jirkav77 Vloženo 8. Únor 2012 Vloženo 8. Únor 2012 Info pro vsechny, ktere laka zakoupeni levnych parkovacich senzoru - mam s nimi cerstvou osobni zkusenost. Koupil jsem senzory bez displeje (jen s pipakem) za nejakych 800 Kc. V baleni ridici jednotka, navod, senzory, vrtacek do narazniku. Umisteni senzoru (Octa II Combi) jsem odmeril v bazaru podle originalniho umisteni. Prodejce dodal navod, pripojeni na zpetne svetlo se nedoporucuje a je pry potreba tahnout kabel dopredu k ridici jednotce. Toto jsem zavrhl, do toho se mi nechtelo. Misto toho jsem zakoupil za par korun relatko s co nejvetsim odporem (kolem 700 ohm), pripojil pres nej signal od couvacky, trvalych 12V jsem vzal z tazneho (slo by i ze zasuvky v kufru). Vrtani do narazniku je v pohode, protazeni kabelu je trosku pracne, ale taky se da. Naraznik netreba sundavat. Funguje spolehlive. Citovat
_Denis_ Vloženo 8. Únor 2012 Vloženo 8. Únor 2012 Přidám do soudku: na předchozí Octavii jsem si také nainstaloval parkovací senzory (4x), koupil jsem je u Auto Kelly, byly zrovna ve slevě pouze za 600Kč, vč. displeje. Potíž byla v jednom: když máte senzory, ať chcete, či ně, nejste tolik ostražití, jako bez nich. Tyto senzory pracovaly z 90% spolehlivě, občas jim však hráblo a i když jsem stál před překážkou, ani nepíply, pípaly až po několika sekundách, což bylo v jednom případě pozdě - nekoukl jsem se a rohem jsem bouchl nárazník autu na parkovišti - nic hrozného, ale promáčklý byl.. Když fungovaly, pípání bylo navíc silné a nepříjemné a displej nepříliš pohledný - po této zkušenosti s plánovanou montáží Columbuse plánuji také montáž originálních senzorů vč. indikace na dipleji.. Výhodou na druhou stranu byla přesnost, originální senzory řvou cca. 30cm od překážky, zatímco ty neoriginální tak 10cm. Citovat
Vaša Vloženo 9. Únor 2012 Vloženo 9. Únor 2012 podle mě je 30 cm akorát pokud má druhé auto tažné tak 10cm je "pozdě" Citovat
jirkav77 Vloženo 9. Únor 2012 Autor Vloženo 9. Únor 2012 To je fakt, clovek musi porad davat pozor. Mne ke koupi senzoru dohnala vlastni blbost - kdy jsme si nechali udelat tmave folie, a ve stinu jsem prehlidl pri couvani strom... Takze ted mne pipani snad trkne :-) Citovat
Spajky007 Vloženo 9. Únor 2012 Vloženo 9. Únor 2012 jj taky jsem je měl na jiném autě a šlapaloto dobře musel jsi sundat nárazník nebo se tam dá šáhnout spodem Citovat
Pajdo Vloženo 9. Únor 2012 Vloženo 9. Únor 2012 Parkuem na sidlisku ... 30cm je strasne vela miesta, parkovacie sensory s takto citlivostou su mi na nic. Originaly som si preto nebral. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.