Přejít na obsah

6kvalt do o2 1,9tdi


dack

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Nemám naftu a nejsem mechanik, ale myslím, že je jednodušší sehnat 6q převodovku z 1.9 TDI passat, golf, touran, tam je dávali sériově a myslím, že nic speciálního se tam nemění, kódy motoru asi stejné. Jinak ty přestavby chápu třeba u starších dieslů 1.9 66kw, 81 kw kam 6q nikdy nedávali, ale u těch nových PD, kdy podle mě akorát koncern diskriminuje zákazníky ostatních značek mimo VW.

Editováno: , autor: mirek2007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tohle se tu řeší roky a o dost zajímavější diskuze je na německých škoda fórech, ale výsledek je stále stejný. Jde tam dát 6q z jiným modelů například z Tourana 1,9, ale nic to neřeší, šestka bude točit stejné otáčky jako původní pětka. Jsou jen dvě možnosti Eurotuning nebo vyměnit 6q z 2,0 Tdi a osy a spojku a kdo ví co ještě.

 

Mám Eurotuning a jsem velmi spokojený, kromě šestky, která nyní točí 2400 při 130, se zkrátila pětka asi o 150 otáček na stovce nahoru. Vzhledem k výkonu a charakteru motoru naprosto ideální zpřevodování. Osobně si ale nejvíc užívám o trochu kratší pětku.

Editováno: , autor: XTomos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem to tu někde psal, kvůli spotřebě to nemá smysl dělat, návratnost bych viděl někde za hranicí 200tis.km. Spotřeba při 130 klesla možná tak o 0,2 l/100 km, víc bych neřekl.
 

Výrazně se zvýšil komfort jízdy, původní pětka byla příliš velký kompromis mezi silniční 90 a dálniční 130. Na pětku se dá nyní velmi příjemně jezdit i na hranici 70 km/h a naopak šestka není až zas tak dlouhá, takže i na rovince se dá při stovce zařadit. Šestka točí naprosto shodně jako pětka v novější 1,6 TDi CR.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...