Červenec 8, 201312 r tak pak by to mělo být LPG vstřikovačema. Ovšem, jestli to bude schopné pracovat s jinými vstřikovači netuším, k tomu by se měli vyjádřit místní montážníci, zda Magic bude umět pracovat třeba s levnější variantou Valtek.
Červenec 9, 201312 r No jak chceš, ale Matrix lze opravit. - reviz sada na 4-válec je cca asi 2200kč..... Je nutné ovšem zkontrolovat, jestli nejsou ty vstžřiky poškozené elektricky........ale i přes to lze zadní díl eketriky objednat externě. Jinak hádám a práskám z ruky, ale Valtek 30 by měl Magic obsloužit.
Červenec 9, 201312 r tak mám nový poznatek, dneska jsem vypojil na delší dobu baterku a potom jsem jel zhruba 10km na koupák na benzín, cestu tam jsem moc neřešil ale zpátky jsem si všiml, že se motor na volnoběh uklidnil, všimla si toho i moje polovička, tak jsem hned zkusil plyn, auto jelo dobře, mělo slušnej tah a ani kontrolka se nerožla, na volnoběh se to maličko chvělo ale oproti tomu zkorochcípání předtím to je zlatý, tak že by ten problém mohla vyřešit výměna o-kroužku? Mám teď zkusit jezdit na benál ať si to sedne nebo zajet k plynařovi na doladění? Co poradíte? Jinak ahoj Paulo, jestli si pamatuješ tak jsem tento problém s tebou řešil před skoro třema rokama, potom mi jeden mechoš vyměnil celej benzínovej vstřik a jelo to, akurát mi nejde do hlavy proč se ten problém vyskytoval v obou případech hlavně na plyn, jak může benzínový vstřik ovlivnit jízdu na plyn?
Červenec 9, 201312 r tak pak jsi měl díky tomu vstřiku asi rozhozenou benzínovou mapu. Takže bych pro jistotu najel aspoň stovku km, ikdyž nádrž by byla vůbec nejlepší, aby si mapa zase sedla. Jinak benzínový vstřik může ovlivnit LPG, páč jestli se vlivem něčeho špatného rozhodí BA mapa, tak LPG to kopíruje, neb si bere data z této BA mapy
Červenec 9, 201312 r Ono by bylo dobré při těch tvojích jízdách vidět chování benzínové jednotky. Případně plynové.....jakože diagnostiku.
Červenec 10, 201312 r ok, vyjedu včil něco na benál a uvidím, každopádně jsem rád, že v případě špatnýho plynovýho vstřiku mám i jinou možnost než kompletní výměnu za 7500kč, to mi plynař asi zapoměl říct Asi bych šel radši do té reviz sady, na ty valteky jsem tady toho moc dobrýho nečetl, zvlášť karel o nich asi nemá moc dobrý mínění
Červenec 10, 201312 r tak Karel už je zvyklý na jinou ligu, takže okresní přebor, to už je pro něj mrtvá záležitost . V každém případě sem pak napiš další chování, zda se to ustálilo, nebo problémy přetrvávají, může to pomoci ostatním
Červenec 10, 201312 r tak ridici jednotka ECU benzinu neni blba spise je chytra az moc... vyhodnoti se nejaky problem a uz si saha pro nejakou jinou mapu (kterech je tam bezpocet). Vsechno kuli tomu aby se neprekrocily emise neposkodil motor atd... A jak motor nejede 100% na benzin tak se to LPG jen zhorsuje... jinak z valteku nemej strach, kdyz Ti je namontuje sikovnej plynar a tankujes kvalitni plyn tak najezd 100 000km neni problem (osobni zkusenost). Ono na internetu kazdy strasi ale kdyz si prectes tohle forum tak z uzivatelu si na valteky nikdo nestezuje... nebo?
Červenec 10, 201312 r Silarme ..víš vlastně v jakých časech funguje Metrix a v jakých Valtek???? asi jo, když takhle radíš,jaký mají odpor ,jakou setrvačnost, ty jseš schopen poradit komukoliv cokoliv..vidím, že pro tebe fakt nic problém, akorát že to pak nefunguje....
Červenec 10, 201312 r pravdu mas o tomhle vim uplny hov*o... a asi me ani vic nezajima jen jsem si precetl posledni prispevky a na to zareagoval... nikomu nic neradim, jen rikam valteku se netreba bat... Upraveno Červenec 10, 201312 r od silarm
Červenec 11, 201312 r A tož sa chlapi nehádajte je pravda že silarm nenapsal že jde místo matrixu dát valteky ale jen že se valteků netřeba bát. Karle, takže říkáš že matrixy nejdou valtekama nahradit?
Červenec 11, 201312 r nevím....Valteky jsou 1 ohmove, 2 a 3 ohmové, Metrix má 1.25, každý z nich jiné časy přítahu a odpadu, takže jako náhrada to asi nejde....ale jistě se najdou mechanici, kteří by to klidně prohodili, hlavně že to zákazník zaplatí,ne?
Červenec 13, 201312 r chlapi, ještě takovej dotázek, v nádrži mám ještě plyn tankovaný v zimě a teď v létě je co vím jiný poměr propan-butan nebo se pletu? může to mít nějaký vliv? jestli se to tady na fóru už řešilo tak se omlouvám...
Červenec 13, 201312 r Chlape ty s tím autem nejezdíš?Léto skoro půl pryč a ty máš v autě plyn ze zimy
Červenec 13, 201312 r jak to začlo blbnout na plyn tak jsem vzal plnou nádrž páč jsem myslel že jsem mohl vzít špatnej plyn, jenže to nepomohlo a už jsem pak jezdil jenom na benál
Srpen 11, 201312 r no je to jiný motor ale taky mi to auto zlobylo mám tam namontovaný plyn a psalo mi to vynechávání zážehu na 3 válci,mechanik mi tvrdil že mám tlaky ok.střílelo to do výfuku škubalo při jízdě na plyn mi svítila chyba motoru spotřeba okolo 10 litrů a na diagnostice příliš chudá směs a katalyzátor vylétal výfukem ven.A po rozebrání motoru viz foto jen mám závadu asi ještě v palivovém čerpadle slabý tlak
Srpen 12, 201312 r Vidím snad levý válec OK, pěkně ohořený, ovšem ty další dva sou očmouděné, ale s ventilama nevidím problém....nebo jo?
Srpen 12, 201312 r no hlava půjde na kontrolu a uvidím ale asi budou simerinky na ventilech v háji.ale brutálně žral olej co 100km to půl litru .a našel jsem ho v sání tam tekl akorát nechápu jak je to možný.
Září 2, 201312 r Tak jsem auto odvezl k plynařovi, vyčistil lpg vstřiky, vyměnil nějaký hadičky, filtr, změřil tlaky, opravil el.instalaci + nějaký FPF a TESTR což vůbec nevím co je, a auto konečně jezdí bez problémů na plyn, tak snad budu mít teď s autem chvilku klid...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.