malé zvíře Vloženo 23. Červen 2013 Sdílet Vloženo 23. Červen 2013 (editace) Ahoj, potřeboval bych poradit: Octavia II 1.9TDi asi 2 - 3 měsíce stála - takže samozřejmě brzdy pěkně orezlé. Půl dne jsem s ní jezdil jenom z kopce a do kopce aby se rez aspoň trochu obrousila, ale i když už se brzdění výrazně zlepšilo a kotouče jsou krásně lesklé tak mám následující problém: brzdový pedál jde ve své horní polovině prakticky naprázdno a auto začne brzdit až v druhé polovině chodu pedálu. Když na pedál dupnu prudce tak se mi zdá jako kdyby od něj byl slyšet unikající vzduch. Pokud pedál prošlápnu několikrát rychle za sebou tak začne zabírat hned ze začátku jak má, ale pokud ho nechám chvíli v klidu tak se opět vracím k původnímu stavu kdy první polovina chodu pedálu nic nedělá. Nemůže být v třeba načatý posilovač? Pomohlo by přetočení kotoučů na soustruhu? Destičky se měnily na podzim... Mockrát díky za každý nápad. PS: Jinak auto brzdí dobře, není třeba na pedál vyvíjet zvýšený tlak, jenom se musí počítat s tím že se pedál musí prošlápnout až k podlaze než auto začne brzdit... Editováno: 23. Červen 2013, autor: malé zvíře Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Akire1 Vloženo 23. Červen 2013 Sdílet Vloženo 23. Červen 2013 Dle mého nejspíše to máš zavzdušněné. Zkontroluj množství brz. kapaliny. Kotouče v žádném případě s tímto nemají nic společného. Buď je to v některém brzdovém třmenu, resp. válečku, případně může být v háji i hlavní. Je toho mnoho čím by to mohlo být. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malé zvíře Vloženo 25. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 25. Červen 2013 Bzdovky je dost, brzdy se odvzdušňovaly 2x, včetně ABS. Prakticky beze změny Chlapík co to dělal vyhrožoval s nějakým těsněním v hlavním brzdovém válci a výměnou za 7k. Mohlo by to být ono? Nerad bych zaplatil 7 litrů a nepomohlo to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Akire1 Vloženo 25. Červen 2013 Sdílet Vloženo 25. Červen 2013 To víš, že by to mohlo být, ale ta cena je nesmysl, poptej se i jinde. Takto je těžko radit, ale zkus nějakého slušného "neautorizovaného" automechanika. Musíš si dát práci a poptat se, aby jsi nevyhazoval prachy oknem! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sobo Vloženo 3. leden 2017 Sdílet Vloženo 3. leden 2017 Ahoj kolego, narazil jsem nyní na svém autě na podobný (možnástejný problém). Když na pedál dupnu prudce tak se mi zdá jako kdyby od něj byl slyšet unikající vzduch. Pokud pedál prošlápnu několikrát rychle za sebou tak začne zabírat hned ze začátku jak má, ale pokud ho nechám chvíli v klidu tak se opět vracím k původnímu stavu kdy první polovina chodu pedálu nic nedělá. Problém sice nenastal po delší odstávce, ale výrazně se zvětšil po výměně zadních brzdíčů, které se už nedaly rozhýbat. Mám ale pocit , že už i před výměnou po dvojím rychlém sešlápnutí byl záběr výš. Odvzušněno to je dokonale (třikrát po sobě). Můžeš podat zprávu, jak to před těmi již více než třemi roky s Tvým autem dopadlo a co bylo příčinou takového chování? Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sobo Vloženo 3. leden 2017 Sdílet Vloženo 3. leden 2017 To auto na které se ptám je samozřejmě "nová" TDI 1,9 a nikoliv ta na obrázku. Ta brzdí a jezdí bez problémů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.