Publikováno Červenec 26, 201213 r Ahoj chtěl bych se zeptat ohledně navi MCD koupil jsem si ji do své octavia 1.9TDI 96kw/2004. Navi normálně funguje s maxidotem i mf volantem, ale problém je v navigování pokud zadám cíl trasy neustále ukazuje jen šipku světové strany a počet km do cíle a hlásí MIMO TRASU, pokud kliknu na info tak hlásí, že se nacházím na nedigitalizované komunikaci. A to ať jedu kdekoliv, dálnice, Praha, všude nedigitalizovaná silnice. Navi ani neukazuje odbočení ani hlas žádný nevychází. Navi je i dost zpomalená jediné co ukazuje je jak jsem říkal počet km do cíle, ale se značným zpožděním. Bohužel opravdu podle toho nejde dojet do cíle . Nevím jestli to může být anténou, ale ta mi ukazuje neustále 7 nalezených signálů. Mapy jsou podle člověka co mi je dával v pořádku (Nevím jak zjistit, zda mluvil pravdu). Prý by měla navigovat takto, k tomu jsem se, ale já nikdy nedostal Upraveno Červenec 26, 201213 r od Jakub Kulhánek
Červenec 27, 201213 r Nejsou zapojeny všechny nutné signály. Chybí připojení na ABS a zpátečku (ta není nutná). Není ale nutné tahat dráty od ŘJ ABS, místo lze využít (spolehlivě) signálu rychlosti vozidla - GALA. Menší nepřesnosti se v pohodě srovnají. ABS je oproti GALA lepší v tom, že si podle ní navigace umí přečíst směr jízdy (odbočení, průjezd zatáčkou, ...) a pokud je navi mimo signál (tunel a pod.) pak jízdu dorovnává. Ale kolikrát budeš někam odbočovat v tunelu??? Propojit signál GALA s TELE. GALA - konektor A pin č.1 TELE - konektor D pin č. 7 a 9 Upraveno Červenec 27, 201213 r od Lonanek
Červenec 27, 201213 r Podle Milhauska je to blbost. Tak nevím, kde je pak problém.... MCD se údajně na tyto signály nepřipojuje!?!?!?
Červenec 28, 201213 r tele je na telefon Nejsou zapojeny všechny nutné signály. Chybí připojení na ABS a zpátečku (ta není nutná). Není ale nutné tahat dráty od ŘJ ABS, místo lze využít (spolehlivě) signálu rychlosti vozidla - GALA. Menší nepřesnosti se v pohodě srovnají. ABS je oproti GALA lepší v tom, že si podle ní navigace umí přečíst směr jízdy (odbočení, průjezd zatáčkou, ...) a pokud je navi mimo signál (tunel a pod.) pak jízdu dorovnává. Ale kolikrát budeš někam odbočovat v tunelu??? Propojit signál GALA s TELE. GALA - konektor A pin č.1 TELE - konektor D pin č. 7 a 9 tohle je totální nesmysl!!!!!!! MCD se na žádné ABS signály nepřipojuje!!! nejdůležitější je GALA aby fungovala - ta mu nefunguje kvůli PARROTU!!! stačí správně zapojit!!! bez PARROTU vše funguje, to může vyzkoušet! Lonanek - pro píšeš veřejně něco co je fakt blbost?? ostatní se toho chytí a můžou něco odpálit!! Upraveno Červenec 28, 201213 r od Milhausek
Červenec 29, 201213 r tele je na telefon ... A neodpálí nic... TEL - je telefon to ano, TELE - telematic (ale jak jsem zjistil, zde NC - tedy nezapojeno, nevyužito, ...) To že mu chybí GALA, je jasné... Proč jsi to nezkontroloval a nedotáhl do konce... Končím tuto nesmyslnou debatu.
Červenec 29, 201213 r já mám kontrolovat zapojení parrotu???? navíc tvrdil že měl předtím origo symphony a vše fungovalo!! tak proč budu něco kontrolovat když vše fungovalo a u mně vše znamená i gala!!!! chtěl bych vidět tebe jak by jsi to zapojil a zkontroloval! Upraveno Červenec 29, 201213 r od Milhausek
Srpen 2, 201213 r Autor Milhausek na jednu stranu díky moc za ozvání se a za možnost následné opravy, ale proč sem stále taháš předchozí autoradio? Ano bylo tam symphony z výroby a vše fungovalo jak mělo, jak by taky ne když to byl originál
Srpen 2, 201213 r a fungovala tam i gala po montáži parrotu, hmmmm??? já bych řekl že ne!! já bych řekl že ani nevíš co to gala je a tvrdíš tady nesmysly že tam vše fungovalo!! takže když mi někdo řekne že se symphony fungovalo vše......... Upraveno Srpen 2, 201213 r od Milhausek
Srpen 2, 201213 r Že vám do toho vstoupím. Nevím jaký Parrot, ale např. 3200LS má zapojené všechny piny pin-to-pin, takže jeho "vložením" do instalace rádia vše funguje jak fungovalo před tím.
Srpen 2, 201213 r to není pravda... parrot nabízí několik možností zapojení mute!!! a proto může vyřadit galu!
Srpen 2, 201213 r Aha, tak to jo. Nicméně když jsem zapojoval já Parrota k Symphony tak jsem GALA určitě neřešil. MUTE z Parrotu šel na 2-ku černého ISO. Tak proto jsem v podstatě nic řešit nemusel.
Srpen 2, 201213 r Autorádio s ISO zásuvkou: Odpojte konektory z autorádia. Zapojte oba konektory typu "samice" z kabeláže HF sady do autorádia. Konektory reproduktorů a napájení automobilu připojte do konektorů typu "samec" kabeláže HF sady. Kabel MUTE(žlutý) je třeba zapojit na příslušný kontakt konektoru dle typu zapojení autorádia.
Srpen 3, 201213 r Ano, však já se nehádám. A zrovna Škoda rádia mají mute na pinu 2, čili GALA není ohrožená. Ovšem pokud je vše správně zapojené. EDIT: ... a už vím o co Ti vlastně šlo Že tou instalací Parrotu to jde v tomto kroku zkonit a zapojit MUTE špatně. Upraveno Srpen 3, 201213 r od Wojnar
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.