonusu a byl jsem na polovině....

A likvidaci za škůdce z jiné pojišťovny využila předminulý týden známá,kde se taky nechala lákat Triglavem(fiktivní bonus zapůjčený) a byla rozdílovka cca 350kč(zase jsem využil rodiny z otce na ni) v náš neprospěch. Zase ale JEN cenový rozdíl. Má tarif Excl s komplet asistencema(pro ženskou výhoda i poruchová), krytí 100/100.Po bouračce uznala že takový mrský rozdíl nestojí za lítání kolem auta a ona jenom zavolala klientlinku a zavezlo se to auto do servisu. Náhradní nechtěla- auto má druhé u tatika. Opraveno to bylo za cca čtyři dny a nedoplácela ani floka. Viník byl od Triglavu a formulář na nehodu měl okopírovaný jakýsi kus hadru.I takové maličkosti svědčí o přístupu. Nedovedu si představit jak se s někým dohaduje a ona je zrovna člověk co lítání bytostně nesnáší a tak to pojka vyřídí za ni....

Tvoje Octa by byly s plným bonuse s excl za cca 3300 a s Excl+, kde první nehoda není s odpočtem bonusu, ještě vyšší krytí a garancí ceny na tři roky za 3800.Vše s vyřízením za tebe z POVky mimo havárky...

Editováno: , autor: Jakub Nabel
Vloženo

Já teda nevím co mi řekli to jsem napsal......Ale nechápu proč by mi škodu měla platit moje pojištovna když do mě měkdo nabourá z mého havarijního pojištění. Když škodu na svém voze si způsobím sám tak je to jasné -mám havarijko a hotovo. To by přece byla pojištovna sama proti sobě- mi někdo způsobí nehodu on bude v klidu a cálovat se to bude z mého havarijka......to by byli blázni né?

Mám takový pocit, že pojišťovna se postará o to, aby na tom netratila. Ona si to od pojišťovny protistrany vezme, jen se o to nemusíš starat ty. A jak se o sebe postarají oni je mi celkem jedno, platím si nějakou sumu za pojistku, která by měla krýt všechno, tak starosti nechávám na nich. :) A proč by to měla platit? Protože jsi jejich platící zákazník a oni se musí tak nějak snažit, aby zákazník byl spokojený. Což já rozhodně jsem, když nemusím opravu platit ze svého a pak vymáhat na viníkovi, nebo nechat auto měsíc v servisu a čekat, kdy to jeho pojišťovna zaplatí...

Vloženo (editace)

Malinko jsem se zamotal do tvých reakcí.

Promiň jest-li jsem to blbě pobral.

U těch škod jsem psal že to vyřizování a vyplácení šlo z jejího povinného(havárku nemá) a jde vždy, samozřejmě je-li viníkem jiný adept z přes "1.povinné bez povinností".Oprava byla u našeho opravce a ona NIC neřeší. Tyto služby měla ČP jako první a málokdo je má. A služba je to neocenitelná v okamžiku větších průšvihů, resp klientů u "levných" pojišťoven jako viníků nehody....

A ještě moje zkušenost viníka z ČP.Když mne naboural z České(asi 4 roky nazpět a povka našeho byla díky úvěru u Koop) tak jsem nedoplácel ani K,měl jsem po celou dobu od nich auto a nedoplácelo se nic(naše nabourané mělo tehdy 9 let).

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvky!
Vloženo

Zdravím , dnes jsem přijel ke tchánovi na návštěvu a najednou zvonek . Tam stál mladej a že mi prý štrejchnul auto . Levý přední a zadní dveře jsou na výměnu . Naštěstí je sloupek netknutej a lemy blatníků , práh taktéž . Mladej si spletl pedály , tři roky po autoškole se rozhodl že si koupí auto . Prodejce byl policajt z nehodovky a seděl s ním v autě . Byli u toho policajti , je záznam , určení viníka . V pondělí jdu na kooperativu , je to pojištovna toho majitele vozu , tak jsem zvědav .

Vloženo

Já jsem u ČSOB a u Generali mám ještě havarijní . Auto je oktávka v kombi , stříbrná barva . Sehnal jsem dveře v barvě na inzerát za dobrý peníz , tak nevím jak dál . Uvidím

Vloženo

Zkusím to , za zkoušku nic nedám . Za 20 let ježdění jsem neměl nehodu , týdně dojížděním do práce natočím skoro 1000 km služebním autem a pak mne vytočí takovej ko..t nedomrlej .

Vloženo

Keď máš HP auta,tak ju využi.Keď pôjdeš z vinníkovej PZP tak nedostaneš od poisťovne celú škodu (prídeš o amortizáciu ).U HP Ti vinníkova poisťovňa musí vrátiť i Tvoju spoluúčasť v plnej výške.

Vloženo

Bacha- amortizace jde i u hav.pojištění. A proč přicházet o svůj bonus havarijního, když vyřízení škody z jiné pojišťovny za Tebe pojišťovna udělá např. Česká- 1.povinné bez povinností z POV, auto opraví u svého smluvního opravce a tam je to z 99% bez amortizace.

Vloženo (editace)

To jo,ale má to hranice a proč by se tedy "přepočítávaly" pojistné hodnoty v havce. Jde o poměr časové(tabulkové) celkové ceny auta a rentability opravy do cca 80ti% celkových nákladů. Pak totálka a vyrovnání. Ale stále nesmysl to řešit a tratit "ze svého". Odpočet tří let bonusu může dělat slušnou pálku a proč vinu cizího platit ze svého. I tu amortizaci(která se u ústavního soudu řeší ano či není povolená a není pomalu trestná) bych požadoval po tom co ji způsobil a nebo mít pojišťovnu co to umí přes svého opravce a amortizaci neřeší a se škodící pojišťovnou to dojedná.

Necituj poslední příspěvek!!
Vloženo

Keď máš HP netrap sa tým čo si poisťovňa chce prepočítať.Stahuje Ti ,len spoluúčasť,ktorú keď máš vinníka(hlavne spísaný záznam o nehode),Ti uhradza poisťovňa vinníka.Povinnosťou poisťovne je po nahlaseni PU a obhliadke technikom vybaviť PU komplet.Kedže nie si vinník,tak neviem prečo by si mal prísť o bonus.

Vloženo (editace)

Ale z havárky se taky odečítá- nevím jak v SK tak tady ano, bonus(malus) u havky.Jinak postup znám dost dobře, dělám nějaký rok pojišťováka.Proto jsem psal že naše pojišťovna Ti vyřídí škodu přes součást povinného ručenív ceně škodu způsobenou klientem druhé pojišťovny a ty se staráš jen o řádné vypsání nehody a to že on nahlásí že něco vymastil. Oprava je u nás a škodu si vyřídíme. Tebe netrápí nic. Nemusíš už nahánět nikoho od pojišťovny škůdce a třepat se o náhradu škody.

Necituj poslední příspěvek!!

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...