Přejít na obsah

kola v rejdu- klepání od podovzku


krysolet007

Doporučené příspěvky

Tenhle problém jsem tu nenašel, většinou jsou to pazvuky při přejezdu nerovností, tak jsem založil nové téma.

Jde o tohle: při jízdě, když podřadím na nižší rychlost a vytočím volant (takže nejčastěj při průjezdu zatáčkou), potom přidám plyn a od podvozku se ozve klepnutí. Čím víc je volant vytočený tím hlasitější je tento zvuk. Někdy i jakoby zachrastí. Když je volant v rovině tak je ticho, klid. Dneska jsem sjížděl z nízkého obrubníku a od podovzku se ozvalo hlasité kovové klepnutí. Co by to mohlo byt? Homokynetický kloub?

Nebo je to snad normální?

Auto mám ještě 3000km v záruce, tak bych jim to dal ať se baví ve škodovce. Ale ať mám aspoň trochu představu o co by mohlo jít. Díky.

Jo a je to 1.6MPi 2008 před FL

Editováno: , autor: krysolet007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem to omrkl a manžety zdají se být nepoškozené. No ono to neni ani vyloženě bouchání, ani cvakání, prostě to tak nějak klepe. Těžko ty pazvuky popisovat no. Tak snad jedině nějaký silentblok... tento týden navštívím servis asi, dám vědět kdyžtak. Kdyby byly nějaké další nápady tak pište, díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám úplně stejný problém. Když mám kola vytočené a přidám plyn, případně prudce uberu (prostě když motor zabere nebo naopak brzdí) ozve se lupnutí. V mém případě z levé strany a hlavně při pravém rejdu. Mám najeto 170000km. Silentbloky se zdají být v pořádku, stejně tak tyčky stabilizátoru a manžety. V servisu nevědí. Když nám na Superbovi odešel homokinetický kloub, projevovalo se to pravidelným cvakaním při zatáčení. Tohle lupnutí je jen jednorázově.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky stejný problém. "lupe" to na levé straně při rejdu :( Subjektivně horší při velké zimě kdy se to projevovalo při 90% zatáček... Dělá to už od podizmu a tak jsem zajel na STK, kde na to koukli, zkusili zašibovat na deskách, ale na nic nepřišli. Servis taky neví, kromě rady: začneme to vyměňovat postupně! grrr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hlásím, že se mi taky ozývá jakýsi pazvuk jako vám, nejcvíc třeba při jízdě po kruháči, pouze když brzdím motorem a pak přidám plyn, na rovině to nedělá. Čím větší mráz, tím je to víc slyšet. Minulý týden jsem byl na výměně oleje, tak jsem říkal, aby mi na to mrknul. Všechno OK, akorát spodní silenblok převododvky je prý nafouklý. Takže tenhle týden se objednám na jeho výměnu a pak dám vědět, jestli to pomohlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Jinak teda hlásím jak jsem dopadl: jak polevily ty ukrutné mrazy, tak tyto pazvuky výrazně polevily. byl jsem na garančce a nahlásil jsem to jako závadu, ikdyž jsem technikovi řekl že to po těch mrazek prakticky ustalo. Tak to zkontrolovali a prej by to mělo byt v pořádku. Budu mít najeto 60tkm. V těch mrazech jasou asi silentbloky míň pružné tak to víc klepe, nebo nevim....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pripájam podobný problém. 10/2011 som si zakupil novu Octu 1,2TSI. po najazdení cca 500km sa mi začalo od prednej nápravy ozývať puknutie . Hlavne ked som po dlhej jazde zastal a začal cuvat aby som zaparkoval. Po cúvaní som zaradil 1.stupen a vtedy to ruplo. Bol som na garancii v prvom servise a nezistili nič. povedali mi aby som prišiel ked sa mi to zhorší. Okúsil som štastie a šiel som do druhého servisu. Tam som auto nechal MESIAC, jazdili na ňom, skúšali nevedeli na to prijst , aspon to mi vraveli (vedeli že je niečo s spoloosou alebo klbami, ale skúšali skor lacnejšie varianty ako su tlmiace podložky a podobne somariny). Nakonic musel prist technik z MB aby schválil zakúpenie novej poloosy a celu mi ju vymenili. Pukot prestal a ja som sa venoval pohodlnej jazde. Teraz mám najzdených 4000km a problémové pukanie sa začína ozývať znovu. Netuším či ide o tú samú polos, alebo o tu druhú, alebo začínam pochybovat že koncern vyrába kvalitné autá. Alebo mám asi na autá štastie. Nepochopím to a strašne ma to hnevá. Auto je nové, makal som aby som si naň zarobil na kvalitu, 4000km nie je ani zábeh, jazdím na spotrebu 6l/100km dialnice, pohoda, a mám problém s poloosou (vraj som prvý kto reklamuje novú poloos, a v MB na to vydalí hlášku). To sa mi nestalo ešte ani raz na firemnom renaulte megane, alebo obyčajnej Kii ceed. Myslel som si že nebudem s tých čo budú pokusnými králikmi a budem sa všade len chválit aké mám dobre a kvalitné auto, ale opak je pravdou.

Neviete náhodou zda nemože byť napr. problém v tisíchrane, alebo ako sa to volá, od prevodovky alebo náboja, do ktorého sa poloos nasadí, trebárs može mať velký priemer, a polos ma v ňom voľu? Naozaj ma nič nenapadá. Auto plánujem next week odviest znovu do servisu nech sa na ňom zasa povozia.

Díky za každú dobrú radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ja jsem puvodne taky myslel, ze je to setrvak. Ale ten je slyset hlavne na volnobeh a zvuk se meni s vymacknutim spojky. Po vymene setrvaku a spojky zmizely pazvuky na volnobeh, ale tohle lupani pri pridani plynu nebo pri pridani zustaly. Jak si prisel na to, ze je to setrvak?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už som na to prišiel kedy mi pukne v náprave zaručene. Stojím na parkovisku, chcem cúvať, kola vytočené doprava, rozbieham pomaly auto spiatočkou a keď ho chcem ubrzdit aby zastalo pri stlačení brzdy to pukne.

Nestáva sa nahodou niekomu niečo podobne?

Auto mam už 3 deň v servise zrejme do konca mesiaca možno dlhšie kým vydúmajú čo to bude. Nik nič nevie ani v iných servisoch s tým nemajú skúsenosti.

Dajte vediet ak niekto niečo o tom viete...

Díky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Mám podobný problém.V okamžiku,když se auto zastaví,ozve se od levého předního kola klepnutí-je hlasitější,když jsou kola v rejdu.Čepy jsou dobré,silentbloky taky.Nemohla by to dělat volná brzdová destička?Poraďte,dík

Editováno: , autor: žralok
Citace předchozího příspěvku !
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Mám tiež ten pocit že to bude brzdami.

Som už po 5. reklamácii v rervise, nič príjemného to nieje, ked sa s nimi musíte hádať a presviedčat ich že pravdu máte vy a nie oni.

Zasa bez úspechu. Pri 4. reklamácii mi povedali že je to od brzd a pukanie je v "tolerancii" !!!!! Ten pukot je hrozný ako keby sa mi posunula náprava, avšak nepuká stále preto na to mudre hlavy nevedia prijsť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...