Karlos93 Vloženo 29. Září 2013 Sdílet Vloženo 29. Září 2013 (editace) Zdravim chlapy mám prosbu včera jsem měnil ložiska zadní obě dvě jelikož jsem byl na geometrii a tam mi řekli že je mám špatné takže mi ji neudělaji... no k problemu vyměnil jsem je zašrouboval dá si řict tak sem měl podle ruzných navodu a doporučení ale mám problém stím že jak jsem sundal buben se starýma ložiskama tak to gufero mělo mězi ložiskem vuli asi 4 mm jo jako zde na obrazku a tak kjsem dal i nové ložiska ale když jedu a najednou zatočím do leva tak tam vždycky rupne i jak stojim na mistě a hybu s kolem... ještě dneska zkusim zjistit zda to nedělá prasklá zdaní pružina na té samé straně snad to bude tim jinak bych to musel zase zchodit dolu a zjistit co to robí.. diky za rady všem EDIT: no tak planý poplach bylo to pačidlo v kufru ale to gufero by mě važně zajimalo jestli má mít takovou vuli mezi tim ložiskem a tim guferem?? Editováno: 30. Září 2013, autor: Wojnar Edituj příspěvky!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 30. Září 2013 Sdílet Vloženo 30. Září 2013 no už si to přesně nepamatuji, ale poznáš to lehce, pokud nasadíš a utáhneš kolo, necháš je zvedlé, tak s kolem zahýbat a pokud se bez problému točí a zároveň nemá vůli, tak je to good, v opačném případě musíš ložisko buď povolit, nebo naopak přitáhnout, podle toho co to dělá, zda drhne nebo se vyvrací do boku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 30. Září 2013 Sdílet Vloženo 30. Září 2013 gufero je OK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos93 Vloženo 30. Září 2013 Autor Sdílet Vloženo 30. Září 2013 no dá se řict že už je to ok asi tam bylo malo maziva zde asi važně platí přisloví " kdo maže, ten jede " Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 30. Září 2013 Sdílet Vloženo 30. Září 2013 no už si to přesně nepamatuji, ale poznáš to lehce, pokud nasadíš a utáhneš kolo, necháš je zvedlé, tak s kolem zahýbat a pokud se bez problému točí a zároveň nemá vůli, tak je to good, v opačném případě musíš ložisko buď povolit, nebo naopak přitáhnout, podle toho co to dělá, zda drhne nebo se vyvrací do boku. Na utahování kuželikových ložisek je přesný postup. Určitě je popsán v DP nebo v Jak na to nebo v jakékoliv knize věnující se údržbě aut. Přesně ho nevím, ale v principu jde o to, že se utáhne předepsaným momentem a následně povolí o určitý úhel (nevím jestli taky plus na nejblíšší otvor pro závlačku). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.