Přejít na obsah

bzučení výškových reproduktorů

PDAQUE

Doporučené příspěvky

Zdravim,potřeboval bych poradit jestli měl někdo např stejný problém nebo nějaký šikovný elektrikář ví třeba o co jde..dělalo se mi do auta komplet ozvučení od JBL a od té doby když zapnu světla(stačí na první polohu) tak mi začnou bzučet výškové repráčky...zkusil jsem už snad vše ale došel jsem na to, že když vytahnu žárovky ze zadních světel..tak to nedělá...nevíte v čem by mohl být problém ? díky

(OII 1.9tdi.. 07)

Editováno: , autor: PDAQUE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No řekl bych, že žárovky v zadních světlech jsou buzeny za pomoci PWM modulace.

Pokud někdo táhne signálové vodiče, někde poblíž tak tam prostě přestupujou ruchy, případně je to už na vstupu do zesilovač e(pokud tam je) a ten to ještě zesílí, asi bych to odmítl někomu zaplatit.

Odkaz ke komentáři

Jak to myslíš na vstupu do zesilovače..? nejhorší je že to bzučí i když vytahnu signálovky ze zesilovače...i plusový kabel jsem zkoušel venkem jestli to nedělá náhodou ten...fakt už nevím co s tím...

Jinak tu montáž mě dělala dobrá firma...instalují audio/video systémy do samých luxusnějších aut..s octávkou jsem se tam cítil jako vandrák :D ...ten technik mi to taky celé ještě proběhl znovu...zapojení...kostřící body...kostřící body na autě...fakt už nevím..je to past....byl bych vděčný tomu kdo by mi to pomohl vyřešit...

Odkaz ke komentáři

Hmm to by chtělo osciloskop a podívat se co tam chodí....

Odborná neodborná firma jsou jen dva stavy funguje na 100% platím, nefunguje (neplatím), ale dle mého názoru nefunguje, tedy neplatím.....

Nicméně když vytáhneš signálovky ze zesilovače, zkus ty vstupy pomtom uzemnit přejde to?

A nebo je ten zesák takovej krám, že generuje tolik šumu, že to ty výškáče prostě přehrajou.. osobně bych se fakt divil, kdyby to tak nakonec nebylo... To je hold ta odbornost.....

A co se týče kostřících bodů ty by na to neměli mít moc vliv, hlavně doufám, že jeden ten vodič těch repráků třeba neuzemnili, případně že to neuzemnil ten zesák.... pak by to taky mohlo dělat různé psí kusy........

A hlavně pokud jsi to platil tak to reklamuj, reklamuj, reklamuj a reklamuj prostě to musí fungovat, přece to nebudeš řešit ty!!!

Editováno: , autor: Jan155
Odkaz ke komentáři

zesák je kvalitka od JBL(gto)...zkoušel jsem dat i druhý a pořád to stejné...zesilovač taky uzeměný....já už fakt nevím...na reklamaci říkají jen to ...že hudba je zapojená dobře a chyba musí byt někde v autě..(jednotka atd...) zapojení takto všechno prošli kolikrát...i na autě možné problemy hledali...dál nikdo nic neví...měl jsem si to koko*t vše vyzkušat dukladně před zaplacením no..

Odkaz ke komentáři

Hele osobně si myslím, že pokud něco šumí i po té když od toho odpojíš vstup (tedy rádio je odpojený) tak zapojený zbývá (reprák, zesilovač), nic víc v tu chvíli tam zapojený není, a jeliož reprák sám o sobě nešumí, musí to generovat ten zesák (zkoušeli třeba ještě jiný kus), já sosbně tedy značku JBL vůbec neznám (respektivě slyším o ní prvně), ale pokud jsem s kamošem dělali audio do auta (on mechanickou stránku, já pouze elektrickou) tak jedině dynaudio (repráky a zesilovač oni nějakej přímo doporučujou co mají vyzkoušenej), ale to je asi uplně jiná cenová liga.

Ještě můžeš zkusit vyhodit zesák a zapojit ty repráky zpátky do autorádia jestli to přestane.....

A ještě jedna věc u některých rádií se dá nakódovat jestli to má mít zesilenej výstup, nebo jen linkovej výstup, teoreticky pokud by to by tam nechali ten zesílenej mohlo by to přesně tohle dělat.

Jinak už moc nevím.......

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Problém jsem stále nevyřešil, výšky stále bzučijů...další poznatek je takový že předchozí majitel dal místo dvouvláknových žárovek dozadu (potkávačka/brzda) pouze jednovláknovou...žárovky jsem vyměnil za origo,ale bzučení neustálo...nevím zda by to mohlo mít nějakou další spojitost,zda to třeba nevyzkratovalo nějakou jednotku nebo tak podobně...nebo v opačném případě,zda je možné,že se to po několika km vzpamatuje a bzučení přestane :D...vyzkoušel jsem už snad vše...plusák vedený jinou cestou...signalovky to nedělají,zesilovač druhý vyzkoušen...další možnost mi někdo radí hodit diody,aby se nevracel signal od světel...??? Jinak jsem už bezradný....poradí někdo ?? :kol-32:

Editováno: , autor: PDAQUE
Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Radio jsem zkoušel měnit..ale to stejné...u nás ve škodovce mi přes diagnostiku zjistili,že regulator osvětlení palubní desky háže chybu - zkrat na kostře...nechal jsem objednat nový (za to kolečko 997kč) ...zítra si ho mam jet vyzvednout..ale dnes jsem to již rozdělal a tento regulátor co tam je doposud jsem odpojil...ale problém stejně pořád stejný-bzučení nepřestalo...je možný že když tam dám ten nový že to bude OK?? (sám tomu moc nevěřím)...nechce se mi jen tak vyhodit 1000kč....

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...