sweetleming Vloženo 18. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2011 Dobry den prosim o radu zkusene zavodniky na feliciich, koupil jsem si starsi Felicii 1.6 GLX, dovoz z Nemecka, najeto 73 000 km. Dle ruznych recenzi by mela mit spotrebu na dalku kolem 6-7 litru. Minuly vikend jsem absolvoval cestu do Prahy po dalnici, prumernou rychlosti 120-130 km/h, po spocitani natankovanych pohonych hmot/poctem km, my vysla spotreba kolem 8,5 litru. Mate nejake tipy jak jezdit ekonomicteji? Predtim jsem mel Mitsubishi 2.0 a u nej se vyplatilo treba pri dojezdu , nebo z kopce nevyrazovat. Plati to same i u Felicie? Dalsi dotaz se tyka xenonovach svetel. Lze je pouzit do tohoto typu? Predem dekuji vsem za odpoved Spozdravem Jirka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 18. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2011 U motoru 1,6 je spotřeba 6-7l udávána pro rychlost 90km/h - při 120-130km/h si samozřejmě "pápne" víc a těch Tvých 8,5l/100km je velmi dobrý výsledek pro jízdu po dálnici. Vzhledem k tomu, že 1,6 je MPI stříkačka, která při nuceném běhu na prázdno = brždění motorem (= dojíždění s úplně uvolněným pedálem plynu) samozřejmě totálně uzavře vstřiky, je při dojíždění lépe nevyřazovat - motor pak má okamžitou spotřebu 0l/100km, zatímco když vyřadíš, bere si volnoběžnou spotřebu - cca 7-8 deci na hodinu chodu a to už se při delších "výbězích" nějakou tou deckou podepíše i na celkové spotřebě. A k těm xenonům. Na rovinu - nacpat je do normálních parabol je o přes držku, a ani nevím, jestli někdo má v nabídce kitovou sadu pro Felicii, ve které by musely být ostřikovače světel, zátěžový regulátor sklonu podle zátěže zadní nápravy a speciální světlomety s polyelipsoidním zrcadlem a čočkovou projektorovou optikou, do kterých lze legálně vkládat xenonové výbojky. Takzvané "HID sady", které jak "náhradu" halogenových žárovek H3, H4, H7 a podobných nabízejí nejrůznější e-šopy, jsou nelegální a když Tě s nimi chytí PaChové, minimálně Tě bude čekat cesta na nejbližší STK - kde samozřejmě neprojdeš a "přijdeš o papíry od auta", protože Felina neměla a nemá xenony homologované... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 18. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2011 Dobry den prosim o radu zkusene zavodniky na feliciich, koupil jsem si starsi Felicii 1.6 GLX, dovoz z Nemecka, najeto 73 000 km. Mate nejake tipy jak jezdit ekonomicteji? Pokud o ní nic nevíš, zkontroluj/vyměň vzduchový filtr, vyměň svíčky. Možná budeš překvapený, jaký vliv to na spotřebu umí mít. Vhodné je pochopitelně vyměnit i motorový olej s filtrem - zase pokud nevíš kolik mají najeto. A to asi ani vědět nemůžeš. Nebo ano? Měl jsi na dálnici puštěnou klimatizaci? To umí udělat 0,75l/100. Ve městě ještě víc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sweetleming Vloženo 18. Srpen 2011 Autor Sdílet Vloženo 18. Srpen 2011 (editace) Na vzduchovy filtr i na svíčky určite kouknu. Ted´ z hlavy nevim kolik km zbývá do výměny oleje, štítek na motoru samozrejmne je. Klimatizaci nemám. Editováno: 19. Srpen 2011, autor: Malta citace předchozího příspěvku. Citace smazána. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
modrafelda96 Vloženo 16. Březen 2013 Sdílet Vloženo 16. Březen 2013 někteří majitelé Felicií 1,6 mi říkali, že při jízdě po dálnici rychlostí 130 km/h mají s tímto motorem spotřebu něco kolem 6,5 l/100 km, ale na podobnou hodnotu se nemohu dostat ani při jízdě s lehkou nohou a to je auto udržované. Dá se s tímto motorem jezdit v tomto režimu opravdu za těch 6,5 - 7 l/100 km nebo je to nesmysl? Jaké jsou vaše spotřeby při této rychlosti? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
modrafelda96 Vloženo 17. Březen 2013 Sdílet Vloženo 17. Březen 2013 pneu mám sériové 165/70 R13 a stejně se na dálnici nemohu dostat na spotřebu cca 7 l/100 km při rychlosti 130 km/h. Někteří mi říkali, že není problém při 130 km/h jezdit s Felicií 1,6 za těch 7 l/100 km, ale na tuto spotřebu se nikdy nemohu dostat i přesto, že se snažím jezdit s lehkou nohou. Mám combi. Kde může být chyba? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 17. Březen 2013 Sdílet Vloženo 17. Březen 2013 Třeba zrovna v těch gumách - různý značky a dezény mají různě velkej jízdní odpor, svoje dělá i tlak na kterej gumu foukáš - podhuštěná guma se rozčápne jako bačkora a brzdí, naproti tomu přefouknutá guma se nadme jako měchuřina, silnice se dotýká jen úzkým pruhem uprostřed běhounu jako galuska a klade při jízdě jen minimální odpor - samozřejmě pak má ale minimální přilnavost, uskakuje v zatáčkách a podkluzuje při akceleraci i brzdění... Je to hooodně o kompromisech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
3Rolf3 Vloženo 4. Duben 2013 Sdílet Vloženo 4. Duben 2013 Najel jsem s tímto vozem 200tis km,namícháno dálnice, mimo město,ale i hodně město,a nedám na něj dopustit.Spotřebu jsem si po celou dobu zaznamenával,takže mi vyšla na 7,1,což považuji vzhledem k nárokům na něj kladeným,za dobrý průměr.Potvrzuji co bylo řečeno výše ohledně spotřeby,zejména pak velký vliv vzduchového filtru,který jsem měnil pravidelně s výměnou oleje jedenkrát ročně.Při lehké noze 6,3 /100. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
em74 Vloženo 11. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2021 Mam felicii 1.6 kombi asi 5let od 2016, najel jsem cca 6 tis.km. Spotreba byla 8-10 L/100km, byl podchlazeny motor, termostat vymenil servis, trochu to pomohlo, ale ne dost. Chce to mrknout na pamet zavad aja mel zakarbonovanou konc.vyfuku a chybu lambdy, tuto jsem vymenil a spotreba tehdy klesla o cca 1,5-2L na cca 7,5 a mesto do 9. Po 3 letech opet spotreba stoupla, tataz zavada na lambde v pam.zavad, vymazal jsem, a objevila se zase. Zase nova lambda a na dalnici pri 90-100 po 126km mi vyslo 5,49 L/100, nat95+VIF, tepl.2-9°C, letni gumy, tlak 2,1 / 2. Neco sem jel za kamionem, i kolony cca 8km a poskakovani na 1 a 2ku sem si uzil i stani. Lambda se mi sekla na hodnote 0.04V a nova beha 0-0.9V co 1-2s. Stare lambdy mohou byt funkcni ale uz ne tak presne. 2.lambda vydrzela 4 tis.km a po 5ti tis.sem ji po cca 4 letech podruhe menil. Dle spotreby smyslne a i dle kontroly VAGem v Ntb uspesne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.