Přejít na obsah

OII 2.0TDI a 18" kola


Host 007

Doporučené příspěvky

Zdravim vás , chtěl bych od vás slyšet nějaké názory na to jestli bych měl dát na OII combi 2.0TDI 18" kola nebo zůstat u 17". Co se týče vzhledu, tak jednoznačně 18", ale z hlediska dynamiky si nejsem zcela jistej. Měl jsem čest se svést s OII 1.9TDI, která měla 18" Neptuny a ten motor měl s nima hodně velkou práci a z toho auta se stal línej žrout a na můj vkus se s tim nedalo jezdit, o nějaké dynamice nemohla být ani řeč. Mě osobně by se mi líbily co se týče vzhledu tyhle: http://www.mzb.cz/alu-kola/AL-07772_gmp-buran---black-polish-7,5x18-5x112-et35-cerne-+-lestene-paprsky/

Editováno: , autor: 007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vím, mám je na autě taky a právě přemýšlím jestli je nechat na příští léto nebo jít do 18", Ty máš auto podle té fotky co máš u jména přestavený na vzhled RS, to já budu mít právě taky a k tomu mi přijdou ty 17" nějak malý. Ale právě se bojím tý dynamiky, setrvačnosti. Už jsem se ptal lidí tady na fóru a všichni mi říkali, že v tom nevidí skoro žádnej rozdíl a to někteří mají menší výkon motoru než mám já.

Editováno: , autor: 007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám kola 8/18´ ET 35 a gumy 225/40 a podle mne to je ideál a zároveň maximum, co na OII dát bez toho, aby to lezlo zjevně ven. Zadky jsou zarovnané s blatníkem ideálně, předky jsou už malilinko ven tak 0,5 cm, ale furt to lahodí oku. Guma je na tom natažená do mírného Ačka, takže to sedí. Původně jsem kola koupil s gumama 245 a ty lezly ven fest, i vzadu, a vepředu snad o 2 cm.

Ad dynamika - záleží taky na hmotnosti těch kol - 17 Pegasy mají myslím 12,5 kg/kolo. Moje 18 mají pod 8 kg, takže u mne se zhoršení nekonalo.

Ad komfort - rozdíl mezi 17 a 18 nepozoruju, origo sportovní podvozek.

EDIT: tak ty moje OZ mají 8,4 kg/ks

Editováno: , autor: Kajman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Komfort je v pohodě, měl jsem možnost se svézt. To s tou hmotností disku, na tom asi něco bude, tak budu muset nějak zjistit kolik váží a podle toho se rozhodnu. Nevíte někdo náhodou kolik váží origo disky Neptune?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty váhy jsou zajímavý, 18" Luxony jsou lehčí než moje 17" Pegasy, no to je mazec. Nevíte náhodou někdo kolik váží ty co mám vybrané GMP Buran ?- odkaz na ně je tady o něco výše na stránce

Editováno: , autor: 007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na té stránce kde je prodávají jsem si našel na ně kontakt a zeptal jsem se jich na pár otázek i na váhu, tak jsem zvědavej co mi odpoví. A toho ET35 byste se nebáli, nebude to drhnout, když auto hodně naložím, třeba když bych kupoval dlaždice, tak to auto sedne pěkně. Nebylo by na to praktičtější ET40?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jsem nedostal odpovědi otázky, které jsem pokládal na stránce http://www.mzb.cz/alu-kola/AL-08156_gmp-buran---chameleon-7,5x18-5x112-et35-chameleon-+-lestene-paprsky/. To asi něco znamená o jednání obchodu. Jak jsem hledal v různých e-shopech tyhle kola GMP Buran, tak je nikde nemaj, neví někdo proč? Nebo Jaké 18" disky by jste mi doporučili vy? Jo a ještě k těm Neptunum, když píšete že váží stejně jako Pegasy co na nich jezdím, tak jak to, že s těma Neptunama s autu musel šlapat na krk aby vůbec normálně jelo a přišlo mě, jako by ty kola byla o dost těžší než Pegasy? Potom jsem usedl zpátky na Pegasy a auto jako by vážilo o dost míň.

Editováno: , autor: 007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kamos si je v lete daval na A6, ale ted jak prezoval tak zjistil, ze po trech mesicich jsou strasne zohybane...

Fakt jo, na pohled jsou moc pěkný, ale prostě německá kvalita to asi neni. Já takhle co jsem koukal na alu kola, tak ty kola co maj přitažlivej design, tak jsou kvalitativně špatný. Pořád mám nutkání ještě vyzkoušet nějaký 18" kola (asi budu muset zkusit najít nějaký kvalitní, ale který mají nízkou hmotnost, což originál kola škoda asi nejsou), ale jak to tak vidím do budoucna, tak asi zůstanu u svých 17". Zajímavý je, že všichni tvrdí že přechod z 17" na 18" není poznatelnej v dynamice a pružnosti, ale mně to přišlo, že se s tím prostě nedalo jezdit, vždyť si to viděl ne? Auto bylo jako by mělo s bídou 50kw jako dědovo Fabie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...