Mpl11 Vloženo 16. Září 2011 Sdílet Vloženo 16. Září 2011 Ahoj,prosím Vás o radu,koupil jsem auto v Německu a přivezl ho do Čech a když jsem ho chtěl přihlásit chtěli po mě doklad o zaplacení DPH,jinak že mi to nepřihlásí.Auto jsem kupoval od soukromé osoby takže bych platil DPH podruhé.Na úřadě mi řekli že se platí DPH v zemi kde se auto přihlásí a že jsem to měl koupit bez DPH, nevím jak koupit od soukromé osoby auto bez DPH,myslím že to nebude vědět nikdo kromě našich zákonodárců.DPH po mě chtějí proto že jsem koupil auto mladší než 6 měsíců a tak naše zákony berou takové auto jako za nové přesto že má najeto 7000 km.Tak co teď s tím abych nemusel platit DPH.Pár věcí jsem zjistil na netu, ale nevím jestli jsou pravdivé.Za prvé počkat až auto zestárne na 6 měsíců a pak to přihlásit,ale to jsem si to nemusel kupovat abych se na to chodil dívat skoro 3 měsíce do garáže.Za druhé jsem myslel koupit převozky ty s červeným pruhem(žluté jsou jen na 5 dní) a ty 3 měsíce na nich odjezdit.Nerad bych měl problémy s policií při kontrole.Doufám že mi někdo poradí jak to správně udělat abych mohl hned jezdit a neplatit to z.....é DPH. Děkuji za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.