Prosinec 8, 201212 r Může mi prosím někdo napsat kolik benzínu v průměru spotřebuje auto když je aktivovaný přivstřik benzínu při normální jízde na 100km asi?
Prosinec 8, 201212 r AHOJ, já mám tartariny, přívstřik od 3900 otáček a na 5tku mi to dělá rychlost asi 140km-h... těžko takto říct, ale zhruba mi to vzalo za měsíc tak za 400 korun, plus mínus.. ale ted mám natankováno pul nádrže 14 dní a ještě mi neubylo, ale mám digitalni ukazatel, takže tam se to hůře poznává... záleží jak to budeš honit a jak je to nastavené...
Prosinec 9, 201212 r Však jsem to popisoval o pár příspěvků výše.Nevím kolik je moc.Ty jsi první co píše svojí skušenost,tak nevím kolik to má brát normálně.
Prosinec 9, 201212 r 0,5l na 100km neni preci tak moc... nevim kdyz se jezdi kratke trasy v zime tak to povazuji za rozumne myslim ze kazdy z nas je na tom podobne....
Prosinec 9, 201212 r O.5 litru je v pohodě.Já jsem ale psal,že mi to na 700km při cestě do rakouska sebralo asi 14 litru benzínu a to se mi zdá dost.Ale auto má najeto na LPG teprve 1100km tak se to musí ještě doseřídit.
Prosinec 10, 201212 r Někde jsem se dočetl,že do Hyundai i 30 se montuje taky BRC s přívstřikem.Majitele píšou,že jim to bere kolem 1.5 litrů benzínu a že to je snad nastavené,že se to zapíná od 3900 otáček,ale to jsem jen četl.Za týden půjdu na seřízení,tak se zeptám jak to je nastavené a jak se to dá nastavit jinak.
Prosinec 10, 201212 r tak pokud jsi jel těch 700km na plnej plyn přes 4000otáček tak by to možný asi i bylo... nevím jak to máš nastavené, mně to cestou do ostravy z brna vzalo jednu čárku nad rezervou na digitale na fabce II a to jsem jel fakt na plnej plyn a otáčky tak 4200-4500... mně to ukazoval mechanik, nastavené to mám na 3900 otáček a mělo by to být 30% směsi je natural a zbytek LPG. já jezdím 16 tý den od natankováný pulky nádrže, vyjety 2 plné nádrže LPG, to je asi 80l lpg a ještě mi z benzínu neubyla ani čárka, mám furt pul nádrže a to jedu ráno i odpoledne tak 2 kilometry na benzín než se to přepne..
Prosinec 10, 201212 r Je to 1.2htp,takže to moc nehoním.Motor je ale jinak spřevodovaný než ve Fabce a má daleko lepší tah.Na dálnici jedu kolem 125 až 130,ne víc,ale vúbec nevím jak to bylo nastavené a abych řekl pravdu,tak jsem ani nevěděl,že to bude aktivované,to jsem zjistil až jak jsem jel do rakouska,protože po městě to člověk nepozná že mu to bere benzín.Je tam více startů,ale toto bylo 700 km ,maximálně na 5 startů a tam už to člověk vidí jak benzín ubývá.
Prosinec 10, 201212 r hmm tak to ti neporadím, bo nejsem na tohle odborník, asi by to chtělo načíst někým, kdo tomu rozumí, což na brc je tu odborník jen jeden.. asi takhle po netu to nevyřešíme, ale pokud ti to sežralo 12 litrů tak to je dost a rozhodně bych to nechal překontrolovat..
Prosinec 10, 201212 r mně spíše udivuje, že oba máte na tak nízký výkon přívstřik , copak to neukrmí? Překvapuje mě to i u tebe Jirko, pochopím to u kamoše, ketrý si nechal u Svěráka předělat Mondeo 1,8 (tuším 96kW), kde má na Tartarini přívstřik ... ale že ho máš i ty, nebo ty Dušane na haťapce?
Prosinec 10, 201212 r Já ho chtěl cíleně... po dálnici toho moc nenajezdím a 3900 otáček je někde u 140km, tak jsem si říkal, že si ho tam dám, takže tam je.. ono je to i dobrý při předjíždění, když tomu naložím tak je to u 4000 otáček poznat, že se tam něco děje.. otázka samozřejmě je, jestli by to nebylo bez toho přívstřiku stejný.. ale zatím mi to nijak nevadí a pokud to motoru pomůže - z hlediska schlazení, jak mi to bylo vysvětleno a ochrany motoru, tak mi to nevadí.. Dušan to může nechat vypnout a uvidí, jak to bude fachčit. jinak- ted na Flagu spotřeba pod 7 l lpg na sto.. spokojenost.. LPG za 17.30.. Upraveno Prosinec 10, 201212 r od JirkaBrno
Prosinec 10, 201212 r Já nechci rady.Jen píšu jak to je.I kdyby někdo poradil,tak vrtat do toho nebudu.Servisák mi řek že to přenastaví jak dojdu,tak proč mu nevěřit.Malto jestli to bude brát tak jak píše Jírka,nebo kolem 0.5 litrů na 100km,tak proč ne.To nikoho nezabije.Auto jede super a nějaký ubytek ve výkonu nepozoruji.U 2 fabii předtím jsem mirný ubytek zaznamenal,ale to je můj názor.Takže za 10 dní po seřízení mě čeká ta samá cesta,tak pak napíšu spotřebu.Co mě ale překvapilo,že průmerná spotřeba lpg 7litrů odpovídala tomu co ukazoval palubní počítač.Boužel musím k tomu připočíst i benzín.
Prosinec 11, 201212 r .. tak dneska rano ubyla jedna carecka z digital benzinomeru.. jsem carku pod pulkou... tankovano 22.11. auto jezdi kazdy den - 2 starty studeneho motoru.
Prosinec 18, 201212 r Takže včera jsem byl na doseřízení,přívstřik jsme se domluvili a uplně ho vypnul a zítra mne čeká stejná cesta do Rakouska,tak pak napíšu spotřebu.
Prosinec 18, 201212 r ja potrebu privstriku benzinu a flashlubu atd. moc nechapu. LPG je alternativni palivo, ktere ma snizit naklady na PHM, takze by se s autem melo jezdit setrne. Obcasne vyuziti vykonu k predjeti (jen zridka) snad zas takovej dopad na opotrebeni nema... Dle meho je lepsi auto pouzivat jen v castecnem zatizeni bez privstriku popr. flashhlubu, nez v maximalnim s privstrikem...
Prosinec 18, 201212 r jenže Fabii 1.2 nemůžeš používat v částečném zatížení, pokud s ní chceš lítat jako dusan.k, musí se točit nejlépe kolem 4 tisíc, na takový styl ježdění se ani nehodí...to by musela být minimálně 1-8 nebo 2.0, a jela by za stejnou spotřebu.....můj mladej si pořídil Volvo, 5ti válec v automatu, skoro 2 tunové auto a jezdí s ním za 9,5 -11l(dálky,město), takže o kolik je na tom hůř proti 1.2ce v kombíku...a komfort nesrovnatelný....vo tom to je...
Prosinec 18, 201212 r presne jak pises... auta jsou uz na benzin konstruovana na castecne zatizeni. proto by se s nema melo taky tak jezdit a na plyn to plati dvojnasob... Proto si myslim ze privstrik benzinu je jen reseni nasledku a ne problemu. Jestli se u duasna jedna jen o ojedinele jizdy tak se to da pochopit, jestli je timto zpusobem vuz pouzivan stale tak cim vetsi privstrik benzinu tim lepsi teda pro auto ne pro penezenku k volvu nemam vyhrad, ale za komfort se plati... jinak asi to vis ale v automatu u volva menit olej v prevodovce proplachem po 60-80tis km popripade 5let provozu bez ohledu na km...
Prosinec 18, 201212 r Jj,víme,máme jednoho starého pána,výborný motorář, celý život dělá kolem aut,je to chodící encyklopedie,ale praktická, navím srdcem "volvař" , takže on s ničím jiným nejezdí, taky jaké lepší auto sehnat,ne???.....takže o tom vím, když to madej dovezl z německa, mělo to 65 tisíc, hned se oleje dělaly,hned po plynu....
Prosinec 19, 201212 r Silarme máš pravdu,že přívstřik určitě autu neuškodí.Můj názor je,že to je spíš přínos,ale člověk se musí podívat taky trochu na ekonomiku provozu.Proč máme LPG?Já ho mám,abych se z bodu A dostal do bodu B s nejmenšími náklady na cestu.Tvrzení,že můžu jezdit Volvem,za 11 litrů LPG a mám jiný komfort je pro mě hloupost.Samozřejmě že respektuji názor i volbu od někoho jiného.Proto je tolik aut a lidé si můžou vybírat.Já mluvím za sebe.Samozřejmě,že máte pravdu že 1.2 není uplně ideal na dálniční provoz.Polo je ale trošku jiné než fábie.V létě třeba zajedu do Itálie 930 km s průměrnou spotřebou benínu kolem 6 litrů i s klimou a jedu mezi 120 až 130 kmH.Ted trochu mých počtů.Jestli mám jet tou samou rychlostí při nastavení jaké jsem měl,tak ztrácí význam provoz na LPG.Vezme mi to kolem 6 litrů plynu,plus 2 litry benzínu to jsme asi na ceně 5 litrů benzínu,tak tan ušetřený litr,oproti původní spotřebě jen na benzín asi strácí význam mluvit o šetření,když každý z nás ví,že provoz na LPG jsou jen starosti na víc.Proto jsem třebá já vybral BRC ,abych trošku předešel svítícím kontrolkám svítícího cheku kvůli bohaté,nebo chudé směsi,které mne osobně znervoznůjí.
Prosinec 19, 201212 r Takže jen doplním.Stejná cesta jako před 14 dny,nyní po odpojení přívstřiku,jel jsem podobně jako minule a průměrná spotřeba podle tankování asi 8,6 .Je to samozřejmě orientační.Jinak díky Vašovi za dnešní montáž tempomatu,vše jede jak má a cena super.
Prosinec 21, 201212 r Mám chvíli času a tak taky přispěju nějakýma zkušenostma. Asi bych nesrovnával skutečně Fabii s Volvem V70 a podobně. Ale mohu konstatovat, že HTP pro jízdy nad 100km/h není dělané, pak jde životnost motoru rapidně dolu. Tenhle motor byl dělaný spíše na krátké trasy, na dlouhých se přehřívá olej a podobně. Také mohu srovnat s Polem 1.2TSI 77kW, které jsem v létě řídil do Itálie a zpět a spotřeba byla 5.7 a to jsme jeli pořád 130km/h, kde bylo možné a to. Ve 4 lidech trochu zážitek, ale dalo se. Jenže spotřebou a výkonem k hmotnosti výhody tohoto motoru končí. Už po 6000km byl na výměně rozvodů a dalších problémů... Navíc s LPG to je zatím pokud vím v testování... Ale mám zkušenost s Yarisem 1.3 64kW. Vlastnil jsem r.v. 2004 a bratr tu novější 2007. Například Chorvatsko po dálnici 140 a občas 180 abych se zařadil do davu šíleně pospíchajících Chorvatů, naopak jízdy po Chorvatském Pagu do serpentýn na dvojku cca 30km/h kvůli místním ZASTAVA nebo YUGO automobilům a dalším projížďkám jsme ve dvou osobách s klimatizací a jídlem na 2 týdny měli průměrnou spotřebu po konečném dotankování doma na výchozí plnící stanici 5,57l/100km Naturalu 95. Najeto celkem cca 2300km A pokud vím, tak Yaris s LPG má doporučovaný přívstřik jen u motoru 1.1 a 1.0. Nicméně i kdyby, určite nebude tak háklivý jako HTP a nemusí se tak točit. VVTi tam funguje opravdu výborně. A to mám škodovky taky rád. Nicméně Yaris je stejně dobrý jako Polo a určitě lepší než Fabie.. Toť moje reálné zkušenosti... Nicméně předsudky stranou. Ať nalítáš s HTP i po dálnici hodně levných km bez problémů a piš zkušenosti dál i ty pozitivní.. Upraveno Prosinec 21, 201212 r od 1Radar
Leden 29, 201312 r Mohl bych poprosit někoho o objasnění těchto stavů auta.Mám ve fabii 1,2 P&D od BRC. A dělá mi to při přepnutí na lpg mi to cukne motorem,je to normální. A ještě se mi stalo ,že mi to přeplo na lpg až po delší době,kdy už bylo na budiku teplota motoru kolem 80st. Poprvé to bylo když venku bylo okolo -10 až cca po 12km motor měl dávno 90st.Teď podruhé to nepřeplo a motor mel 80. Potom jsem zastavil a po 30 min jel a přeplo to zas normálně pri asi 50 st. Čím to může být. A ještě jsem byl pro klid duše na výměně fitrů lpg u Fedor auto v Prostějově a tam jsem je na to upozorňoval co to dělá dělali mi i diagnostiku a na nic nepřišli pouze doporučili vyměnit svíčky. Ty jsem daval hned nove a potom mi to podruhé nepřeplo. Upraveno Leden 29, 201312 r od GOLF10
Leden 29, 201312 r je těžké na to odpovědět, je tam dost věcí které se při montáži nastavují, teploty delty, a další kolonky,souběhy paliv....osobně si myslím, že nic z toho není nastaveno, auto je zřejmě jen naladěné a dodatečné funkce nejsou nastaveny, záleží na teplotách na liště,zřejmě to pak nepřepíná, fakt nevím, musel bych kouknou do programu....kdo to montoval a jak je to v autě dlouho...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.