Přejít na obsah

Octavia RS divné zvuky při couvání

Jendoslav

Doporučené příspěvky

Zdravím místní nadšence a chtěl bych se zde optat na jednu věc. Auto mám od novoty a je to r.v.10/2009 a momentálně mám najeto cca 20 500km.

již cca od 16 000 km, prostě posledních pár měsíců se mě stává (ne pokaždé), že při couvání do mírného kopečka (či rozjezdu na jedničku) se při přídání plynu (v poloze, kdy už motor začiná točit koly), tak se ozve zvuk...jakoby krátkodobě (cca na půl vteřiny) podobný malému šteknutí, asi něco podobného, jako když prokluzuje řemen. Když si dám pozor a pouštím spojku opravdu velmi pomalu a plyn přidávám lehoulince, tak se to neděje. Standartně samozřejmě pouštím spojku pomalu a přidávám plyn také normálně (žádný hrabání nebo velké vytáčení rychlostního stupně). Docela mě to sere , jelikož s autem zacházím jako v bavlnce, nevytačím studený motor, po větší zátěži dochlazuju, se spojkou celou dobu zacházím při řazení správně atd. Problémy s řazením nejsou žádné, vše šlape jak má, jen toto při rozjezdech a zpátečce. Čím je strmější silnice, kde se rozjíždím... tím je to markantnější, na rovinkách tento jev téměř nepozoruji.

Docela mě to trápí, jelikož se bojím, aby to nebyl začátek nějakého problému, který mě pěkně do budoucna provětrá šrajtofli. Auto je ze záruky cca 5 mesíců.

Jak by se projevovala načnutá spojka či problém s převodovkou?

Díky všem za věcné rady.

Editováno: , autor: Jendoslav
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 měsíce později...

Tak jsem byl v pondělí u chlapů mechaniků, ke kterým jezdím servisovat auto a popsal jim problém. Hned mi jeden z nich řekl, že se bude určitě jednat o špatné (horší) ložisko ve spojce, které při připojování motoru v podstatě v určitých chvílích správně nedolehne a tím páden se ozve to divné (zaštěkání, zapískání). Řekli mi, že to nermám řešit, že na to trpí spousta škodovek a také, že je přesvědčen, že to musí minimálně 150 000 km vydržet.

Dnes jsem byl u autorizovaného dealera na výměnu kol zimní-letní a popsal jim problém, pak se vrátili s přezutým autem a potvrdili, že to dělá a že to není normální s tím, že problém bude nejspíš v ložisku spojky, kde se prý múže usadit prach z obložení spojky a že to tedy opravdu do budoucna může být problém. Auto má najeto cca 21 300 km, takže mi řekli, že si myslí, že na kulanci by to mohlo jít domluvit (práci bych prý musel zaplatit cca 2500 Kč a materiál doufají, že by komplet zacvakala škodovka). Také mi řekli, že díky tak malému nájezdu a v podstatě 3 leté lhůtě na uplatnění kulance je jedno, jestli to budu řešit teď (autoje staré cca 2,5 roku) nebo až třeba v létě).

Otázka zní...mám to vůbec řešit (myslím, že asi určitě) nebo to nechat plavat a pak až se to posere úplně, tak třeba platit mnohem větší peníze za opravu????? Řekli mi také, že by to následně mohlo i zprasit převodovku, tak se ptám zda je to opravdu možné.

Díky za názory místních borců.

Docela nasranej Jendoslav :)

Odkaz ke komentáři

Můj názor je že by jsi to měl reklamovat. Koupil jsi si auto za tvrdě vydělané prachy a najednou by vše nemělo být na 100% funkční?? Asi jsem jen přehnaně citlivý na stav vozu, ale domnívám se, že by jsi si to měl nechat vyměnit a dokonce by jsi ani neměl platit práci. :kol-28: Jak je možné, že se spojkové ložisko začne ozývat po ujetých 20 tis.km, kór když píšeš, že sním zacházíš jak v bavlnce?? Asi Škoda-Auto šetřila kde mohla, aby byly vysoké výplaty managerů. :kol-47:

Odkaz ke komentáři

Můj názor je že by jsi to měl reklamovat. Koupil jsi si auto za tvrdě vydělané prachy a najednou by vše nemělo být na 100% funkční?? Asi jsem jen přehnaně citlivý na stav vozu, ale domnívám se, že by jsi si to měl nechat vyměnit a dokonce by jsi ani neměl platit práci. :kol-28: Jak je možné, že se spojkové ložisko začne ozývat po ujetých 20 tis.km, kór když píšeš, že sním zacházíš jak v bavlnce?? Asi Škoda-Auto šetřila kde mohla, aby byly vysoké výplaty managerů. :kol-47:

Ahoj Snipere, já to vidím úplně stejně jako ty a jsem také přesvědčem, že by to měla komplet zacvakat škodovka, přece jen se jedná o top octavii, takže by to měla být kvalita, což díky šetření všude asi nebude úplně pravda. Mohl bych o spoustě maličkostí, které se na autě objevují referovat, ale nemá to cenu (zatím to jsou prkotiny). Každopádně jim řeknu, že pakliže to škodovka zamítne úplně a budu to muset cvakat všechno, tak ač to říkám nerad...škoda no more!!!

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...