Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj potřeboval bych radu, mám 4 kanálový sezilovač Mac Audio MPX4000 když ho doteď jsem ho používal jenom na sub. koupil jsem nové přední reproduktory zapojil a zdálo se že vše chodí ok ale když jsem nastartoval tak nastal problém začalo mi z repro pískat podle otáček tak jsem hledal hledal až jsem zjistil že v kabelech cinch to není protože když zapojím mám zapojeno pouze na jeden pár cinčů tak je vše ok ale jamile to na zesilovači připojím i na ten druhý tak to začne a je jedno který z těch dvou párů kabelů do těch pískajících vstupů dám. Je to zesilovačem mám ho jít reklamovat?

Děkuji za rady...

Vloženo

Hoooj!

No svým způsobem je to zesilovačem - jeho kvalitou... Ovšem není to neřešitelný problém. :)

Důvodů proč to píská je několik - např. napájení zesilovače chytá frekvenci alternátoru (nebo vsříků...) a přenáší ji do reproduktorů. Proto po nastartování slyšíš píškání podle otáček.

Je třeba koupit tzv. odrušovací filtr. Zde nějaká stránka co jsem našel http://www.e-xenony.cz/odrusovaci-filtry/ ať máš představu.

Dá se ovšem koupit i v Hadexu nebo podobné elektroprodejně.

Filtr má obvykle 3 vývody - zapojí se do cesty +12V a uzemní se. Možná doporučím nekupovat úplně ten nejobyčejnější (nebo se podívej na odrušenou frekvenci) protože by nemuselel pokrýt celé spektrum pískání.

Lepší autozesilovače mají takový filtr už automaticky v sobě...

Tak ať to duní. :) Jiřík

Vloženo

....značku sice neuvedl, ale je to jedna z možností.Dalším problémem by mohly být RCA kabely, ukostření a samotné provedení instalace.Za další i samotné autorádio.

Někdy nepomůže ani odrušovací filtr.Takže jediné doporučení je vše projít a zkontrolovat a případně vyměnit komponenty.Popiš z jakých komponentů to máš sestavený, jaká kabeláž (průřez) místo kostření a pod.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...