Přejít na obsah

termostat 1.4 TDI -AMF-

Doporučené příspěvky

Zdravim,prosim o rychlou pomoc,uz si nevim rady s termostatem u fabie 1.4TDI 55KW,

minuly tyden se mi dostala rucicka na teplomeru nad pulku,radsi jsem zastavil,a podival jsem se jestli je vse ok,voda o.k,

ale hadice za termostem studena,prijel jsem domu a vse ok,radsi jsem koupil novy termostat .....a porad to nepousti,rucicka budiku o.k -uprosted- nehreje se i kdyz ho zenu 170.ale hadice za termostem furt studena.poradte mi prosim co s tim,a zapomel jsem,ze to topi.............dekuji za info...

omlouvam jestli se toto tema opakuje,

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kurna co bych za to dal. ja to mam taky studene,ale blbne mi to uz sem myslel,ze ted na jaro s eto bude driv zahrivat,ale stale tomu trva 10 km na pulku. a uz 3x se mi stalo,ze z nicheo nci  spadla rucicka tak o 50 stupnu 2x kdzy sem zapl topeni a 1x a s vyplym. takze bud blbne budi a cidlo nebo  brutalne blbne termostat. nechapu jaktoze za nim je hadice studena,ale z chladice tece horka voda

Odkaz ke komentáři

Co znamená - dojel jsem dom a vše O.K. . Rozepiš to dopodrobna jinak nikdo neporadí.

Jak se dlouho auto zahřívá/přehřívá při jaké venkovní teplotě, máš zaplé topení, styl jízdy atd atd atd

kristepane proč něco kupuješ když ti jenou něco zablbne, nech to projevit  a pak se uvidí. Je to auto a né banka kam vkládáš peníze. Takže jezdit jezdit a zase jen jezdit

Odkaz ke komentáři

jak jsem vam popisoval,rucicka teplomeru je pokazdy ok.a zvedla se mi pri predjizdeni do kopce,a od ty doby se nezvedla vic jak do pulky cca 90st.

ale najedim treba 100km a kdyz dojedu domu a sahnu na hadici za termostatem tak studena.......,,do rozvodu mam cca 35tis,tak nevim jestli je dobra vodni pumpa.....ale pritom to topi jak svina, fakt nevim kam sahnout aby se neco delo........

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

tak problem vyresen,dva novy termostaty od firmy BEHR a oba na h......o

na termostatech bylo napsano 87 ,pujcil jsem si teplomer a sup do hrnce bohuzel pousteli na 103 C

takze jsem zasel do originalniho obchodu skoda......sice byl 4x drazsi ale funguje jak ma ...........takze nekupovat nic od firmy BEHR......

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Takze ten termostat nakonec koupim vcera sem zkousel povolit srouby te vlozky asi nebude uplne jednoduchy to za tim altikem vybastlit ale snad se to povede. chci se zeptat  kdyz to vyndam tak vytece zhruba kolik vody? jestli se mam zabivat hledanim vypustaku. pokud vytece treba litr neresim koupm flasku,ale pokud treba 3 ,tak byhc to vypustil a dal z5 ta voda nevypada zle a pokud se menila vodni pumpa,tak to nejspis dolivali coz samozrejme nemuzu vedet.

Jen mi reknete ,ktera znacka je teda original? WAHLER nebo GATES?  prikoupim konecne kabinovy filtr a mozna cistic klimatizace,protoze mi z topeni casto smrdi neco hnusneho.

Odkaz ke komentáři

tak mi prisel termostat od cc dilu. necekane cina:D TOPRAN sice je psano made in germany,ale je to cina zejo? nicmene ja vzal to nejevnejsi abych si overil jestli to tim je. teda vymena hruza pristup a kapaliny vyteklo vic jak 3 litry. po demontazi puvodniho sem zjistil,ze typek nekecal a opravdu termik menil leskl se novotou s minimem usazenin. kupodivu original coz me hned vytocilo,ze sem zbytecne vylil kapalinu a pomoc novym termikem se nedostavi,protoze ja si myslel,ze treba ten co tam byl nedovira,ale tesnil krasne:(. tak sem zacal bastlit novej a s tim pristupem  jak k penezum sem nevedl jak nadat tesneni. rikam si tak super nepomuzu si se zahrivanim a jeste to neposkladam.nakonec sem to hlavy to tesneni nejak nepechoval,ale proste ho tam dal zakryl tim krytem a dotahl. rikam si nanejvys to nebude tesnit nebo se strihne a to same. dal sem topeni naplno dolil vodu. nastartoval jel se projet. motor bezel asi 10-15 minut vkuse na volnobeh a pak 5 km jizda provozni teplota! coz me prekvapilo.pak sem topeni vypl a nechal to bezet jestli se to prehreje,protoze rikate nekteri,ze  neorigo termiky neotviraji naopak vubec nebo az moc vysoko. podle hadice neotevrel,ale teplota se z provozni nehnula. aj kdyz sem jel kopec a daval tomu pokourit do 4 tis otacek. topeni zhnulo jak blazen. takze nevim co si myslet. chce to vic testovani.,ale jaktoze ten krouzek tesni kdyz sem ho tam nenapechoval do te hlavy?

vecer su zvedavy az bude chladno co se bude dit. me staci at se to zaheje do 10 km a drzi provozni doted to vzdy  pri vyssi rychlosti slo 2-3 mm pod provozni a nehnulo se to kdyz sem topil tak bez sance na provozni.

jen se zeptam  kolik snese PD hlava teploty? kdyby nahodou ten termik neotviral vubec at mi neprdne. ale ta pruzina byla daleko daleko slabsi jak na origu. ale proste tenmoriginal se mi nejevil spatny. zkusim ho hodit do vody.

Editováno: , autor: ondikTDI
Odkaz ke komentáři

tak sem jel do prace to bylo zkreslene,protoze 2 hodiny predtim sem mel motor zahratej. to se zahralo po 4 km. teplota se drzela pekne,ale v jendu chvily sup a spadla o 2 dilky dolu to me rozzurilo. pak se to vratilo behem 2 km a zustalo na stredu.. tak sem byl nateseny na vecerni jizdu. a nevim... asi se nic nezmenilo nebo mozna,ze ano,ze to drzi stred,ale taky je vetsi vedro. minulej tyden byla zima ted je 23 stupnu. na stzred se to vysplhalo pri klidne jizde bez kopecku otacky do 2 tis po 8 km. spotreba stejna jezdim porad stejnym stylem jako na jare,kdy sem mel o 3 dc vetsi to je nic. vetsinou termostat dokaze udelat aj litr,ale u benzinaka u nafty  je ta vetsi davka paliva fakt jen chvilicku jak sem uz nekde psal.

takze smysene pocity trosku sem veril,ze kdyz auto jede neustale na 65-70 stupnu bude vic kapanek vic zrat.v zime to snad bdue aspon lip topit,ale reknete mi nekdo neco k tomu tesneni. jak to delate? mam to znova rozebrat? zatim sem nekupoval fridex,tak at ho pak nevyliju.

Odkaz ke komentáři

tak ted uz vazne nevim co si myslet. vymena termostat trosku zmenila zahrivani,ale ted sme hodil 2 ten puvodni do vody a otvira presne v 87 a do minuty se  pak zase zavre kdyz to  necham zchladnout. takze je naprosto vpohode. nechapu teda proc nejaka cina teplotu udrzi na provozni vpohode. ale jsme rad,ze sem nekoupil zbytecne drahy original,kterej mi ted lezi   doma stary  4 mesice.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...