Přejít na obsah

rezonuje

perkins

Doporučené příspěvky

Mám problém na octavii TDi/81 kW, najeto 330 tis. chip od Superchips, začala se mi ozývat rezonance při zátahu na 4.stupeň (nejvíc slyšet), nebo když stojím na místě a např. couvnu a otočím při tom volantem, tak se to ozve dost silně a je to cítit v konzole volantu, nebo když např. podtočím motor, jedu na 2. nebo 3. a mám méně otáček než je zdrávo a točím zatáčku, nebo když brnknu po plynu, je to taky slyšet, ale ne tak intenzivně, spíše to má souvislost s tím točením volantu, nebo hlavně když hodně přidám a roztahuji 4. rychl. stupeň tak to udělá v těch 2000 ot., potom už ne. Je to slyšet i v jiném režimu otáček, ale ne tak výrazně, jako by se auto stalo celkově hlučnější při přidání plynu. Vzduchový filtr tam mám normální, ten sportovní jsem vyhodil pro právě zvýšenou hlučnost pod plynem, ale to už je hodně dávno. Zatím jsem vyměnil reakční vzpěru mezi motorem a nápravnicí, ale to nepomohlo. nemáte s tím někdo zkušenost, jinak nemám problém. Jako by něco o něco zadrnčelo. V servise zatím neví. Dík za zkušenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 4 týdny později...
Klepe-vibruje auto a rezonance je něco jiného.pokud se auto zozechvěje,je vada buď v setrváku nebo v poloosách-homokloubech.

Jinak rezonance v záběru jsem nedávno řešil a byl to vadný RGR ventil.Fungoval,ale uvnitř rezonoval

no a u me by si to tipoval na co? Chveje se mi i trochu volant, motor je hlucnejsi a nema tak pravidelnej chod..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...