Publikováno Duben 18, 201312 r Zdravím mám problém se startováním u felicie 1.3 BMM (jednobod) 50kW r.v.1995. Po dešti dlouho točim startérem dokud nechytne nebo se nevybije baterka.. Když motor naskočí, tak se po následném rozjedí a prudším přidání plynu začne dusit a chcípat. Po ujetí zhruba jednoho kilometru s jemnou nohou na plynu a ohrátí už motor beží bez problému a nedusí se (nejspíš se od někud odpaří vlhkost-voda) . Tento problém se projevuje, když auto déle stojí (2dny) a do toho prší. Jinak v zimě v mrazu a když je sucho tak motor šlape bez problému a startuje na hned. Vypadá to na nějakou vlhkost někde ale netuším kde by to mohlo být. Předem děkuji za rady.
Duben 19, 201312 r Koukni na zapalovací cívku. Plast na ní bude popraskaný. Pak zkontroluj rozdělovač a kabely. Minimálně musí být čisté a suché. Když jsou zasrané, zvýšená vzdušná vlhkost udělá opět svoje. Pokud jsou původní, určitě neuškodí je vyměnit. Ale začni tou cívkou.
Duben 20, 201312 r Jak píše Wojnar, začít špulkou, ale spíš bych to tipoval na rozdělovač - víčko nebo palec. Ten se po ujetí 1 km ohřeje a vysuší daleko spíš než to víčko u špulky. Pro sichr bych to víčko i s palcem rovnou vyměnil, nestojí to majlant a bude to záruka na několik let dopředu, že se to někde nepochechtá.
Duben 23, 201312 r Autor Děkuji moc za odpovědi. V pátek jsem vyměnil zapalovací cívku za jinou, kterou jsem někde vyhrabal z favorita, ale vypadá to, že tím to nebude.Dnes ráno se mi to zase trochu dusilo. Dneska koupím nové víčko rozdělovače, palec a zapalovací kabel z víčka do indukčky a uvídim jestli to pomůže.. Upraveno Duben 23, 201312 r od Lopatamp
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.