Jump to content

Hlučnost motoru 1.5 TSI, studený start

lukas0077

Recommended Posts

Dobrý den,

koupil jsem Octavii 3, s motorem 1.5 tsi, najeto 95 000 km. Mechanik mě upozornil na zvýšenou hlučnost motoru "cvakání", cca prvních 30 vteřin u studeného startu. Má podezření na vadný přesuvník vačkového hřídele. Ve Škodovce tvrdí, že je ten hluk normální, mi to teda úplně normální nepříjde. Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji.

Edited by lukas0077

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 8 months later...

Zdravím,

pořídil jsem si svojí první škodovku a chtěl bych se zeptat na projev motoru při studeném startu. Prošel jsem místní fórum, vše k motoru i jednotlivé problémy a nemělo by se jednat o duplicitní téma. Auto mám měsíc a při kontrole u prodeje (poslech motoru při studeném startu) jsem nic nezaznamenal. Jedná se verzi motoru DACT, najeto 77k. Vím, o problému s táhlem turbodmychadla a "cvakáním", to u motoru slyším také, ale měnil jsem si sám olej a od té doby jsem zaznamenal divné chrčení při studeném startu, odlišné od cvakání táhla viz přiložené video. Chtěl bych se zeptat, jestli je to tedy normální nebo bych s tím měl zajéct do servisu. Díky všem předem za reakce. Druhé video je motor v idle, již po zahřátí katalyzátoru.

EDIT: Upravil jsem post, aby vyhovoval pravidlum.

Edited by rronaldr