Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Oóóó děkuji kol5 Toliko chvály si ale vůbec nezasloužím, to je jen malinká přátelská výpomoc ;)

A navíc jsem to přece půjčoval Tobě a ne strýčkovi příhodovi... :p

Tak Martine šťastnou cestu :scooter: , krásnou dovolenou plnou slunce kol11 a krásných zážitků -_-:prc: a hlavně šťastný návrat bez nehod, poruch :horse: a pokut :rtfm: . A hlavně ať dělá Tvoje Fabka čest svému jménu a nikde nezklame :skoda:

Hezkou dovolenou Tobě i všem ostatním, kdo někam vyrážíte -_-

• Autor

díky díky Honzo, budu dávat setsakramentský pozor ... teď jsme se dohadovali doma kdo že bude řídit, ale asi mamina páč ta se jen přetlačuje se srnkama ale já prý s kamiónem :smich: .

jinak Fabce věřím, tak doufám že mě nezklame

stastnu cestu na dovcu, Malticka !! :palec2:

a ked sa vratis, nech si pekne ukecany a plny zazitkov a fotiek....asi ako Montas ! lol

Upraveno od colins

• Autor

jasně colins, zkusím napravit reputaci a dám sem potom zkrácený cestopis ;)

Upraveno od colins

stastnu cestu na dovcu, Malticka !! :palec2:

a ked sa vratis, nech si pekne ukecany a plny zazitkov a fotiek....asi ako Montas ! lol

Co se ti nelíbí ? Přece sem nebudu dávat fotku mé krásné postavy ve vlnách :smich::smich:

Tak chlapci cca pred 10 dňami som prišiel z Chrvatska s ostrova Rab...Asi to otočím a pojdem zase. Bolo celkom oki, ale na madarskej dialnici ma naštvali.LPG nikde. až v chorvatsku.Cesty oki.Autičko služilo. Z Banskej Bystrice cca 750km. Približne 10 hodíncesty , zo zastávkami na kávičku, s kompou na Rab, a hladaním LPG na madarskej dialnici. Preima cesta, ale skoda že nemam klimu. ;):feve:

post-16587-1249210611_thumb.jpg

• Autor

krásně tam bylo Drozdi, jak se dívám :palec2:

no nic chlapci, mějte se tu pěkně, zítra ráno v 5 vyrážíme :scooter:

Jj taky mně úplně zamrazilo jak sem to ráno slyšel snad je vše ok :( :(

Upraveno od WLK111

montas, please, napis Maltovi sms.

ja ho nemozem najst v novom mobile v zozname...

montas, please, napis Maltovi sms.

ja ho nemozem najst v novom mobile v zozname...

Tak Martin je v pohodě. Cesta proběhla bez problémů a kromě mírného ožehnutí nehlásí Martin žádné problémy :palec2::palec2:

Tak ještě že tak... :palec2:kol11

Upraveno od Wassermann

vdaka za dobre spravy !

tymto ukoncujem medzinarodnu patraciu akciu.

koniec poplachu...

a Malta nam visi kazdemu piwo !

:p

no kedze ste vsetci v poriadku a po dovolenke tak aj ja hlasim navrat z chorvatska a mozem povedat ze super a vsetko v phode aj ja aj rodinka aj auto.

tak nech sa vam dari majstri stale a uzivajte si zivot tak jak na dovolenke. :palec2:

• Autor

teda kluci, fakt mě těší že máte o mě(nás) takový strach, ale jsme zpět a doma :palec2: ... ale když jsem to četl, tak mě fakt zamrazilo :feve:

jinak zážitků plno, nebojte cestopis bude ;) , ale trpělivost, přece jenom porce 1650 km zanechá stopy :huh:

vitaj doma pan cestovatel !

dufam, ze sedis a pises cestopis, lebo sme zvedavi, ako mexicke opice !!

lol

• Autor

tak to bohužel nee :feve: , tak nějak jsem seděl v křesle, procházím poštu a letáky co za celých 14 dní přišly a když už jsem jeden prohlížel asi po desáté a třikrát mi mezitím vypadl z ruky :smich: , tak jsem se odebral na lože a trochu dohnal spánkový deficit kol6

tak teď jsem připojil mobil, nějaké fotky mám tam, vrazil SD kartu z foťáku do komplu, povybírám nějaké fotky a dodám patřičný koment a budu se snažit napravit reputaci bulharských expedičních složek ;)

Upraveno od Malta

Vítej. Jseš chvíli doma a už jsi drzej :aggressive::p:p:p

• Autor

takže ...

vyjížděli jsme v pondělí v 5:20 od nás a sraz jsme měli s býv.šéfem v Brně na OMV u IKEA. Už tam na nás čekali páč jsme měli proti původnímu plánu spoždění, ale vlastně se nic nedělo, jeli jsme na dovolenou ne na závody. Do Břeclavi-Kúty jsme dojeli bez problémů, kdo by také na tak dlouhé ;) trati čekal problémy. Ovšem první zádrhel přišel na slovenské straně kousek za Malacky, kolona, zůstali jsme stát, byla tam nehoda ... pašík to narval zezadu do náklaďáku s vlekem. Náklaďák měl tu traverzu co mu kryje zadní kola úplně ohlou že mu rumpla i guma, takže prda to musela být pořádná. Zda mu tam ale náklaďák vjel, nebo borec usnul nevím. Nicméně jsme se asi po 20min stání rozjeli (stáli jsme asi 100m od nehody). Za nama pak obrovská kolona (viz foto). V Blavě pak u OMV na Lamači jsme nabrali do plna a drahá polovic (jela už od Brna) vyrazila dále. Na Rajce jsme koupili 4 denní vinětu (k...y maďarské za ni chtěli 7,5 Euro, přitom koupit za české ji také šlo a to vycházelo na nějakých v přepočtu 6,9E. Fronta na vinětu žádná, byli přede mnou dva lidi (loni asi 20 min fronta). A frčelo se dál ... bohužel k našemu zklamání ne na dlouho, páč jsme byli ještě kousek před Gyorem a už jsme zase stáli :aggressive: . Pak jsme se pomalu rozjeli ale odklonili nás úplně mimo dálnici a jeli souběžně s ní po staré silnici přes dědiny abychom se asi po 15km vrátili ... důvod opět nehoda. Takhle se to opakovalo na cestě do Budapešti ještě 2x, takže Maďary, kteří se dají přefrčet za 3 hoďky jsme jeli o 3h déle. Za Budapeští mi to polovic znechucená provozem neprovozem předala. Nicméně určitá satisfakce přišla na Hu-Srb přechodu Horgoš kdy jsme tam dojeli snad jako jediní :palec2: , přede mnou stáli dvě auta. Takže tady zdržení nula nula nic, na mýtnicích v Srbsku také v pohodě, takže Srby jsme přefrčeli poměrně svižně (takže ikdyž mají na dálnici 120, tak jsme tomu šlapali 130-140tacho), abychom trochu stáhli to zdržení na Maďarech. Srbsko - bulharský přechod Kalotina také naprosto v pohodě v každém ze čtyř pruhů stáli vždy jen asi 4 auta. Koupili jsme 7 denní vinětu za 6 Euro až tam u těch občerstvovacích stánků (takže Monty stejně jako vy) a frčelo se dál. Sofie je za rohem, projeli po severním obchvatu (na něm se za ten rok opravdu nic nezměnilo, furt je to hrbatá děravá cesta) a najeli na dálnici na Plovdiv. Únava nikde tak jsme jeli jak to šlo 130-140 tacho. Před Plovdivem jsem raději zastavil na benzínce páč jsem měl strach o "šéfa" Tomáše (přece jenom byl sám řidič), ale kupodivu furt byl v pohodě, takže jsme asi po 30min. odpočinku vyrazili dále. Nicméně jak končila dálnice před Starou Zagorou, tak na mě blikl a my jsme to na 2,5h zapíchli abychom pak dorazli ten zbytek (asi 360km) na jeden zátah. Takže když odpočtu spánek a zdržení na hungarech tak mi vyšel dobrý čas 19h, páč jsme tam dorazili před sedmou ráno našeho času. Trasa 1642 km mi tak díky těžší noze na dálnici vyšla na nějakých 8,18l/100km. Přece jenom moje předsevzetí držet max.4000ot/min na dálnici (odpovídá 125km/h tacho)vzalo za své a při těch 130-140 to točí 4,5-5000 a to už je na spotřebu. Takže mi nakonec nějakých 7km před Primorskem došel plyn (což se mi nestalo ani loni ani předloni).

post-3505-1250275905_thumb.jpg

post-3505-1250275915_thumb.jpg

post-3505-1250275924_thumb.jpg

• Autor

tak chlapci a máme tady pokračování cestopisu ;)

třetí den pobytu (ten druhý, kdy zahynuli ti češi u Černomorce, jsme si váleli šunky v Kitenu a užívali přiměřených vln) tak vzhledem k tomu že ráno bylo pod mrakem ale teplo, jsme naplánovali cestu do delfinária ve Varně. Trasa je to asi 190km na sever při pobřeží. Nevěděl jsem pořádně jak to tam vypadá, páč loni jsme byli nejvýše kousek za Nesebarem,Slančev Brjagem a Svetim Vlasem, což je vlastně "sluneční pobřeží". Cesta se tam začíná strmě stoupat do pohoří, je tam normální dvouproudovka takže jak už to tak bývá chytly jsme tam náklaďák s vlekem, pěkně mu do těch kopců smrděla spojka, takže na dvojáka a místy (v ostrých zákrutách na jedničku) jsme se za ním šplhali, páč těch míst na předjetí je tam minimum. Ikdyž bulhaři si s předpisy těžkou hlavu nedělají ... a to co provedli ti mrtví češi u Burgasu, to se tam děje dnes a denně (měli prostě jen smůlu a náhoda to semlela jinak). Náklaďáku jsme se asi po 5km šplhání na jednom místě zbavili a frčeli dál už z kopce na Obzor atd. až jsme přijeli po čtyřproudovce přes most nad fjordem do Varny. Tu jsme tak nějak celou profrčeli podle mapy (vytištěnou a poslepovanou z internetu ... navigaci nemám) a dorazili jsme k delfináriu, které je až na konci Varny v obrovském přímořském parku. Přijeli jsme tam až asi 13:30 (holt jsme pozdě vyjížděli), takže nám na prohlídku primorskovo parka nezbylo moc času (je tam toho docela moc k vydění ... římské lázně, muzeum voj.techniky .....) takže jsme šli jen tam abychom stihli cestu zpět na vystoupení (poslední v 15:30). Nakonec jsme museli ještě rychle spěchat k autům a schovat se tam páč před třetí tam přišla bouřka. Vystoupení trvalo necelých 40 min., delfíni byli skvělí a poté jsme šupli zpět do kár a frčeli domů. Cestou opět blikání (buďto to znamená policajty, nebo nehodu) tak na namoklém povrchu byla nehoda dvou aut, zkončily tam ve smrkovém lesíku mezi malými stromky ... prostě trochu zaprší a neukáznění bulhaři jedou jak hov... a pak se diví. Jelo se dál, ovšem před Obzorem stála napříč policejní hlídka s majáky a všichni zastavovali a buď je pustili dál, nebo museli odbočit doprava. Až přišla řada na nás, tak povídám Burgas a on že v horách je katastrofija a že mám jet vpravo, což byla odbočka na pochybnou silničku se směrovníkem 5km Popovic. Silnice, dá-li se to tak nazvat, začala jako jézédácká panelka a Evča (polovic) tehdy pronesla památnou větu, pokud to bude pořád takové, tak to bude pohoda. Ovšem pohoda asi po 500m zkončila a místy už panely chyběly pak ta "silnice" přešla v jakýsi nezpevněný zpevněný povrch s mnoha obrovskými dírami. Všichni místní mi ujeli (oni prostě auta nešetří), takže jsme celou kolonu (nikdo už nás nechtěl předjet) vedl já co by řidič a Evča co by navigátor a dcera coby fotodokumentátor začátečník (proto omluvte kvalitu přiložených foto, holt ještě neví co a jak nastavit aby to neostřilo blbě). No kličkoval jsem tam jak zajíc, fšici za mnou. Nejhorší také bylo že mám mapu Evropy, která ovšem končí u BG-SRB hranic, takže jsme se orientovali jen podle jakési malé turistické mapky v knížce o Bulharsku od vydavatelství Marco Polo (tímto jim děkuji alespoň za ni :) , že jsme se úplně neztratili. Podotýkám že tu panelku (na mapě značena jako šedá) vyfocenou nemám, na fotkách je až ta silnice, která je na mapě žlutě. Nejhorší bylo když jsme dorazili do jakési dědinky na kulatou náves a z ní vedlo 5 naprosto stejných cest a teď kam. Evča říká vlevo, tak jsem tam odbočil a najednou sjíždím zase po jakési panelce jako k JZD, byla tam normálka vrátnice, užuž jsem byl rozhodlý, že se tam zkusím optat, byl-li tam vůbec někdo, když v tom se z lesa vyřítily v protisměru tři auta, což mě utvrdilo, že jedeme správně. Můj optimismus byl však tu tam, když osobáky se kterými jsme se na těch silničkách vyhýbalo taktak, objevil náklaďák :o . Říkal jsem si to nedopadne dobře. Uhnout na krajnici prostě nešlo, páč "asfaltový" okraj končil asi 30 cm od skutečného okraje silnice a tento kamenný okraj byl vyplaven takže tam byla vlastně jama, do které bych schoval půl kola, takže sjet tam znamenalo zůstat viset na rameni. Ještě jsem chtěl na poslední chvíli sklopit alespoň zrcátko, jenže ten náklaďák, tak hrnul, že už jsem to prostě nestihl ... no řeknu vám ruku bych tam nedal mezi zrcátko a ten náklaďák. čím více jsme šplhali do hor tím více houstnul provoz. Nejvíce překvapený jsem byl když jsem na tom jámovém začátku silnice potkal normální linkový autobus, který tam prostě zajížděl do těch bohem zapomenutých vesniček. Upřímně jsem toho řidiče litoval, pokud tam musel jet vícekrát denně. Cestou z kopce dolů jsme pak ještě potkali i koňský povoz a řeknu vám pěkně s ním smetal, jak jsme ho předjeli museli jsme zakrátko brzdit až zastavit, tak jsem myslel že nám s koněm napochoduje až do kabiny lol . No nakonec jsme se napojili zpět na červeně značenou silnici kousek u Sv.Vlasu a zbytek cesty jsme vstřebávali dojmy z "silnic" a vzpomínali na ty naše luxusní cesty ;) .

První foto je když jsem tam potkali i kamion (není to ten co jsem popisoval)už jsme sjižděli z hor dolů po "žluté", druhá pak když už jsme sjižděli z hor dolů po "žluté".

post-3505-1250354296_thumb.jpg

post-3505-1250354322_thumb.jpg

Upraveno od Malta

Ta cesta to je super.Malto můžeš mi prosim napsat co stojí vstupné do toho delfinária?Příští rok se též chystáme do Bulharska tak tam možná půjdem taky.díky

Máš ležet na pláži a nespouzet po horách :p:p:p . Jinak zatím pěkný :palec2:

pekne romany, vsak montas ?

zle jazyky vravia, ze montas sem neda zapisky, lebo nikde nebol..... lol lol

a pozdravujeme "polovic" a juniora_dokumentaristu !

a do zajtrajsieho dielu ani nevydrzim.

lol

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.