Přejít na obsah

Ebay - objednávka


Standis

Doporučené příspěvky

Ebay NENÍ obchod - je to pouze aukční server (něco jako u nás aukro). To znamená, že s prodejem/ nákuopem nemá skoro nic společnýho. Je to mezi prodávajícím a kupujícím. Ti se při obchodování vzájemně hodnotí (čím více kladných hodnocení tím větší záruka, že obchod proběhne OK).Doprava záleží jak to prodávající pošle (může to být DHL,pošta, UPS....). Platba to stejný - PayPal, dobírka, převod. Záruka - to je otázka (kolega reklamoval FM transmiter na Taiwan a do 2 týdnů poslali nový a starý ani nechtěli). Já zatím asi 10 nákupů a 9 absolutně bez problémů a jednou zboží už nebylo na skladě a bezproblémů vrátili předplacené peníze.

Editováno: , autor: MichalJ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S Ebay mám dobré zkušenosti, ale musí si člověk vybírat prodejce s vyšším hodnocením pro jistotu. Už tam objednávám 2. rok zejména příslušenství k mobilním telefonům a fotoaparátům a neměl jsem zatím jediný problém.

Zatím mi vše dovezla pošta, jen jednou DHL, ale to byla větší zásilka. Jinak nejčastěji vyžadují platbu předem přes Paypal.

Dodání je tu většinou do jednoho měsíce, moje zkušenost je 14 - 20 dní, oproti třeba dealextreme, kde jsem objednával jednou a přišlo to přesně po měsíci.

Takže moje zkušenost je dobrá a cena zboží příjemná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já protekl 3500Kč s jedním prodejcem v USA, který měl nad 2000 prodejů s hodnocením 100%. Pak 1500Kč Thajsko, taky měl 100% a asi 100 prodejů. Někdy dojde věc rozbitá, někdy jiná - oboje se mi stalo jednou. Když bych to měl vzít procentuálně, tak z 80%+- se podaří asi koupit. Reklamace? Thajsko jsem nevyreklamoval, USA jsem důvěřoval, reklamační dobu (45dní) jsem prošvihl. Nejlíp se mi nakupuje z Číny, Korea atd. a UK. Toť má zkušenost.

PS: Je opravdu důležité vybrat správně prodejce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...