Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím všechny chtěl jsem se zeptat neví někdo a nebo nemá skušenosti jak dostat 6kvalt do octavky2 1,9tdi 77kw a co vše je k tomu potřeba?

• o 2 týdny později...
Vloženo

co jsem slyšel tak se musí vyměnit převodovka spojka a i poloosy za ty z dvoulitra,ale ještě to nikdo v autě nemá odskoušený tak nevím

Vloženo (editace)

A co takhle dat 6ti kvalt z 1.9 ? :) 4x4 mely 6kvalty. Ale prijde mi to zbytecne co jsem jel v 1.9tdi 4x4 6kvalt tak mi prisly ty kvalty o dost kratsi nez na 5kvaltu.

Editováno: , autor: BiGGy
Vloženo

jj i maximalka je u 4x4 6kvalt nižší než u 5kvaltu pokud se nemýlím .Ale myslim že i ty kratši kvalty jsou super pokud treba za autem tahaš naloženy autovozik.Má to v nizkych otačkach vetší sílu.Težko rict jak je to u 2.0TDI :)

Vloženo

jj tak sílu to má, ale zase pokud furt něco netaháš tak bych ocenil nižší otáčky... služební máme 4x4 2.0TDI a tam jsou převody zase trochu jiné, nižší otáčky při stejné rychlosti, nad tou uvažuju já...

Vloženo (editace)

Nemám naftu a nejsem mechanik, ale myslím, že je jednodušší sehnat 6q převodovku z 1.9 TDI passat, golf, touran, tam je dávali sériově a myslím, že nic speciálního se tam nemění, kódy motoru asi stejné. Jinak ty přestavby chápu třeba u starších dieslů 1.9 66kw, 81 kw kam 6q nikdy nedávali, ale u těch nových PD, kdy podle mě akorát koncern diskriminuje zákazníky ostatních značek mimo VW.

Editováno: , autor: mirek2007
  • o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Tohle se tu řeší roky a o dost zajímavější diskuze je na německých škoda fórech, ale výsledek je stále stejný. Jde tam dát 6q z jiným modelů například z Tourana 1,9, ale nic to neřeší, šestka bude točit stejné otáčky jako původní pětka. Jsou jen dvě možnosti Eurotuning nebo vyměnit 6q z 2,0 Tdi a osy a spojku a kdo ví co ještě.

Mám Eurotuning a jsem velmi spokojený, kromě šestky, která nyní točí 2400 při 130, se zkrátila pětka asi o 150 otáček na stovce nahoru. Vzhledem k výkonu a charakteru motoru naprosto ideální zpřevodování. Osobně si ale nejvíc užívám o trochu kratší pětku.

Editováno: , autor: XTomos
Vloženo

Už jsem to tu někde psal, kvůli spotřebě to nemá smysl dělat, návratnost bych viděl někde za hranicí 200tis.km. Spotřeba při 130 klesla možná tak o 0,2 l/100 km, víc bych neřekl.

Výrazně se zvýšil komfort jízdy, původní pětka byla příliš velký kompromis mezi silniční 90 a dálniční 130. Na pětku se dá nyní velmi příjemně jezdit i na hranici 70 km/h a naopak šestka není až zas tak dlouhá, takže i na rovince se dá při stovce zařadit. Šestka točí naprosto shodně jako pětka v novější 1,6 TDi CR.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...