Publikováno Duben 12, 201015 r Mám OII/2005. Za necelý rok se mi asi 3x stalo, že mi krátce po vyjetí naskočilo EPC a plyn reagoval nejspíš v jakémsi nouzovém režimu.. V servisu nic nenašli, zatím se to neopakuje. Ale teď chci řešit jinou situaci ale možná s tím souvisí možná né. Popis: 1) Stojím na vedlejší, čekám na díru abych mohl vyjet.. 2) Stojím na spojce, jednička zařazená 3) Mezera v autech - pouštím spojku a prudce šlapu na plyn - a nestane se NIC. 4) Vyřazuju jedničku, pouštím spojku a čučím na budíky jestli mi to nechcíplo, ale nechcíplo! V čem může být problém? Může to nějak souviset s elektronickým řízením plynu? Může zrovna v této situaci pedál ignorovat to prudké prošlápnutí? A nebo je chyba někde jinde? Spojka? Potkali jste toto někdo někdy?
Duben 12, 201015 r Tak to jsem zažil, když jsem měl P307SW. Byl jsem na Slovensku u Zvolena a jedu do kopce a najednou otáčky vyletí do červeného. Tak uberu a přidám, chvíli normál a znovu a znovu, pak už jsem dojel setrvačností do zastavení. Problém dvouhmota v prd... . Spojka s přítlačákem do modra spálená, jak klouzala, tak kompletní výměna. Možná to bude také tento případ. Dej vědět co to bylo?
Prosinec 4, 201113 r Čau mechanici. Asi tak 3týdny jezdím na nouzový režim. (1.6FSi / 85kW) Na palubce mi svítí: Chyba motoru, EPC a pak chyba ESP a tlaku v pneumatikach. Vypnu zapalovaní, zhasne EPC. Znova vypnu/zapnu kliček a zhasnou ostatní kontrolky. Rozjedu se a hned se všechny rozsvíti a je to v nouzáku. :-/ VAG vypsal: G188 - snímač uhlu 2 pro škrtící klapku G69 - potenciometr škrtící klapky J 338 - řídící jednotka škrtící klapky Zkusil jsem: - Nalít 100oktanovej benzín - Vyčistit klapku a udělat základní nastavení - Vyčistit potenciometr na klapce - Proměřit kabel od klapky k řídící jednotce - Odpojit baterku Nic nezabralo a všechno se tváří dobře. Včera mi to začlo ještě ke všemu blbnout. Mělo to neklidny chod na volnobech (kolísání). Nešlo to vytočit víc jak na 1500ot/min . Takže jsem jen a 4ku asi 30km/h. Ted to zase jede do 3000ot/min. Zítra se chystám koupit škrtící klapku za 4000Kč, ale nejsem si jist zda to zabere. Nápady a rady? Upraveno Prosinec 4, 201113 r od Tbob1
Srpen 10, 201312 r Jak jste chybu prosím vyřešil? Díky. Nová řídící jednotka.(15 000,-) Už rok je vše v pořádku.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.