Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

To Malta - doufám, že budeš i nadále věrný HTP motorizaci :prc: a nebudeš s sebou vozit jeden zbytečný válec navíc lol Potom musíš poreferovat pochlubit se, mě osobně se roomster moc líbí, víc než fabia II v combi verzi.

To Malta - doufám, že budeš i nadále věrný HTP motorizaci :prc: a nebudeš s sebou vozit jeden zbytečný válec navíc lol Potom musíš poreferovat pochlubit se, mě osobně se roomster moc líbí, víc než fabia II v combi verzi.

jasně že jo ;) 1,2/51kW :p .... já s tou motorizací problém nemám ... koneckonců na Fábuli testuji výdrž :prc:, takže vím že i ten motor něco vydrží ... závoďák nepotřebuji. Navíc je v naší oblíbené barvě capuccino :palec2: ... tak uvidíme. Prošli jsme toho už mraky, byly tam i 1,4 16V, ale buď to mělo dost nalítáno, nebo to bylo před hranicí výměny rozvoďáku a to víš, každá kačka dobrá, šak nemám doma tiskárnu na money ;).

Jojo souhlas Rosťo, nám se také líbí Room více jak dvojková Fábule kombi. Navíc, potřebujeme více místa vzadu, páč když s nama jel někam "skoro zeťák" lol, tak jsme jeli (teda ti vzadu) jak herinci :smich:. Pravda mladá se s ním momentálně rozešla, ale štěstí přeje připraveným :smich:, tak až zase nějaký bude, tak aby se tam nemuseli mačkat :p.

• Autor

:smich:lol:p ...nebude. Vidím, že Malta to myslí i nadále vážně s tříhrnkem :palec2:

Martine: držím pěsti, ať to dobře dopadne a máte doma nový přírůstek, tedy co se auta týká :p Jinak mladá si nesmí nabrnkávat takový fortelný bourače, jinak budeš muset za chvíli rooma vyměnit za autobus lol

Rozsta: díky za info i fotodokumentaci :palec2:

Malto tak co Romík?Už je doma?Kdy vyrážíš na dovolenou?

jasně že jo :palec2:;), rumík Čenda už je v garáži, umýval jsem Andělku na dovču, vysával, kapaliny, pneu a tak, no a odpoledne jsem umyl vyluxoval i Čendu a jen litoval, že jsme to zrealizovali až tak těsně před dovolenou, páč dokázal bych si tu cestu s ním živě představit :prc:. Fááááákt dobré svezení, musím říci, že s jednapadesáti kilowatovou úpravou je ten tříhrnek úplně něco jiného než Fábule I v 47kW. Naprosto jiný průběh krouťáku, krásně to bere i pod 3000 ot., rozjezdy jsou daleko kultivovanější, vibrace takřka žádné v porovnáním s mojí Fábulí, sedí to nádherně, prostě spokojenost a toho prostoru uvnitř :palec2: i na klímu si snadno zvykám lol ... no prostě litujeme toho všichni že to nemůžeme zrealizovat a jet s ním na dovču. Včera jsme ještě jeli od Kladna do Práglu do Globusu na jídlo a pak jsme to vzali na Macháč, řeknu vám to byl luxus jet čtyři lidi ve dvou autech na Máchovo Jezero lol. Jen mi cestou krvácelo srdce, když jsem viděl jak těch 700,- Kč za beneli pomalu a jistě nenávratně mizí z dipleje a blíží se nenávratně k rezervě ... dlouho bych tak nevydržel jezdit lol

Tak tady máte alespoň malou ochutnávku (fotky z mobilu) po umytí obou aut

promiň, zapomněl jsem ... vyjíždíme v úterý ráno :punk:

post-3505-0-68055700-1310926633_thumb.jp

post-3505-0-44453500-1310926649_thumb.jp

Upraveno od Malta

Tak krása.Gratuluji.Já ted taky nejezdim na plyn.Opět to nejede,tak kupuji benzin tady v Itálii za 1.56 eura a to je mazec.Nabereš plnou a peněz v háji až se mi chce brečet.Plyn ted tady stojí 0.73 E a to už je rozdíl.Koncem týdne jedu domů,tak snad dám auto nějak dokupy.V srpnu ho čeká asi 6000 km,tak doufám že na plyn a ne na benzín.Jedem na 14 dní do Rakouska na hory a pak týden doma a pak Bulharsko.Nakonec zase Svati Vlas jako loni a snad vyjde i výlet do Istanbulu.

• Autor

Malta: gratulaceeee k Čendovi -_-:D

K výčtu všeho jiného, co má Čenda a Andělka neé, bych si možná troufnul přidat i jiné zpřevodování, což asi taky dělá hodně...

Jinak přeji krásnou dovolenou a dělej si poznámky pořádně :p těšíme se na další cestopis :w00t1:kol103:palec2:

Ale hlavně se nerouhejte, ať Vám tu poslední dálkovou dovču před degradací na pracovní auto ještě Andělka pěkně neosladí... dry.gif Ale to Vám nepřeju.

Hlavně jen samé příjemné zážitky z dovolené a cest kol11:prc:-_-:scooter::palec2:

Přeji pěknou dovolenou Martine a at tě technika nezklame. :)

jojo čéče, máš pravdu, zdálo se mi to že to musí mít i jiné převody, že jsem tam ty rychlosti mohl sázet jinak, než jsem zvyklý, bylo to poznat i na otáčkoměru ...

jinak kluci díky, pevně v Andělku také věřím, že nezklame :palec2:

Malto, ty máš na poznávačce E? Co to znamená za kraj?

• Autor

Pardubický :)

Malto, ty máš na poznávačce E? Co to znamená za kraj?

tak tak Pardubický, bohužel jihomoravský nám začíná až 200m od baráku

jinak dorazili jsme OK, babička Andělka zvládla cestu na jedničku s dravostí mladice, Evča udělala cestu od baráku až na BG hranice bez střídání, takže já jsem dotáhl podsledních 580 večerně nočních km bez spaní do Primorska takže i s 2,5 hodinama přestávek jsme to měli za 21h ... vše na pohodu

zatím se mějte

• Autor

Krááása :palec2:

Tak hezkou dovolenou kol11

Takže máme tu první díl cestopisu. Vyráželi jsme v 6:24 od baráku, za řízení usedla Evča a jak už jsem psal, nepustila mě k tomu až před BG hranicemi. Jak bylo naplánováno, první zastávka byla v Malackách u čerpací stanice Jurki, ovšem tam už na mě pořvával nějaký místní traktorista, co si přijel pro naftu, že tam nikdo není a že tam ani není žádná cedule, jako přijdu hned apod. No nic, nevadí, o 50m dál je čerpací stanice Slovnaft taktéž s plynem, byť o pár centíků dražší, ale pořád výrazně levnější než OMV na Lamači v Blavě. Natankovali jsme full, hodili kávičku s koláčkem a po 15min frčeli dál. Na SK-HU přechodu jsme hodili jen po očku doprava k boudkám, jak je to s frontou na vinětky, abychom odhadli jak to pak bude pak vypadat na Horgoši (HU-SRB přechod) a už jsme věděli že dnes to bude na pohodu. Žádní Turci tam ve frontě nestáli. My frčeli dál, páč vinětku už jsme měli zakoupenu od nás ze směnárny. Těsně před Budapeští mě zmohla únava a zadříml jsem, ovšem po chvíli jsem byl opět z letargie vytržen, abych polovic vyvedl ze změti různých odboček na obchvatu Budapešti. Obchvat taktéž bez kolon, prostě nemělo to chybu a tak Evča opět nasadila dálniční tempo a frčeli vstříc Horgoši. V cca 12:45 jsme dorazili na Horgoš a celnící byli v převaze. Maďaři pasy ani neotevřeli a poslali nás k Srbům, tam už jsme se malinko zdrželi (cca 15 min), byly před náma asi 4 auta a Srbové si dávali na čas. Po prohlídce pasů jsme opět vyrazili směr jih, tak rychle, že první čerpačku s plynem jsme minuli, ovšem žádná škoda, jak jsme zjistili dál, páč u první benzínky měli plyn za 62,9 Dinárů a o 5km dál, kde jsme brali, tak za 60,9. Nabrali jsme opět do plna, hodili občerstvení, protáhli se a opět kopli do vrtule. Celou dobu až do SRB hranice byla v pohodě, páč bylo pod mrakem a i venkovní teplota se pohybovala do 24°C, což bylo na cestu ideální. To se ovšem změnilo po překročení hranic do Srbska, kde začala závratně stoupat až vygradovala na nějakých 38°C kolem Bělehradu. S teplem jsem upadl znovu do kómatu a opět jsem z něj byl brzo vyveden, páč, Evča opět potřebovala provést změtí velkoměsta, tentokrát Bělehradem. Letos jsme museli být více ostražití, páč díky různým výlukám, se snaží odvádět dopravu na jejich pochybný a hlavně nedokončený obchvat, na kterém pak čék dle zkušeností našich předcestovatelů, se ztráví 2-3 hodiny. Takže je to jak už jsem říkal i na Orbionu, musí se dávat pozor a odbočit na Niš až za mostem, ne před ním jak je také značeno. Ikdyž je ta tříproudovka směr Niš kolem toho mrakodrapu uzavřena a provoz je sveden do protisměru, tak i přesto že jsme jeli ve špičce (po 15 hodině), tak jsme jeli plynule a nikde nestáli. Most přes Sávu je také v rekonstrukci, nicméně dva pruhy jsou stále v provozu. Takže i průjezd Bělehradem byl na 45 min což je pohoda. Za Bělehradem jsme opět dali občerstvovací a odpočinkovou přestávku a po ní opět hrnuli směr jih. Na všech mýtnicích v Srbsku jsem platil kartou (naprosto bez problému), zkoušeli to přes mag.proužek ale to nešlo, tak vždy to bylo přes čipovou aplikaci, takže ikdyž jsem seděl co by navigátor, tak jsem na PINovou krabičku co mi podávali z okna vždy dosáhl. Takže Dušane, pokud by jsi chtěl platit mýtné kartou, tak bez problému a cenu ti dám jen co mi to dojde na účet, čítám do konce týdne budu to budu znát, o kolik je to výhodnější vůči Euro. Pohodlné je to však v každém případě, páč nemusí mít čék nachystanou hrst drobných na cestu tam a zpět. Cestou se mi 2x rozsvítil check, ale bylo to vždy když se zvolnilo po dálničním tempu a chyba byla systém příliš bohatý, takže jednotka měla problém se srovnat pak s volnějším tempem. No nic vraťme se na cestu, dál od Bělehradu bylo vše bez problému, dálnice prázdné, jen to vedro. Ikdyž už bylo kolem sedmé večer, teplota neustále byla kolem 36°C. Cestou jsme se rozhodli, že nakonec u Blue Petrolu v Pirotu zastavíme (poslední velké město na SRB straně), ale výhradně na občerstvení, že plyn vezmeme až v Dragomanu na BG straně, páč tam nechtěli žádný rok brát karty a kurz přepočítávali hodně na divoko a nevýhodně (loni kolem 24 Kč na litr plynu). Opět jsme tam byli v přesile, páč tam u čerpačky byli jen dva pumpaři a jinak nikdo. Když jeden z nich dokropil trávu a přiblížil se, tak jsme se ho z řízkem v ruce optal, zda berou karty a on že prý ano. Tak jak jsme se občerstvili, tak jsem opět nabral plnou (asi 3km od čerpačky nám totiž plyn došel, Evča tomu cestou docela šlapala). No a konečně přišel můj čas a usedl jsem za volant. Jak jsme vyjeli z Pirotu, už bylo pološero, ale měli jsme super čas. Na hranice to bylo už jen nějakých 20km, takže jsme tam byli co by dup. Opět skoro nikdo, na SRB straně jen mávli ať pokračujeme, na BG straně jsme zůstali stát a asi 4 auta před námi. Nějak se to ale nehýbalo (stáli tam totiž dvojí Turci, jedni z Francie a druzí z Deutschlandu), takže proto. Nakonec přišel k druhému okénku celník a kývl ať jedeme k němu. Tak jsme také přejeli, jen se zeptal kam jedeme a už se frčelo dál. První benzínku na Kalotině jsme minuli (je to ta červená Dušane) ale jeli jsme na radu Montyho až k té Shellce, je hned za ní nalepená a tam koupili týdenní vinětku za 10 Leva a ne za 10 Euro jak min.rok u těch buněk vedle té červené benzínky. Ještě jsem hodil poslední oko do mnou vyrobené mapy Sofie nedefinovatelného formátu (asi 6x3 poslepovaného formátu A3), abych věděl jak to projet centrem a nemusel pak ještě před Sofií znovu zastavovat. Bylo asi po desáté večer našeho času, když jsme přijeli do Sofie a nastala hodina pravdy. Na světelné jsem se tedy nedal ani vlevo na severní obchvat a ani vpravo na jižní, nýbrž jsme zvolil zlatý střed a frčel do centra (pořád rovně, nikde se neodbočuje). První co mě blýsklo do očí, byl velmi vyleštěný povrch asfaltu a hned jsem si vzpomněl na Chorvu a říkal si tady to musí být zajímavé, když zaprší. Provoz nebyl nikterak velký, takže jsem se jen díval po kruháči, což byl první záchytný bod. Po nějaké době jsem k němu dojel, ovšem kdyby nebyl zaznačn značkou, asi bych ho nepoznal, že to kruháč vůbec je. Na něm se musí první výjezd vpravo a po chvíli se doede k druhému, který se musí projet jakoby rovno, tedy až druhý výjezd a za ním asi 50m je světelná křižovatka, na které se odbočí vlevo a a už se jede zase furt rovně po čtyřproudovce ven ze Sofie. Na jednom místě stáli policajti a měli někoho zastaveného, ale už s ním končil a tak nelenil a vystartoval po nás a na poslední chvíli nás odstavil páč už jsem ho skoro míjel. Chtěl akorát papíry + zelenou kartu a než jsem si je nachystal, šel se mrknout na vinětu. Pak jen hodil okem do dokladů a na kartu a mávl plácačkou ať pokračujeme. Takže průjezd byl hladký a když to srovnám s obchvatem tak to byla pohoda, páč na něm musel mít čék oči na sťopkách a sledovat povrch po tmě, zda neuvidí nějakou jamu aby do ní neschoval kolo. Takže cesta probíhala naprosto podle plánu a vše vycházelo jak mělo, až jsem z toho začínal být nesvůj, že se něco musí zákonitě vyvrbit. Po prázdné dálnici Trakija (Sofie-Plovdiv-Stará Zagora) ubíhalo vše tak rychle, že jsme z ní najednou sjížděli a jeli už po normální silnici. Normálka spáváme někde před St.Zagorou na benzínce ale že vše šlo tak hladce a já byl odpočatý, nemusel jsem z 1000 předchozích km řídit ani jediný, tak jsme poračovali dále a už jen přpepočítávali podle kilometrovníku kolik je to do Burgasu. Za Slivenem jsme najeli opět na dálnici a to už jsme věděli že budem za nějakých 30 min v Burgasu a pak za 45 min přímo v Primorsku. Takže do Primorska jsme dorazili nakonec v 3:30 našeho času, tedy po 21 hodinách jízdy, ve kterých bylo celkem 2,5 hodiny přestávek (poctivě jsem si je zapisoval). Najeli jsme přímo k bránce před apartmánem, ještě jsem se šel pro jistotu podívat do dvorku, zda tam ještě není Monty, ale už byli odjetí. Ráno jsme se dozvěděli že jsme se tak třičtvrtě hoďkou minuli. Zasedl jsem do auta a hodil z dalších mých minikómat, ze kterého mě tentokrát dostala stará paní domací (matka domácího Zdravka), že pokoj nám připraví tak za 2 hoďky. Tak jsem říkal holkám, že zajdem na městkou pláž, podívat se na východ slunce, že ten jsme ještě při příjezdu do Primorska nikdy nestihli. No a to je vše, nudná ničím nezáživná, tentokrát 1590km dlouhá cesta. Letos byla i vzdálenostně nejkratší, jiné roky byla kolem 1640 km a jeden rok se zablouděním v Budapešti při cestě zpět dokonce 1714km. Tu kratší vzdálenost si vysvětluju mimo jiné tím, že jsme hákli ten obchvat Sofie. No dole máte malou foto ochutnávku … můj pověstný modrý kufřík (že tentokrát byl na svém místě), že i v tom Pirotu na parkovišti u čerpačky plynu jsme byli v přesile a pak severní pláž v Primorsku před východem slunce.

post-3505-0-22528000-1311259608_thumb.jp

post-3505-0-29542900-1311259656_thumb.jp

post-3505-0-71820300-1311259692_thumb.jp

Jinak musím sám sebe nabonzovat a nejraději bych si nafackoval ještě teď … jak jsme měli starosti před dovčou a shánění auta, tak jsem nějak v rámci předdovolenkových příprav a chystání auta nějak neuvědomil, že by měl být vyměněn olej v autě. Všiml jsem si až cestou že svítí na displeji klíček … tak jsem doufal že je to „service“ ale bohužel po dalším startu tam blikalo „oil“. Navíc s autem jezdila Evča, tak to čék nemá tak na očích, že měl být v 210 000km měněn olej. Takže jsem celou dobu prosil Andělku za odpuštění a jako zmírnění následků jsem v Srbsku koupil litr 5W40 a dolil tam půl litru po horní rysku, aby se alespoň trochu zředil new olejem, když se má ještě absolvovat bohužel dalších mín.2500 km než budu moci olej vyměnit.

na svou omluvu mohu jen říci, že už mám i přesto že jsem na dovolené, zajištěné povinné ručení na Čendu, včera jsem je přes internet banking i zaplatil a mám už i objednou přestavbu na LPG na 10.8. a už mám i (starší dcera dohodila) kupce na Feldu ;-)

Jsme Matlo všichni rádi, že jste v pořádku dorazili :palec2:

A taky dodatečně gratulace k "novému" autu. Kolik jsi vlastně za něj dal, kolik má najeto km, prostě nám o něm něco řekni. Budeš zase volit přestavbu u Svěráka? Nebo půjdeš třeba ke Karlovi.lpg? Někde jsi psal na foru psal, že když budeš předělávat další auto, tak u něj... kol5

Mimochodem, přijde mi, že v kufru máte akorád ledničku, tvůj notebook, modrý kufřík a rezervu... :)

Když to tu tak čtu, tak se začínám těšit na naši dovolenou (Chorvatsko, Pelješac)

Tak tam na východě řádně pochytej bronz a nějakou tu historku nám sem taky napiš ;)

tak je to room 1,2 51 kW style, má to okna v elektrice a klímu. Na oknech má udělané fólie s atestem, pískované okna s listem od Cebia, je to pravidelně servisováno (měl jsem to prokleplé přes VIN s panem Beranem z Autospolu v Boskovicích), takže najetých 50 200km je opravdových, bylo to od lidí kousek od Kladna (žádný bazar) a navíc žádní vychcaní Pražáci, nýbrž v podstatě náplavky z Moravy (Zlín a Rýmařov), původní cena byla 149 000km, s tím že přiznali že se pokazilo nastavování pravého zrcátka a že mi dají slevu 1000 Kč. K autu byla krom obutých letních Bridgestone 175/70 R14 ještě kompletní sada zimních Polarisek 185 ve čtrnáctkách vzorek na jednu zimu a nakonec mi dal ještě dva fungl nové ráfky 5J obuté do solidních zimáků 165/70 R14 a přitom cenu nezvýšil :palec2:. Auto hned v pondělí odhlásil a v úterý mi už přišel domů velký techničák (hlásila mi to starší dcera, ketrá ho vyzvedávala na poště). Takže věřím po tom všem co jsme shlédli na netu, že jsme nakonec vybrali a koupili dobře.

jinak, byť jsem to prohlásil, že další bude u Karla, vzdálenost a to že to mám případně po cestě do práce rozhodlo, že to budu dávat ke Svěrákovi, Karel mi to doufám promine a odpustí;) ... já mu za to dohazuji kšefty, zrovna onehdá jsem přesvědčil jednoho pražáka na fóru garáž v Autofórum, aby si udělal přestavbu BRC od Karla Bartáka ... a také tak učinil, takže fakt Karel nekecá, že za ním jezdí lidé z celé republiky.

a máme tu malou ochutnávku typických bulharských pokrmů

jako první tu máme kuřecí kavarnu (kuřecí maso, cibule, houby, lutěnice-zeleninová směs v tomatu)

post-3505-0-83488500-1311448258_thumb.jp

nebo typické rybičky Ca-Ca

post-3505-0-13628200-1311448353_thumb.jp

dnes jsem si dal šašliky

post-3505-0-97130700-1311448451_thumb.jp

důležité je to i spláchnout nalivnom pivom, dnes to bylo Šumensko, včera Kamenitza, předevčírem jsme měli Zagorku

post-3505-0-85062700-1311448566_thumb.jp

• Autor

Moooc pěkný :):palec2: Se mi sbíhají sliny, že bych taky hned vyrazil lol

Ještě k Vašemu Čendovi: bude Ti tam pan Svěrák dávat už alespoň trošku lepší řj, resp. soft, aby si řj dokázala upravit parametry? Prý už to umí i Tartarini....

Nebo budeš i na Čendovi neustále vozit modrý kufřík a noťas a neustále ladit a ladit a ..... :p

Jinak super cestopis :palec2: Tak to má být, podávat informace on-line :palec2::)

Jaké tam máte počasí?

jasně v Čendovi bude poslední výkřik Tartarini, tzn. s jejich novými vlastními vstřikovači (žádný Valtek), které jsou obdobou BRC. Nevyžadují stejně jako BRC žádné složité zajíždění a dokáží se vyrovnat s případným nečistým plynem :palec2:.

jasně počasí je suprové. Měli jsme tady akorát bouřku v noci ze středu na čtvrtek, a čtvrtek dopoledne bylo zamračeno ale teplo, využili jsme to k návštěvě Carefouru v Burgasu, děvčata na hadérky ;), ale sotva jsme vyšli z obchodu tak už byl zase pařák a ten je tu každý den, tedy třicítky a slunko. Ale slyšeli jsme a četli na netu že u nás to není žádná sláva :feve:, zima a furt prý chčije.

Upraveno od Malta

jinak Dušane, mám tu už výsledky placení mýtného kartou, takže:

Naprosto bez problému, jen nešla platba přes mag.proužek ale pouze přes čip, takže vždy PIN, ale i to není překážkou. Teď jsem se díval na výpis z banky, že už tam ty platby přišli a je to bezkonkurenčně nejlevnější, účtovali si 173,43 ; 78,40 ; 57,02 Kč, což v přepočtu přes poplatky v Euro (7,5; 3,5; 2,5) dělá skoro 30 Kč rozdíl na jedné cestě, tedy víc než 1 Euro. Takže pohodlné, levné a čék nemusí mít hrst nachystaných drobných. Mimochodem i BG týdenní vinětku jsem platil na SHELLce v Kalotině kartou a i zde mám 10 Kč rozdíl (kartou 127,-), při proměnění Leva ve směnárně by stála 138,- Kč

koneckonců forecast mluví za vše co se týká počasí :palec2:

post-3505-0-32545900-1311490525_thumb.jp

• Autor

Krásnej forecast :)

Tak ať Vám vyjde celá dovolená :prc:

Máš pravdu, tady by se z toho našeho pičasí jeden pos... kládal :feve: Užívejte slunka na jihu, co můžete, tady nás nic moc dobrého nečeká ;)

jojo díkec, právě jsme přišli ze severní městské pláže a byly krásné metrové vlny :prc:.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...
Výškové práce po celé ČR – rychle, bezpečně, bez lešení! Nátěry, čištění, opravy, kácení stromů a další služby.

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.