Publikováno Listopad 12, 201113 r Zdravím páni, mám problém s radením / vyradením jednotky a spiatočky pri studenom motore. Večer normálne odparkujem, nechám zaradenú 1, auto sa do nej "oprie". Ráno nedokážem vyradiť, nakoniec s miernym násilím to dostanem von. Počas jazdy sa to neprejavuje ( stojím na križovatke, vyradím, zaradím bez problémov ). Pár krát sa tu niečo podobné preberalo, takže som skontroloval kulisu riadenia, premazal, vymenil olej v prevodovke - čiastočne to na chvíľu pomohlo ( mal som ten pocit ), ale po mesiaci je to naspäť. Teraz to riešim tak, že pri parkovaní nechám neutrál a ráno tam tú 1 / spiatočku nejako vrazím ( tiež s miernym násilím ). Vďaka za rady.
Listopad 12, 201113 r Máš správně seřízenou vůli na bowdenu spojky? Tohle celé na mne dělá dojem, že je to problém spojky a ne převodovky. Spojka úplně nevypne a tak je problém vyřadit a zařadit. Ještě je možné, že je zanesené drážkování na mrkvi převodovky, takže lamela se na tomhle hřídeli nemůže volně pohnout i když už je přítlačák z jedné strany odmáčknutý.
Listopad 13, 201113 r Autor hmm, tiahlo spojky som skúsil zoštelovat, ale myslím že som ho mal zhruba správne ( asi v polovici dráhy zošliapnutia pedálu už môžem radiť ). Ak ta môžem poprosiť, tú druhú možnosť mi bližšie popíš.. Tam už som stratený Upraveno Listopad 13, 201113 r od atec
Listopad 15, 201113 r Lamela má veprostřed drážkování, které odpovídá drážkování vstupního hřídele převodovky. Po něm by se měla i pohybovat. Lamela je sevřená mezi setrvačníkem a přítlačákem. Sešlápneš spojku, přítlačák se oddálí od lamely a ta by měla na drážkování trochu poodjet i od setrvačníku. Pokud je drážkování zanesené prachem, zůstane lamela přitlačená na setrvačníku a spojka pořád vlasně není vypnutá. Takže řazení jedničky a zpátečky na místě zlobí. Za jízdy už to pak nevadí. Upraveno Listopad 15, 201113 r od Tonda-B
Listopad 15, 201113 r Autor dik, za podrobny opis, ja to skusim cez vikend pozriet a dam vediet ako som dopadol.
Listopad 21, 201113 r Autor Tak som sa k tomu nedostal, ale medzitým udreli mrazy a normálne to prestalo blbnúť.. Už som z toho magor, ale každopádne by to chcelo spraviť nejakú údržbu, tak to asi hodím do servisu.. alebo do kanála..
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.