kibi Vloženo 3. Červen 2012 Sdílet Vloženo 3. Červen 2012 protože jsem si dával faceliftové budíky a kdy při této záměně ukazuje palivoměr obráceně, rozhodl jsem se vyměnit plovák v nádrži...vím že jdou flashnout budíky, ale nemám na to vercajk a při ceně plováku 170,-Kč a mechanický práci na cca 20 minut mi to nevadí řešit takto materiál: plovák do nádrže s odporovou destičkou OEM: 6Q0919673D nářadí: ruce, hadry, kbelíček, velký a malý šroubovák časová náročnost cca do 30 minut...velice snadné plovák je schovaný pod kobercem, pod zadní sedačkou za spolujezdcem 1.) vytáhnout opěradla a sedáky (obojí, ať je dost místa a kdyby ukápla nafta z čerpadla, ať se nezaserou potahy) 2.) odhrnout koberec a "vydlábnout" poklop k samotnému podávacímu čerpadlu...vyčistit víko čerpadla a prostor kolem čerpadla (aby při vytahování čerpadla zbytečně nepadal bordel do nádrže) 3.) odpojit konektor (klasickej VW), odpojit hadičky (zajištěno plastovou "U" sponkou viz foto) a odšroubovat víko čerpadla - mne to šlo dobře rukou, jinak velkej šroubovák, dát za hranu novodurového víka a jemně poklepat (počítám s tím, že klíč na čerpadlo každej doma nemá (noteeth) ) 4.) dát si stranou konektor a hadičky a opatrně vytáhnout čerpadlo (já měl připravený čistý kýblík, kam jsem ho hnedka strčil - aby mi neukápla nafta do interiéru) samotná výměna plováku je triviální - plovák s odporovou destičkou drží dvě plastové packy, šroubováčkem přizvednout a destičku s plovákem vytáhnout směrem dolů....když je venku, odpojit dva drátky s piny, jednoduše malým šroubováčkem vypinovat a vytáhnout....nová destička s plovákem se vrátí obráceným postupem při následném vracení čerpadla do otvoru jsem vytáhl těsnění z hrdla otvoru pro čerpadlo, otřel jsem ho - potřel naftou, nasadil na čerpadlo a zatlačil do otvoru i s čerpadlem (když jsem se snažil nacpat čerpadlo do těsnění, šlo to hůře než tento postup)....jinak čerpadlo se musí mírně zatlačit a zajistit šroubovacím víkem další postup je v obráceném pořadí snad to někomu pomůže PS: je dobré si kolem otvoru na čerpadlo obložit interiér hadry, přeci jen může nafta ukápnout a dokáže to pak zasmradět interiér Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 10. Únor 2013 Sdílet Vloženo 10. Únor 2013 tak v patek sem se k tomu dostal a vymenoval sem taktez vymena opravdu TRIVIALNI a jednoducha a je pravda ze zalezitost na pul hodinky, ale nic mene nejvic mi dalo prace povolit cerpadlo a to cele dve hodiny,... uz sem ten cernej krouzek chtel opravdu rozrezat a rozmlatit, busil sem do toho, mlatil, poklepaval,... prostrikaval WDeckem, silikonovym sprejem a nic pak sem vzal poradny naradi a uz zacal pomalu povolovat az sem nakonec svuj boj vyhral bylo to utazeny jak bejk,... vubec to nechapu ale prace bezproblemu,.... tady pridavam nejaky fotecky aby vubec nekdo vedel jak ten plovak treba vypada a popripade kdyby nekdo zapomel jak to ma bejt vsechno zapojeny dalsim nadsencum kteri se rozhodnou menit plovak oproti FLASHY budiku, hodne zdaru a uspechu a at se dilo dari :kol-47: :kol-31: :kol-24: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.