Mima Vloženo 22. Červen 2013 Sdílet Vloženo 22. Červen 2013 Ahojte, rozhodol som sa prispieť svojou skúsenosťou s chybami RJ Elektroniky volantu, alebo podvolantovky. VAG mi dlhodobo hlásil chyby: Adresa 16: Elektronika volantu Labely: SVO\1K0-953-549-MY8.lbl Řídící jednotka SW: 1K0 953 549 BN HW: 1K0 953 549 BN 4 závad nalezeno. 00576 - svorka 15 012 - chyba v elektr. obvodu - Sporadická 00883 - spinac zapalovani (D) svorka S 012 - chyba v elektr. obvodu - Sporadická 00884 - spinac zapalovani (D) svorka X 012 - chyba v elektr. obvodu - Sporadická 01744 - spinac zapalovani (D) svorka P 012 - chyba v elektr. obvodu – Sporadická Nevedel som prísť na to, čo to spôsobuje, auto štartovalo normálne, ani počas jazdy neboli problémy, ani s vypnutím motora. Rádio fungovalo ako malo proste som ani premeraním káblov nezistil problém, prepájkoval konektory na RJ... Okrem tejto chyby som mal po aktivácii automatického zamykania/odomykania dverí počas jazdy problém s tým, že počas jazdy sa mi dvere občas samé odomykali/zamykali, čo bolo neprijemné a následne VAG hlásil chybu Adresa 46: Komfort systém Labely: SVO\1K0-959-433-MAX.clb Řídící jednotka SW: 1K0 959 433 BT HW: 1K0 959 433 BT 1 Fault Found:01038 - centralni zamykani - teplotni ochrana 000 - - - Sporadická Na prvý pohľad tieto chyby navzájom nesúviseli, ale nakoniec sa ukázalo, že súviseli. Teplotná ochrana bola spôsobená opakovaným odomykaním/zamykaním dverí v krátkom čase, čo spôsobovalo prehrievanie elektroniky zámkov. A odomykanie/zamykanie bolo spôsobené pokazenou spínacou skrinkou, ktorú kontroluje RJ Elektronika volantu. Spínaciu skrinku som kúpil (1K0 905 849) a vymenil. Výmena bola jednoduchá, za 20 min. bez nutnosti demontovať volant. 1.) odpojiť baterku, demontovať vrchný a spodný kryt volantu (vrchný sa vycvakne, spodný má spredu dve skrutky, odspodu jednu. Predné skrutky sa dajú odkrútiť po pootočení volantu. Treba odmontovať aj gumu z páčky na nastavovanie volantu 2.) po odkrytovaní je vľavo dostupná spínacia skrinka 3.) vyberá sa pomocou dvoch pevných drôtov (napr.špice z bicykla) na označených miestach vpichnúť obe dnu a potom chytiť za konektor a vytiahnúť. Kľúčom v zapalovaní nehýbať... 4.) no a po krátkom kochaní sa práce sústružníka... nastaviť si tú istú polohu na novej spínacej skrinke a šup s ňou dnu. Cvak cvak a zapojiť konektor a poskladať všetko späť, vymazať chyby na VAGu a tešiť sa... Chyby sa už odvtedy neobjavili. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mato_dj Vloženo 10. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2013 nazdar, mám podobný problém a na 99,99% to bude to isté, len mám problém zohnať tú spínaciu skrinku (1K0 905 849), kde si to pls kupoval? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 10. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2013 ŠA, 922,- Kč s DPH Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mato_dj Vloženo 11. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2013 dík, nenapadlo ma Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LamZa Vloženo 10. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2016 Bude to ten samý případ i u mé octavie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 11. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2016 Velmi pravdepodobne ano. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LamZa Vloženo 12. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2016 Moc děkuji .. a mohl by mi někdo zjistit jaké číslo dílu podle vin mám koupit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozkosk1 Vloženo 27. Duben 2019 Sdílet Vloženo 27. Duben 2019 Ahojte Objavili sa mi rovnaké chyby ako sú popísané vyššie. Spočiatku sa objavila chyba, zmazal som ju a dlho sa neobjavila a nijako sa ani neprejavovala. Časom sa to zhoršovalo, rádio sa vypínalo hneď po vypnutí motora (nie po vytiahnutí kľúča) a za jazdy sa auto odomykalo/zamykalo ako sa mu zachcelo (až som nakoniec vypol funkciu automatického zamknutia). Našiel som túto tému, potešil som sa a rovno som kúpil novú spínaciu skrinku (Nemecká výroba Borsehung). Vymenil som ju, tiež som premeral kábel ktorým sa pripája. Nič však nepomohlo, stále rovnaké chyby. Ešte som si myslel že mi predali nejakú inú spínaciu skrinku, keď však zložím dole ten prvý kryt na nej, obe majú rovnaké čísla dielu. Máte nejaké nápad čo by mohlo byť zlé? Skrinka je nová, kábel som meral je dobrý. ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.