bow Vloženo 30. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2011 Mám dosti velký problém, před 3 jsem jel a když jsem to podkopl ze 4->3 tak mi praska horní hadice od chladiče a G12 po celém motoru hlavně po zapalování a ŘJ, auto jsem hodil do dílny, vykoumal jsem co a jak. Hadici vyměnil. Pak jsem v pohodě nastartoval a jel jsem, po cca 5km jízdy začal motor občas cukat. Dojel jsem za svím automechanikem cca 10 km. Po pár hodinách sedám do auta a ta mrcha točí naprázdno. Tak jsem se podívali na rozdělovač a pod. Pak jsme dali ŘJ na topení a kontakty kapku očistili. Po chvili trápení chytla tak jsem si řekli OK a dali zase ŘJ na topení po 3 hodinách velký problém, ale nakonec chytla a já jel dom, zase občas cukla a doma před vratama konec. Tak jsem komplat očistil kontakty a vyfoukal kompresorem a ŘJ dal do rána na topení a teď jsem ji tam dal a nic... Nějaký nápad? Po vyčištění kabelů chytla celkem i rychle, nechal jsem ji behat, pak jsem pomalu přidával plyn, a když jsem ji pak prošlápl tak se jakoby udusila, chvilu zase nechtěla chytnout, pak chytnula a po chvili jsem to zase zkusil a teď už zas nic. Včera jsem tu měl 2 automechaniky a jeden z nich je autoelektrikář a tak jsme se v tom hrabali: Vyměnilo se víčko a ramínko. Pak se celkem chytla v pohodě, nechala se 15 minut běhat volnoběh a vše ok, tak jsem ji jel projet, při přeřazení 2->3 3->4 cukala a pak chcípla a nešla nastartovat. Cívka jisky hází, rozdělovač ok. Pak jsme zkusili jestli jde do vstřiků napětí a jde. Dále jsme přehodili klapku a ventil (do 6N Pola a jeho šla ke mě) a vše ok, ale zase nechytla. Dále jsme si mysleli, že je to palivovým filtrem, takže jsme ho vyhodili a dali tam jenom hadičku. Pak jsme vyhodili přímé sání a dali origo filtr. A porád nic. Potom jsme přicpali klapku a najednou chytla. Musí mít velký podtlak a chytne. Když chytne a dáme ruku pryč tak volnoběh je v pohodě, nekolísá, motor se nehádá, prostě klasika, ale jak chceme přidat plyn tak se udusí. Jediné co nás napadá je, že ŘJ je v pr... a blbě ovládá vstřiky a nebo čerpadlo, že nemá dostatečný tlak. Jelikož ta "hadičková propojka" je tam jenom nasazená a nijak nejištěná a zdá se nám divné, že při těch 4barech to nevylítne. Budu vděčný za každou radu či nápad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 30. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2011 Měli jste vyčistit i konektory všude okolo a taky ŘJ vevnitř všude kam mohla zatéct G12 - je potřeba to všecko znovu otevřít, vypláchnout zbytky G12 nejdřív TEPLOU destilovanou vodou, pak lihem nebo izopropanolem, vše vyfoukat tlakovzduchem a nechat DOKONALE vyschnout. Ty zbytky dělají paseku v elektronice, takže se nediv, že to škube. Pokud ani to vymytí zbytků nepomůže, bude to asi opravdu zabitá ŘJ - ale to by pak padalo na hlavu všech mechánů o se v tom rejpali, protože odstranit všecky zbytky chladicí kapaliny z elektroniky před dalším startováním by měl bejt základní krok při opravě po takové nehodě. Může docházet k lokální korozi kontaktů nebo k nekontrolovatelným svodům a to všecko ovlivňuje elektroniku. Pokud nemáš destilku, oplachuj rovnou lihem nebo izopropanolem, nepoužívej v žádným případě vodu z vodovodu - ani převařenou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bow Vloženo 30. Prosinec 2011 Autor Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2011 (editace) Konektory jsem čistil čističem brzd a vyfoukal jsem ho kompresorem. To nestačí? Jak ŘJ, konektory na cívce, rozdělovači, čidlu teploty a pak všechny co jsem na té straně kde to prdlo. Ale tam nás zaráží to, že když přicpeme sání na klapce tak chytne. Editováno: 30. Prosinec 2011, autor: bow Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 30. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2011 Prdlo to pod zavřenou haubnou, to znamená, že se to rozcáklo po celým motoru a jen Pámbu ví, kam všude to nateklo nebo prosáklo. Evidentně je v kýblu něco kolem čidel v sání, měl jsi vyndanej filtr a airbox, jestli to někudy necáklo do hrdla? Ono se to nezdá, ale G12 a ostatní chladicí kapaliny jakbysmet jsou docela agresivní, hlavně na měď a její slitiny - stačí kapka a je o problémy postaraný... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bow Vloženo 30. Prosinec 2011 Autor Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2011 Byla sundaná klapka, airbox, jinak já jezdil cca rok s přímím sáním. Dneska by se tady měl stavit ještě jeden mechanik tak se uvidí, ale zatím díky :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bow Vloženo 30. Prosinec 2011 Autor Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2011 Teď jsme vyndali svíčky a dali jiné a 4x po sobě chytla na "cvak" zítra dojedu projet a uvidím co a jak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.