_Denis_ Vloženo 2. Únor 2013 Sdílet Vloženo 2. Únor 2013 Zdravím všechny závisláky, poněvadž, jak je většině známo, už OII s vestavěnou navigací nevlastním a navigace se přestěhovala jednomu místnímu členovi do auta, momentálně, s nástupem na nové pracovní místo, zvažuji nákup přenosné GPS navigace. Zjistil jsem totiž, že ta vestavěná přináší výhodu především v rámci estetiky, hlasového navádění v reproduktorech a v tom, že před každou benzinkou ji nemusím schovávat, jinak se ale nevyrovná těm přenosným, které jsou navíc podstatně levnější. Po delším vybírání mám asi jasno, s největší pravděpodobností se bude jednat o Navigon 70 Premium. Uvědomil jsem si ale, že Škodovka tuto navigaci již použila v Citigo a po úpravě, která přinesla mimo jiné také rozšířené možnosti v ovládání vozu (více viz. ZDE), ji nazvali jako Navigon Move&Fun. Podobné funkce, čítající např. možnost ovládat palubní počítač, ovládat rádio, zobrazit rychloměr, apod. by se určitě hodily a výrazně by zvýšily komfort ovládání vozu. Navíc, paradoxně, lze tuto navigaci pořídit laciněji, než výchozí navigaci Navigon 70 Premium, která tyto speciální funkce postrádá. Zatím nemám představu, jaký vůz mi bude přidělen, s největší pravděpodobností se ale bude jednat buď o Fóbii II, nebo o Rapida. Má někdo z vás tedy představu, zda-li je možno tuto "Škodováckou" navigaci, určenou pro Citigo, nějak jednoduše propojit také s CAN jiných modelů, popř. zda by v případě potřeby (třeba v případě přenesení do jiného vozu) fungovala jako normální přenosná navigace bez větších potíží? Předem díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 2. Únor 2013 Sdílet Vloženo 2. Únor 2013 (editace) no problém bych spíše viděl v tom že navigace komunikuje po LINu a né po CANu a jejím převodním můstkem je právě ono rádio v Citigu Editováno: 2. Únor 2013, autor: KoNG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 2. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 2. Únor 2013 .. a nějak upravit originální rádio (třeba nějaká přemostění) nelze? (Berme v potaz jednoduché formy = vyberu rádio, přepájím jeden kontakt a funguje to). Když už to dostalo Citigo, nechápu, proč Škodovka nepokračovala také v dalších modelech. Držáček jako takový mi přijde k ničemu, ovšem ty funkce ovládání vozu na displeji jsou opravdu povedené - dle rčení "v jednoduchosti je krása".. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 2. Únor 2013 Sdílet Vloženo 2. Únor 2013 Takhle jednoduhe to vazne nebude , je to uplne jiny system , to je asi tak jak bys chtel plnohodnotne rozhodit columbuse v felicii Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 3. Únor 2013 Sdílet Vloženo 3. Únor 2013 (editace) Hele a v cem se podle tebe Amundsen nevyrovna prenosnym? Ja si ho po mesici docela nemohu vynachvalit. Akorat ten displej by mohl byt lepsi a mohlo by to ukazovat rychlost dle GPS. Jinak mapy uplne stejne jako nejnovejsi aktualizace na prenosnem Garminu. I databaze cisel popisnych je snad uplne stejna. Tam kde je Amundsen nezna je nezna ani ten Garmin. A jinak same vyhody. Da se to ovladat bezpecne i za jizdy, zvuk jde z repraku a je to spojene s autem, takze otaceni mapy je mnohem presnejsi a rychlejsi nez na prenosne a funguje to velmi presne i tam kde neni signal nebo je blby. Osobne bych na prenosnou zpet jit nechtel. Editováno: 3. Únor 2013, autor: mike_k Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 3. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 3. Únor 2013 (editace) Důvodů je hned několik: 1) Osobní důvod, v podobě služebního vozu. Do nich jsem sice vrtal a vrtat budu, je to ale vždy trošku riskantní. 2) Cena: Amundsen jsem kdysi koupil neuvěřitelně výhodně, nějak za 3500,- Kč, ovšem spolu se všemi dalšími částmi (anténa, apod.) vyšla nakonec dráž, než ta přenosná. O práci nemluvě. 3) S navigací jsem jezdil cca. půl roku a používal jsem ji 10 hodin denně. Pár postřehů k samotným mapovým podkladům: mapové podklady nejsou tak obsáhlé, jako u přenosných navi. Především tak v menších městech a vesnicích s tím přichází ruku v ruce velký handicap v podobě nemožnosti zadat přesné GPS souřadnice, které jsem do té doby denně využíval 4) Displej je malý a špatně umístěný (nemáš-li Maxi-DOT), tudíž za jízdy špatně čitelný 5) Aspoň u mě v autě byl zvuk hrozný - placatý, nedala se poslouchat žádná hudba. I Stream byl lepší. 6) Nevyhovuje mi mít dohromady rádio i navi. Neberu-li v potaz příšerný výběr rádiových stanic v ČR, kde na každé hrají totéž, 80% vysílacího času zabírají reklamy. Tudíž rádio častěji přepínám a to je v případě Amundsenu zdlouhavější. Logiku a přehlednost zařazení stanic raději nekomentovat. 7) Systém je hrozně, ale hrozně pomalý a třeba listování je noční můrou. Máš-li v databázi třeba 150 firem, dostat se na nějakou konkrétní ve spodní části vyžaduje dost času a práce. 8) Nezobrazuje aktuálni rychlost dle GPS, což mi, zvláště na dálnicích, hodně chybělo. 9) Nezobrazuje (nejedná-li se o verzi Amundsen+) maximální povolenou rychlost - detail, ale nepotěší 10) Vypočte pouze 1 trasu, alternativní ne. Navíc doba dojezdu nikdy neodpovídala realitě, zpravidla se sekla tak o půl hodiny, někdy dokonce i o hodinu, na úsecích pouze v rámci několika desítek kilometrů! 11) Mapy jsou primitivní, nepříliš přehledné a nenabízí ani možnost 3D zobrazování, ani navádění do pruhů. 12) Body zájmu = parkoviště a nepříliš povedená databáze čerpacích stanic. Další body zájmu jaksi chybí... ... výhodou je především estetická stránka věci, již zmíněné hlasové navádění v repro a jak jsi sám zmínil, též rychlost přesunu po mapě, díky externí anténě. Výhodou v nevýhodě je to, že nemusím navi nikde schovávat, na druhou stranu zase hrozí (především v noci) odcizení. A tak bych mohl pokračovat ještě na několik řádků. Aby to ale někdo vůbec četl, už toto je myslím dlouhé až dost.. Editováno: 3. Únor 2013, autor: _Denis_ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 3. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 3. Únor 2013 Takhle jednoduhe to vazne nebude , je to uplne jiny system , to je asi tak jak bys chtel plnohodnotne rozhodit columbuse v felicii Hm, tak to je škoda.. A i kdyby do jiných modelů rádio ze Citigo sedlo, je tak hnusné, že to mi za to nestojí. No nic, za zeptání jsem nic nedal, díky za objasnění kluci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 3. Únor 2013 Sdílet Vloženo 3. Únor 2013 Ale reseni by bylo. Porid si sluzebaka Citigo. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 3. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 3. Únor 2013 super. Na druhou stranu Fóbii, nebo Citigo, to už mám jedno - bohužel ale nebudu mít na výběr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 3. Únor 2013 Sdílet Vloženo 3. Únor 2013 bral bych citygo , to se nezda ,ale viš jak ma ta potvurka pohodlne sicny jinak radio v city go neni špatne , sice ho děla technisat ,ale adekvatni kousek pro up! dela alpina a to je posdleh panečku , ale zas nezapojiš do fabie radio z city go ... teda takhle zapojit se da všecko ale nikdy nebude pnohodnotne fungovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 3. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 3. Únor 2013 No, upřímně ti povím, že mám z Fóbie docela fóbii Zatím vůbec nevím, co bude, ani kdy to bude. Prvně mi bylo řečeno, že se hned po 3 měsících objedná nové auto a bude to buď Rapid, nebo většinou OIII. Najednou to ale je tak, že se auto bude objednávat nejdříve za 3 měsíce, možná bude až za 6 a poněvadž jsem nový, nemohu přeci hned dostat to nejlepší. Navíc hrozil tím, že je možné, že z počátku dostanu nějakou starou Fóbii na doježdění a až poté něco nového. Už to tedy živě vidím: Jedna z posledních jedničkových Fábií, hatchback, v bílé barvě s polepy a motor ideálně 1,2HTP - to bude panečku jízda! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 3. Únor 2013 Sdílet Vloženo 3. Únor 2013 si nestěžuj , htpečka jsou moc dobre auta ikdyž ja si na služebka stěžovat nemužu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 3. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 3. Únor 2013 (editace) v čem teď jezdíš? Ono je to teď těžko. Dostal jsem nabídku na místo, kde se mi líbila služební auta, ale plat byl na mé požadavky nízký a navíc atmosféra ve firmě byla divná. Nebo jsem našel firmu (kam jsem nastoupil), kde je atmosféra přátelská, dostanu nadstandardní plat, spousty benefitů (stravenky, telefon + tarif vč. internetu, notebook, vč. připojení, dovolená navíc, a další), velké a snad reálně dosažitelné prémie, ale očividně vozový park za moc nestojí - auta se kupují na 6 let (Fóbie s nájezdem do 120 tis. km, Octavie s nájezdem do 200 tis. km), ze startu očekávám něco horšího (= asi Fóbii) a ačkoli jsem auta ještě neviděl, myslím, že budou v bílé s polepem (protože mateřská firma to tak má). Holt člověk nemůže mít všechno, no... Editováno: 3. Únor 2013, autor: _Denis_ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 3. Únor 2013 Sdílet Vloženo 3. Únor 2013 Od patku Q7 jinak teoreticky Tuarega Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 3. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 3. Únor 2013 "teoreticky"? Tak to ti závidím, ovšem toto je opravdu ojedinělé. Běžně v lepších případech bývají Octavie, Superby mají spíše ředitelé. To bude ale způsobeno asi sférou - také děláš do prodeje, nebo ne? Jasné je, že firma nemůže koupit ani Superb, ani Q7 a podobná monstra, neboť by to zákazníkovi ježilo chlupy. Na druhou stranu bych byl vděčný aspoň za Rapida, neboť auto budu mít opět i pro osobní využití a tak nebude důvod ke koupi svého, když žiju sám = celkem nerad bych denně jezdil s polepenou Fóbií Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 3. Únor 2013 Sdílet Vloženo 3. Únor 2013 Takhle,u mne je zaklad 4kolka jelikoz jezdim i min pristupnym terenem a s tim teoreticky je tak ze ja si vyzvednul Tuarega z salonu , s casem prijel sef vzal si Tuarega a nehal mi Q7 tak uz vlastne nevim co je moje ... jinak dalo by se rict ze delam do prodeje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ozi Toretto Vloženo 3. Únor 2013 Sdílet Vloženo 3. Únor 2013 jozzi a nechces mi jedo z nich v paradnim stavu a levne nechat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.