Ralan Vloženo 19. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2011 Zdravím, předem se omlouvám, pokud jsem to špatně zařadil, ale potřebuju radu od zkušenějších, už nevím kde bych se ještě zeptal. Nejedná se o auto, ale jen potřebuju něco vědět ohledně motorového oleje. Je motorový olej nějak agresivní vůči gumovým těsněním a plastům? Budu ve vidlici na kole měnit mazání - místo vazelíny olej, ale nevím jestli motorový, nebo tlumičový. Jelikož jsou ve vidlici plastová kluzná pouzdra a gumová těsnění, tak aby je to nějak nerozežralo apod. Tak snad se nikdo neurazí, že padl dotaz z jiného tématu a někdo bude vědět :-) Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 19. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2011 Tak ať. 1. Když tam výrobce použil vazelínu, měl k tomu asi důvod. Nebude olej špatná cesta? 2. motorový x tlumičový ..... za mně tlumičový a není o čem dlouze diskutovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ralan Vloženo 20. Srpen 2011 Autor Sdílet Vloženo 20. Srpen 2011 Vazelína tam sice je, nebo byla, už jsem to měl jednou rozdělané a dával novou, jenže najel jsem 200 km a vidlice byla ztuhlá jako dříve. Normálně se i dražší vidlice, né co mám já předělávají na olejové mazání, ale někdo píše takový olej a druhý zase jiný a teď mi právě někdo nasadil brouka do hlavy s tím, že mi to něco rozežere když to má kluzné pouzdra z plastu. Zatím jsem neviděl, že by někdo psal, že se mu to stalo, ale tak radši se zeptám :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 21. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2011 Tak obecně motorový olej v tomhle směru agresívní není. V motoru jsou taky gumové díly (gufera, těsnění) a jsou v poho. Ale jak píšu, do tlumičů použij tlumičový olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 21. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2011 Teď jde o to jestli na to jsou tlumiče stavěný.Já z vlastní iniciativy taky dal do vazelínových tlumičů na kole drahý tlumičový olej z motorky a oni se ty tlumiče potom chovali špatně. Navíc po pár hupech mi to začalo protejkat okolo těsnění...Holt není tam dvojté gufero jako na mašině Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ralan Vloženo 22. Srpen 2011 Autor Sdílet Vloženo 22. Srpen 2011 Pod gufera chci dát molitanové kroužky, ty to budou pěkně mazat a rozhodně to přes ně poteče hůř než kdyby tam nebyly :-) Chce to jen trefit viskozitu oleje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 10. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2011 Jak dlouho se může skladovat načnutý motorový olej? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Grym Vloženo 10. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2011 Zalezi co si pod tim predstavujes, jestli ti zustala treba pulka kanistru, a mas ho dobre zavreny a nekde v chladnu a temnu, tak neni problem ho dalsi rok pouzit. Kdyz bys mel jen nacnuty kanistr, ze ktereho jsi odlil treba jen pul litru, tak bych se nebal ani skladovani 2let, bo tam v pomeru nebude tolik vzduchu ktery by ten olej nejak degradoval. Kdyz je olej origo zavreny, tak ma minimalni trvanlivost pri dobrem skladovani 5 let. Nekde byly testy 10 let skladovaneho oleje, a testy vysly OK. Ovsem asi zalezi i na znacce oleje a dalsich vecech, nekdo kdysi uvadel ze starsi a mene vykonne oleje jsou pouzitelne i za mnohu let beze zmeny, oproti syntickym olejum ve kerych castecne degradujou nejake ty aditiva atp.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 10. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2011 nie náhodou 4 roky od dátumu výroby?? .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stk Vloženo 11. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2011 (editace) 4 roky nenačatý,a načatý to samé co v motoru ať jezdí či ne rok max 2 . . . . Editováno: 11. Listopad 2011, autor: stk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 12. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2011 (editace) Potřeboval bych ještě poradit.Je dobré před výměnou oleje udělat ,,proplach" nějakým levnějším olejem stejné viskozity?A máte nějaký osvědčený eshop kde olej koupit? Děkuji všem za radu. Editováno: 12. Listopad 2011, autor: vitezslav2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 12. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2011 Ne, není třeba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 13. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2011 (editace) I když chci přejít na jinou značku oleje? Editováno: 13. Listopad 2011, autor: vitezslav2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 13. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2011 Ne. Jo, a já olej kupoval zde: http://www.profioleje.cz/index.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.