Publikováno Květen 12, 201213 r Dobrý deň. Mám octaviu 1.6 75kw BFQ 2002. Začalo mi to blbo štartovať ráno. Naštartuje ale hneď skape. A pri prvom štarte mi dvakrát bliknú aj kontrolky ABS a ASR 2x. Najprv keď som otvoril dvere som nepočul už čerpadlo. Tak som sa s tým pohral a už ho počujem. Potom ma to naštvalo tak som vymenil sviečky mám tam Bosch LPG, potom som vymenil zap. káble, potom tep. čidlo chlad. kvapaliny. EGR ventil vymenený pred 3 mesiacmi a klapka vyčistená tiež pred 3 mesiacmi. Všetko utesnené (tes. pod škrt. klapkou a pod nasávaním.)Potom druhý štart ide ale akokeby na tri valce lebo klepoce celým autom, celé sa trase. Potom po 30s zapne sytič a už je v poho. Plyn mi trhá tiež ale najviac ma štve ten štart. Vopred ďakujem
Květen 12, 201213 r A jaké máš svíčky? Jednokontaktní? Zkusil bych trochu zredukovat vzdálenost mezi kontakty - cca na 0,8mm. Ale to Ti už poradí někdo fundovanější přes LPG.
Květen 12, 201213 r Auto máš s LPG? Zkus jezdit 3-4 dny pouze na benzín, tyto dny vůbec nepoužívej LPG. Jestli se tvoje ranní starty zlepší. Pakliže ne, je toho hodně co hledat...počínaje diagnostikou čidel motoru - tím nemyslím nějaké "blbé" vyčtení kódů závad!!!, přes měření tlaku benzínu při prvotním startu, možná zkusmo prohodit zapal.trafo (to tady prej někomu zázračně pomohlo), ale je toho vícero.... Pokud se závady mávnutím čarovného proutku ztratí, je evidentní že to bude na straně LPG. Nyní je nutno napsat co za zařízení tam máš, abychom dokázali pracovat s konfigurací systému.
Květen 13, 201213 r Autor uz som to skusal ale nepomohlo. nieco musi byt s lpg. a potom z toho dovodu aj s benzinom
Květen 13, 201213 r Právě pokud budeš jezdit 3-4 dny na benzín - a najedeš alespoň 200-250km, tak se ta benzínová jednotka bude zpátky učit podle benzínu, a pakliže je rozladěná kvuli LPG, měla by změnit i svoje "postoje chování" a mohlo by to mít dopad na starty. Pokud si chceš být 100% jistý, jezdi 6-7dní, ale musíš taky mýt několik těch 300km odježděných. Potom vyvazuj závěry jestli řešit problém na straně LPG nebo benzínu.
Červen 9, 201213 r Autor Dobrý den. Urobil som to čo mi radil PauLofWoCC. Jazdil som len na benzín a spravil som asi 300 km. Čo sa týka LPG je vyriešený už vôbec netrhá (bola vadná RJ) ale auto sa na benzín po jazde 300 km vôbec nezlepšilo. Po dlhšej dobe (10 a viac hod.) na prvýkrát dakedy nenaštartuje a keď naštartuje tak akoekby na tri válce a vzadu mi ničo strašne klepoce (môže to byť palivové čerp?). Potom akonáhle sa len dotknem plyn. pedálu už ide všetko dobre (otáčky sa zvýšia a už ani neklepoce vzadu nič). A ked na prvý krát nechytí tak na druhý krát naštartuje bez problemov. Dakujem.
Červen 23, 201213 r Autor Zdravim nemohli by ste mi pomoct. Na videu vidno ako motor najprv nastartuje chvilu drzi v otackach a potom nahle otacky klesnu (až sa celý motor trase) a kebyže mu nepridám tak zhasne. Auto je s LPG ale LPG bolo odstavene (vybrata poistka) a nič sa nezmenilo. Egr ventil vymenený pred rokom, obidve teplot. čidlá vymenené, lambda sondy.
Červen 23, 201213 r žádná klapka, nevím proč pořád pucujete klapky, já na ní najel 200 tisíc a nikdy se nečistila.......osobně pokud auto jezdilo jen na benzín a dělá to, tipoval bych to na špatné dávkování benzínu, zřejmě špatné vstřiky= špatný benzín nebo taky míchání benzínu s etanolem(E85), už jsme tu pár takových měli.....nejlépe k někomu, kdo má ultrazvukovou čističku vstřiků, tam se dá přesně změřit, kolik který vstřik dávkuje...... další možnost, jednodušší, změřit od studeného motoru teplotu vody, může to blbě ukazovat a jednotka podle teploty dávkuje, což může mít při špatné teplotě vliv na dávkování benzínu....
Červen 23, 201213 r Autor Tak a dnes som zresetoval RJ (vymazal adaptacne hodnoty a jazdim zatial len na benzin tak dam zajtra vediet. Po resete RJ adaptoval skrt. klapku aj egr. a potom este nastavil egr ventil na readiness) a inac. obidve teplotne cidla su vymenene (aj zelene 4polove aj cierne 2 polove) Upraveno Červen 23, 201213 r od O175KW
Červen 24, 201213 r Autor Dnes rano som naštartoval a vobec ten štart po resete RJ nevyzeral ako na videu. Rano som auto naštartoval a po 30 sec ked sa zvysili otáčky (myslim ze to je sytic) tak sa mi vobeec nedusilo ale kolisali otacky medzi 1500-900. Takze z tohto som usudil ze pravdepodobne to bude čidlo teploty chladiacej kvapaliny (dvojpolove). Tak ho objednávam z čiech a namontujem.
Červen 24, 201213 r Ty čidla fakt zlobí. I to že je nové neznamená, že bude ukazovat dobře. Dával jsem kámošovi nové na Audi, pro motor to ukazovala jinou teplotu než pro budík, takže následovala reklamace. Čidlo se kupovalao buď u Jeldi nebo u Noisera, teď nevím přesně, poslali nové čidlo a ani nechtěli to staré, že je to prostě klasika. Já měl to samé, také origo čidlo a pro motor stále podchlazenej, teplotu to dávalo o asi 12°C menší, takže další čidlo a je klid. A občas to chce hodin na vag a na ty teploty se podívat.
Červenec 1, 201213 r Autor Novy poznatok. Vcera som mal 24ku a cely den na auto pieklo slnko. Po robote som nastartoval bezproblemov. (bolo to rano okolo 6tej)
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.