Přejít na obsah

Ochraný rám


Wranic

Doporučené příspěvky

Nemůžeš - ani z Feli, ani z ničeho jinýho. Jsou §§§ zakázaný - s výjimkou těch konkrétních vozidel, na kterých ten rám byl nainstalovaný před datem účinnosti toho zákona. Po tomto datu už se žádný další namontovat nesmí - a to i když předtím byl na stejném typu auta nebo dokonce homologován jako příslušenství. Někdo možná bude vědět i to datum a číslo zákona.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo jo.. dost se o tom mluvilo, snad se nepletu, ale tenhle zákon šel v platnost někdy minulý rok?? Tak nějak.. :feve:

Nějaké výjimky jsou, ale za přísných kritérií.. a tady aspň něco k tomu:

http://tn.nova.cz/magazin/auta/bezpecnost-a-zakony/auta-uz-nebudou-mit-velke-ochranne-ramy.html

Editováno: , autor: Jarys
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Citace z článku:

"Ochranné rámy z velké části zmizí z nových, především terénních automobilů. Nařízení Evropské unie začalo od včerejšího dne (zpráva je z data 25.11.2009) platit i na našem území .... Důvodem je snaha ochránit chodce .... Ti, kteří mají rám nainstalovaný na vozidlech do 23.11. 2009, těch se nové nařízení netýká...."

Nic o ochraně před zvěří se tam neříká - a bohužel ani o ochraně před osluchátkovanými chodci/cyklisty a podobnou verbeží, která bez rozhlídnutí vletí člověku přímo před auto klidně 5m i dál od vyznačeného přechodu - samozřejmě si přitom vyhrazuje právo absolutní přednosti chodce na přechodu... A neříkejte mi nic o tom, že řidič má předvídat - to by se po městě muselo jezdit doslova krokem... Holt - další z (už tolika) eurohujerismů...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Najdi si to sazebníku - jako za jízdu s vozidlem nesplňujícím technické specifikace/homologaci/schválení k provozu na pozemních komunikacích.

Za: "...řízení vozidla, které je technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích podle zvláštního právního předpisu tak závažným způsobem, že bezprostředně ohrožuje ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích dle § 22/ odstavec 1 písmeno a) bod1 ..." hrozí řidiči 5 trestných bodů, pokuta ve správním řízení ve výši 5-10 kKč a odebrání ŘP na dobu 6 měsíců až 1 rok.

Viz http://forum.skodaho...upku-a-postihu/ . Je to buzerace, ale soudný řidič ví, kde a kdy může zvěř na silnici čekat (okraj lesa, pole - a doba k večeru nebo naopak k ránu - jindy zvěř na pašu nechodí). Krom toho, některé pojišťovny i tohle kryjou v rámci povinného ručení - za škodu způsobenou na vozidle zvěří, která nečekaně vyběhne na komunikaci totiž zodpovídá vlastník honitby nebo stát. V případě havarijního pojištění je to pak "jenom za spoluúčast". Stačí se zeptat ve své pojišťovně.

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...