Přejít na obsah

Neoriginalni levne parkovaci senzory - zkusenost

jirkav77

Doporučené příspěvky

Info pro vsechny, ktere laka zakoupeni levnych parkovacich senzoru - mam s nimi cerstvou osobni zkusenost.

Koupil jsem senzory bez displeje (jen s pipakem) za nejakych 800 Kc. V baleni ridici jednotka, navod, senzory, vrtacek do narazniku. Umisteni senzoru (Octa II Combi) jsem odmeril v bazaru podle originalniho umisteni.

Prodejce dodal navod, pripojeni na zpetne svetlo se nedoporucuje a je pry potreba tahnout kabel dopredu k ridici jednotce. Toto jsem zavrhl, do toho se mi nechtelo. Misto toho jsem zakoupil za par korun relatko s co nejvetsim odporem (kolem 700 ohm), pripojil pres nej signal od couvacky, trvalych 12V jsem vzal z tazneho (slo by i ze zasuvky v kufru).

Vrtani do narazniku je v pohode, protazeni kabelu je trosku pracne, ale taky se da. Naraznik netreba sundavat.

Funguje spolehlive.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidám do soudku:

na předchozí Octavii jsem si také nainstaloval parkovací senzory (4x), koupil jsem je u Auto Kelly, byly zrovna ve slevě pouze za 600Kč, vč. displeje.

Potíž byla v jednom: když máte senzory, ať chcete, či ně, nejste tolik ostražití, jako bez nich. Tyto senzory pracovaly z 90% spolehlivě, občas jim však hráblo a i když jsem stál před překážkou, ani nepíply, pípaly až po několika sekundách, což bylo v jednom případě pozdě - nekoukl jsem se a rohem jsem bouchl nárazník autu na parkovišti - nic hrozného, ale promáčklý byl.. Když fungovaly, pípání bylo navíc silné a nepříjemné a displej nepříliš pohledný - po této zkušenosti s plánovanou montáží Columbuse plánuji také montáž originálních senzorů vč. indikace na dipleji.. Výhodou na druhou stranu byla přesnost, originální senzory řvou cca. 30cm od překážky, zatímco ty neoriginální tak 10cm.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...