Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

čímkoliv... :p

Pravdou je, že jak je pěkné počasí, tak přes léto nemá nikdo čas... Jako když střelí do vrabců :)

A co ty, Martine, už pomalu balíš na další BG? Nebo zatím jen píšete s maminou seznam, co nezapomenout, aby jste následně zjistili, že stejně půlka všeho toho nezbytného a potřebného zůstala doma? lol

tak já mám tři důůůůležité věci: noťas s kabelem, a hlavně MOOODRÝ KUFŘÍK a pak foťák :) , víc mě nezajímá lol

ale je fakt že takovou tou duševní :p přípravou už procházím, tzn. pročítám orbion, chytám rozumy co se za rok změnilo na trase, letos jsem si naordinoval průjezd centrem Sofií namísto 35km dlouhého severního obchvatu a bez navigace lol , takže už jsem si na netu sehnal mapu Sofie v el.podobě, ale už jsem si jí i vytiskl na 9xA3 formát lol ... bohužel menší to nešlo ;) , páč by nešly přečíst ty jejich bukvy :smich: ... takže to možná bude zajímavé ;)

• Autor

Ááááá, Martin a jeho pověstný modrý kufřík s modrými.... ehm, to se vlastně neříká nahlas... :plol

Tak vidím, že Ty jsi rozhodně připraven a na vše lol:prc:

A chudák mamina, aby přemýšlela, jestli máš nabalený plavky, spodky, ponožky, hajzlpapír... lol

ale ne, to já na hromadu přihodím, ale až tak den před odjezdem lol , dříve to nemá cenu ;)

známky a prašule budu také řešit až v pondělí :prc: (v úterý odjezd)

Tak si to užij, my jedem zhruba až za 3 neděle...

to my také, myslel jsem až to pondělí před odjezdem :p ... takhle brzo bych tam nejel, to tam ještě není stabilní počasí

• Autor
:smich: a my už Ti chtěli mávat... :p

to můžete, ať se to do té doby pořádně naučíte :p:smich:

dneska jsem zas skypoval s Montym, opět vás všechny zdraví ... už se kluk jeden ušatá ;) pomalu chystá na cestu za sluncem do Primorska :palec2:

apropo Paule, jak to máš ty s tím Řeckem, kdy vlastně vyrážíš? neznepokojuje tě tamní situace? :feve:

Ahoj Malto, v řecku, konkrétně na Krétě jsem byl 18.6 - 29.6 ... před 2 dny sem se vrátil.

Odlet z Brna zpožděn podle plánu o 30 minut.

Na Krétě stávkovalo letiště, všechny odbavovací byli zavřeny, kromě jedné....na té jedné odbavovačce odbavovali všechny lety. I přes nekolika desétek metrové kolony náš let byl zpožděn o 10 minut oproti plánovanému odletu.

Jinak zážitek parádní, je to zase něco nového, jiné zvyky, nejhorší fakt byl ten, že z nás čtyrech nikdo neuměl anglicky, což bylo takřka fatální, protože pak vznikali i 5ti minutové trapné chvíle, než někdo pochpil, že se s námi prostě nedomluví:D

říkáš, že nezabral ani moravský dialekt jo :smich: ... tak hlavně že vám to klaplo i přes komplikace, fotky nějaké nebudou?

• Autor

A já se těšil na cestopis typu á la Malta o letu autem do Řecka skrz celou Evropu, s příspěvky o tankování LPG a s kopou cestovatelských zážitků, co by vydaly na román... :p

No hlavně, že jste v pořádku zpátky a že dovolená byla jinak v poho :palec2:

njn, když na cestopisy tu máme Copyright jen my dva Honzo ;) , a chystáš se letos zase do Chorvy? Nechceš mi letos dělat servisní vozidlo do BG? :p

• Autor

Servisní vozidlo Ti budu dělat :palec2: Jen když mě za odměnu necháš vykoupat v moři :p Tak jestli plánuje Tvoje Adélka nějaké extempore, tak jí vyřiď, ať si to schová na BG a pobyt u moře, ať z té záchranné operace aspoň uvidím a ucítím trochu slané vody... ;)

Jinak bohužel letos je to u mě extrémně špatné jak s finacemi (doma samé zlaté písky a malta s malým m lol ), tak i s ostatními okolnostmi, takže o slaným wassru si letos asi mohu nechat definitvně fakt jen zdát... :feve: A bude mi moc chybět....:kol-72:

Takže cestopisy letos zůstávají jen na Tobě :kol-73:

Chjo, bych psal a ještě raději cestoval hned....

uf, jsem se z té cestopisné zodpovědnosti úplně orosil kol102

• Autor

Nebóóój, to určitě zvládneš :palec2:

Máme v Tebe plnou důvěru - kdo jiný, když ne Ty, kdy jindy, když ne teď... :)

tak vám musím zase popsat novou story :)

včera mi manželka dopoledne volá, že chtěla jet pro plyn a že nenastrtovala ... podle popsaných symptomů po telefonu, zněla moje diagnóza vybitá baterka. To už ale začala být nervózní, že jak pojede na odpolední do práce. Tak jsem navrhoval že zavolám otci, ať jí to přijede napojit na nabíječku, ale to už mě neposlouchala :p a s pocitem že jsem málo empatický zavěsila lol. Tak mi nezbylo než v práci zanechat klávesnici klávesnicí a kopnout do vrtule a vyrazit na první pomoc :prc:. Za třičtvrtě hoďky jsem byl doma, to už mě čekala v garáži s nabíječkou v ruce. Vše jsem zapojil, vysvětlil jí postup co udělá, než bude odjíždět a frčel zase svých 45 min. do hokny ;). O půl jedné odpoledne mi volá, že nabíječka ukazuje z půlky nabitou baterku, tak říkám pro dnešek ti to bude stačit a večer jak dohrčíš z odpolední, tak to píchnem znovu na nabíječku a do druhého dne to natlučem :prc:. Ráno jsem jen připojil kladný pól zpět na kabeláž, ale nabíječku ještě nechal běžet. V půl jedné mi volá, že je to kousek před plným, tak říkám odpoj to a v jednu pak můžeš vyrazit. Když mi ovšem v jednu zvonil mobil, věděl jsem že něco nebude dobře :aggressive:. Po půlhodině od odpojení z nabíječky startér ani nehlesl a kontrolky vadly jak kvítko bez vody. Takže honem volat otci a zařídit odvoz do 16km vzdálené práce a mně už to mezitím šrotovalo v hlavě, kde budu nejlépe ještě dnes shánět baterku. První myšlenka byla brnknout kamoši s autodíly, ovšem ten je mezitím už zase na dovolené, takže nic. Říkám, zkusím tedy 7km vzdálený Globus v Brně, mrknu, uvidím co mají a za kolik ... měli tam Bannerky ... přemýšlel jsem kde ještě po cestě bych mohl mrknout a nakonec jsem si říkal, mám ještě hromadu jiného vyřizování, tak to vezmu tady a hotovo, bude o starost méně. Dilema už jen bylo zd aavzít 44Ah nebo 55Ah, páč obé bylo za 1590,-. Vzal jsem nakonec tu 55, říkám si altík to utáhne a budu mít větší kapacitu. Přijel jsem domů a že než se vrátím ze všeho dalšího vyřizování, hodím jí na nabíječku, zda není potřeba jí dobít. Po zapnutí však ručka ukazovala plný stav, tak jsem to odpojil a jel vyřizovat další náležitosti. Už cestou jsem si říkal že než vytáhnu starou zkusí je propojit startovacími kabely a zkusím natočit. Ovšem jaké bylo mé překvapení, že ani tak to neškytlo :feve:. No nic říkám si ještě zkusím obě přeměřit mulťákem. No vytáhnu multimetr a co myslíte ;) ... ano správně, 9V baterka v něm totálně vyšťavená, takže jsem z displeje nevymáčkl ani digit lol. Tak jsem milou baterečku nachvíli propojil startovacími kábly se starou baterkou :smich:, abych jí krapet oživil. Když teď na to tak myslím, pěkná pitomost oživovat mrtvou baterku další mrtvou baterkou :smich:. Nicméně devítka nakonec alespoň na chvíli hlesla a na old aku jsem naměřil vzrůstajíc napětí od 9V až po 13,5V. New aku ihned naběhla naprázdno na 16,5V, takže říkám, baterka je tak kaput (asi totálně vyzkratovaný článek), že ani propojení s druhou aku to nehleslo a naopak to ubíjelo i tu novou. No nic Malto, dej tu starou do pr..le, dej tam tu novou a uvidíš. Jak jsem řekl, tak i udělal a Andělka už zase přede jak za mlada :prc:. Shrnu to, zase jsem se nějak rozkecal :smich:, baterka po 6 letech, 115 dnech a 212 300km poctivé práce prostě bez varování odešla do věčných lovišť :rip:. Nas .. štvalo mě to před dovčou fuck, ale na druhou stranu, měla na to nárok vyrobená byla už 2004 (takže 7 let), prostě řekla už toho mám dost. Když pomyslím, že stát se to někde za Plovdivem u Staré Zagory, při nočním 2-3h odpočinku, při zapnuté autoledničce a já se probudím, otočím klíčkem na poslední porci cesty a ono nic, asi bychse orosil a kupovat na honem nějakou baterku na benzínce a po tmě to tam měnit :disgust:, dobře že dala o sobě vědět týden dopředu :rolleyes:

jo málem bych zapomněl :doh, včera jsem skypoval s Montym, tak dorazil do BG v pořádku, jen si dovolím vložit jednu krátkou story s drobnou cenzurou ;) neslušného slova :rolleyes:

"cesta super, jen mě v Sofii lapli ty ku.vy bulharsky jak jsem proletěl na červenou, tak jsem to měl za 60 eček bez papíru"

• Autor

Ty voe Martine, Ty a Tvoje story nikdy nezklamou :):palec2:

Při posledních poznámkách mi to nedalo nevzpomenout si na situaci s mým stařičkým, ale notně udržovaným a nablejskaným fávem na lpg - tak cca před 8lety....

Měl jsem nutnou cestu do Germánie v úžasnej termín - 30.12. ;) Byl jsem rád, že jakžtakž nebyla sněhová kalamita, fanoušek hezky topil a vše jsme zvládli kol5 Jenže krve by se ve mne nedořezal o 14 dní později, kdy si takhle frčím po Brně a najednou koukám, že mám nějaké mokré okno... No že neprší mi došlo vzápětí, kdy rafika teploměru prudce startovala k nebeským červeným výšinám a při zastavení na křižovatce už se valily oblaka dýmu zpod kapoty... No ruplej chladič, ale na hadry, skokově a bez předchozího varování v podobě nějakých netěsností mi prdl ten plastový bok a všechna voda naráz v pr... no pryč :feve: Takže pak odtah na laně za kamarádovým autem a doma výměna chladiče... No banální servisní úkon, ale při představě, že stát se to o 14 dní dřív v Německu, kdy všichni skopčáci kašlou na kšefty, žijou ještě z Wainachstmanna a těší se na glgačku a zrubání do němoty na Silvéra, tak už vidím, jak sháním pomoc a náhradní díly a o cenách nemluvě.... :feve: No dobře by mě asi nebylo ;) Zaplať Pánbůh, že se tyhle peripetie někdy odehrají doma a mimo vzdálené končiny, do kterých se občas pouštíme kol5

BTW: jakou máš ledničku? Co vím, tak by měla mít lednice relativně chytrou vnitřní elektroniku a při poklesu napětí palubní sítě tuším pod 10,8V by se měla automaticky vypnout, aby nezrušila baterku... Aspoň moje potvůrka to tak dělá, tak snad by Ti na cestě až tolik nepřitížila, ale když je baterka kaput, tak ji nic nezachrání... ;)

Ale 7 let je výkon. Já tu svoji origo musel vyměnit po 2,75 roce a to bylo faaakt moc brzo :aggressive: Přitom normálně točila startérem a nic nenasvědčovalo, že je ko, po dobití dokonce v poho startovala, ale jen pár dní. Až zátěžový test odhalil, že je KO :rip:

Upraveno od Wassermann

Tak už to začíná a to jsi ještě ani nedojel.Doufam že nám auta dojedou v pořádku domů.Na

Orbionu jsi psal že zkusíš platbu za mítné v Srbsku zaplatit kartou.Zkus pak prosím dát info kolik se ti odečetlo,jestli to je lepší,nebo srovnatelné z ečkama.

víš Dušane, říkám si že mě čeká opět zase báječná dovolená jako před pěti lety, to mi měsíc před dovčou odešel EGR ventil, tehdy 3700,- a pak se dovolená vydařila na maximum, takže to beru tak že teď baterka, pak už jen světlé zítřky lol.

Jasně letos těch prvenství plánuju více, mýtné kartou, plyn ne v Blavě, ale už v Malackách, pak ne v Pirotu ale až Dimitrovgradu a statečný průjezd centrem Sofií bez navigace ;). O všem bez skrupulí poreferuju ... však už se začínám pomalu rozepisovat, aby mi to pak nečinilo takové problémy ;)lol

Upraveno od Malta

• Autor

Ještě by to chtělo netové připojení v místě ubytování, aby jsme byli informováni takřka on-line a nemá to chybu... lol:palec2: Právě glgáme, právě :prc: ............. :)

no až táááák online to nebude, nicméně už loni jste měli online zprávy "té + dvě hodiny" ;) ovšem bez fotek, letos nemyslím na nic jiného než modrý kufřík a foťák lol, nezapomeň modrý kufřík a foťák :smich:

• Autor

Ať žije nesmrtelný modrý kufřík napěchovaný k prasknutím vším nezbytně potřebným :prc: a foťák i básnické střevo lol Už se těším na další cestopis Martine :palec2:

tak to vypadá chlapi, že u nás doma dozrála doba na obměnu vozového parku :) . Po zvážení všech možných variant, to vypadá, že rodinné auto Andělka, přejde na post pracovního auta, tedy bude mi dána důvěra lol:smich: a zase s ním začnu jezdit do práce já a na uvolněnou pozici rodinného vozu nastoupí něco jiného. Dlohou dobu jsme zvažovali co a jak a i vzhledem k fin.možnostem a v neposlední řadě zvítězil i náš patriotismus :skoda: a celková spokojenost se současnými vozy Škoda a tak se pojedeme v sobotu podívat na jednoho Rooma :wub: . Nebude new, abyste si nemysleli :p , nicméně najeto nemá moc, což byla podmínka a stáří jsou necelé 4 roky. Už jsem si ho nechal proklepnout i ve Škodovce přes VIN a zatím se to jeví vše dobře ... tak to nechci zakřiknout :unsure: . Jinak nebojte se, této sekci zůstanu i nadále věrný :) , páč i na přestavbu na LPG se už myslí B) . Na a Dorotka půjde po 3,5 letech a najetých 70 000km do důchodu ;) ... asi ji někomu za symbolickou cenu přenechám, jistě mu ještě nějaký čas poslouží, min. 2 roky do další technické :p

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...
Výškové práce po celé ČR – rychle, bezpečně, bez lešení! Nátěry, čištění, opravy, kácení stromů a další služby.

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.