Přejít na obsah

Cvakani z palubovky pri otaceni volanem

Jura0008

Doporučené příspěvky

Ahoj, doufam ze nezakladam zbytecne nove tema, ale prolezl jsem to tady a uplne presne jsem muj problem nenasel a pokud tady je tak pardon :)

Jde o to, ze kdyz stojim na miste a otacim volantem na stridacku doleva doprava (staci na kazdou stranu par cm), ozyva se z palubovky cvakani. Mozna je na rizeni citit i vule, pri prejezdu nerovnosti se z toho stejného místa ozyva taky cvakani, ale uz jakoby neco rachotilo. Pri cca 160ti vibroval volant, ale to z niceho nic odeznelo. Taky se mi zda, ze se volant neotaci uplne pravidelne, jakoby to obcas trochu tuhlo, i pri jizde krokem po uplne hladkem betonu v hale. Kde muze byt prosím problem? Nerad bych rozbil hubu sobe nebo nekomu jinymu, tim, že neco zanedbam.

Jedná se o Octavia I RS, rv. 2002, najeto 130tis (poctivych, na druhou stranu je mi jasny, ze kdyz to ma motor, nemusi to mit zbytek). Díky za odpověď. Jirka

Editováno: , autor: Jura0008
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 4 měsíce později...

Vidim, ze je tento prizpevek bez odezvy. Mam stejny problem, kdyz na miste tocim volantem (jak male decko rychle doleva a doprava - jen par cm) neco v tom praska a ozyva se to z podpalubovky. Pri vymene kola jsem narazil na praskle pero a myslel, ze vymenou bude problem odstranen. Vymenil jsem obe dve predni pruziny + ulozeni tlumicu a problem porad pretrvava. Nekdy to praskani ci bouchani jde slyset pri najeti na diry a nerovnosti, ale nejvic to dela, kdyz auto stoji na miste a tocise se volantem par centimetru nalevo a napravo. Nejaky rady, co to muze byt?

Odkaz ke komentáři

tak jsem zjistil, ze to dela leva tyc rizeni u ridice, respektive v miste, kde se obe tyce rizeni (i prava) spojuji s tyci od volantu (nevim, jak to nazvat odborne).

EDIT:

tak jsem prechvili hledal, kde to boucha, urcite je to mezi manzetou a skrini rizeni, prosim, pomuze jen vymena ridici tyce? co muze byt poskozene na puvodni ridici tyce do skrine rizeni? tam je nejaky klobou?ten kloub se srubuje do skrine rizeni?

Editováno: , autor: Wojnar
Edituj příspěvky!!
Odkaz ke komentáři

• o 3 měsíce později...

puste si rádio a máte klid :D začal bych čepama a pak axiálníma táhlama,pokud tam neni vůle tak bude v řízení to znamená vyměnit servo

EDIT:

a taky zkus vyměnit kapalinu,někdy i to dost pomůže,kord jestli máš trhání ve volantu 

Editováno: , autor: Wojnar
Edituj příspěvky!!
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...