Přejít na obsah

Brzdy po delší odstávce

malé zvíře

Doporučené příspěvky

Ahoj, potřeboval bych poradit: Octavia II 1.9TDi asi 2 - 3 měsíce stála - takže samozřejmě brzdy pěkně orezlé. Půl dne jsem s ní jezdil jenom z kopce a do kopce aby se rez aspoň trochu obrousila, ale i když už se brzdění výrazně zlepšilo a kotouče jsou krásně lesklé tak mám následující problém: brzdový pedál jde ve své horní polovině prakticky naprázdno a auto začne brzdit až v druhé polovině chodu pedálu. Když na pedál dupnu prudce tak se mi zdá jako kdyby od něj byl slyšet unikající vzduch. Pokud pedál prošlápnu několikrát rychle za sebou tak začne zabírat hned ze začátku jak má, ale  pokud ho nechám chvíli v klidu tak se opět vracím k původnímu stavu kdy první polovina chodu pedálu nic nedělá.

Nemůže být v třeba načatý posilovač? Pomohlo by přetočení kotoučů na soustruhu? Destičky se měnily na podzim...

Mockrát díky za každý nápad.

PS: Jinak auto brzdí dobře, není třeba na pedál vyvíjet zvýšený tlak, jenom se musí počítat s tím že se pedál musí prošlápnout až k podlaze než auto začne brzdit...

Editováno: , autor: malé zvíře
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dle mého nejspíše to máš zavzdušněné. Zkontroluj množství brz. kapaliny. Kotouče v žádném případě s tímto nemají nic společného. Buď je to v některém brzdovém třmenu, resp. válečku, případně může být v háji i hlavní. Je toho mnoho čím by to mohlo být.

Odkaz ke komentáři

• o 3 roky později...

Ahoj kolego, narazil jsem nyní na svém autě na podobný (možnástejný problém). Když na pedál dupnu prudce tak se mi zdá jako kdyby od něj byl slyšet unikající vzduch. Pokud pedál prošlápnu několikrát rychle za sebou tak začne zabírat hned ze začátku jak má, ale  pokud ho nechám chvíli v klidu tak se opět vracím k původnímu stavu kdy první polovina chodu pedálu nic nedělá. Problém sice nenastal po delší odstávce, ale výrazně se zvětšil po výměně zadních brzdíčů, které se už nedaly rozhýbat. Mám ale pocit , že už i před výměnou po dvojím rychlém sešlápnutí byl záběr výš. Odvzušněno to je dokonale (třikrát po sobě).

Můžeš podat zprávu, jak to před těmi již více než třemi roky s Tvým autem dopadlo a co bylo příčinou takového chování?

Děkuji

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...