lukas0077 Posted February 1, 2024 Share Posted February 1, 2024 (edited) VID20240203150922.mp4 Dobrý den, koupil jsem Octavii 3, s motorem 1.5 tsi, najeto 95 000 km. Mechanik mě upozornil na zvýšenou hlučnost motoru "cvakání", cca prvních 30 vteřin u studeného startu. Má podezření na vadný přesuvník vačkového hřídele. Ve Škodovce tvrdí, že je ten hluk normální, mi to teda úplně normální nepříjde. Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji. Edited February 3, 2024 by lukas0077 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrejviper Posted February 3, 2024 Share Posted February 3, 2024 Je to normálny jav u týchto motorov. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas0077 Posted February 4, 2024 Author Share Posted February 4, 2024 Na youtube lidi píšou, že se jedná o výrobní vadu turba, táhlo turbo má velkou vůli a řeší to vymezovacími podložkami anebo výměnou turba. Přikládám odkaz na video: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas0077 Posted February 15, 2024 Author Share Posted February 15, 2024 Výsledek: reklamace u prodejce Škoda plus v rámci prodložené záruky. Závada odstraněna - uvolněna příruba na turbu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sumsang Posted February 25, 2024 Share Posted February 25, 2024 Ahojte, chcem vás pekne poprosiť, ci sa s týmto niekto stretol a ak ano, tak čo za tým bolo? Neviete čo spôsobuje to hrkotanie po naštartovaní? O3 fl 1.5 tsi s dsg 2018? Ďakujem 20240219_211831.mp4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sidonio Posted June 4, 2024 Share Posted June 4, 2024 (edited) Motor má cca 175tis , je podezření na přestavovač u rozvodů, patrný únik oleje. Edited July 30, 2024 by Sidonio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rronaldr Posted February 6 Share Posted February 6 (edited) Zdravím, pořídil jsem si svojí první škodovku a chtěl bych se zeptat na projev motoru při studeném startu. Prošel jsem místní fórum, vše k motoru i jednotlivé problémy a nemělo by se jednat o duplicitní téma. Auto mám měsíc a při kontrole u prodeje (poslech motoru při studeném startu) jsem nic nezaznamenal. Jedná se verzi motoru DACT, najeto 77k. Vím, o problému s táhlem turbodmychadla a "cvakáním", to u motoru slyším také, ale měnil jsem si sám olej a od té doby jsem zaznamenal divné chrčení při studeném startu, odlišné od cvakání táhla viz přiložené video. Chtěl bych se zeptat, jestli je to tedy normální nebo bych s tím měl zajéct do servisu. Díky všem předem za reakce. Druhé video je motor v idle, již po zahřátí katalyzátoru. EDIT: Upravil jsem post, aby vyhovoval pravidlum. VID_20250206_183424.mp4 VID_20250206_183537.mp4 Edited February 6 by rronaldr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawouk Posted February 6 Share Posted February 6 Zde již jen o zvuku motoru. Olej se řeší jinde. Proč to nerespektuješ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucky.jack Posted February 6 Share Posted February 6 Já tam Teda přes tu změť hluku nic pořádně neslyším. Nicméně téma o hlučnosti studené 1.5 tu máme. Teď už jen správně identifikovat závadu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawouk Posted February 6 Share Posted February 6 Témata sloučena. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts