mates1909 Vloženo 3. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2013 Zdravim chlapi protože se blíží zima a u mně nastává problém s častějším nabijením autobaterie nabiječkou a s tím spojené vyndavání autobaterie z auta přes noc.Ptám se jestli nějak vadí častější vyndavání baterky z auta el.systémům.Udržovací nabiječku nemohu použít protože nemám v garáži el.proud.Bylo mě doporučeno koupit ještě jednu levnější baterii postavit někde vedle auta a propojit paralerně s baterii v autě a tím navýšit kapacitu a kompenzovat odběr když auto nejezdí.Mám namontovaný v autě alarm a ten prostě za 3 týdny stání baterku vycucá.Do toho paralerního spojení se mě moc nechce protože názory na něj jsou rozporuplné.Co poradíte vyndavat a dobijet baterku nebo paralerní připojení s druhou baterii.Díky všem za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 3. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2013 Za sebe bych byl pro vyndávat a dobíjet. Koupě druhé jsou podle mě vyhozené peníze, autu by odpojení baterii nemělo nijak uškodit. Než se propojovat s baterkama a mít 1 baterii pouze na zimu a jinak zbytečnou bych raději zkoušel vymyslet, jak dostat do garáže elektřinu . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 3. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2013 (editace) Vyndavani nevadi nicemu, ale dobry alarm dobrou baterku podle me za 3 tydny nevycuca. Pripadne neni lehci deaktivovat ten alarm, kdyz pises ze mas garaz. Editováno: 3. Říjen 2013, autor: mike_k Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mates1909 Vloženo 3. Říjen 2013 Autor Sdílet Vloženo 3. Říjen 2013 Jak dostat el.do garáže jsem už řešil Mám bohužel garáž v bloku několika garáží vedle sebe.Od eonu jsem dostal vyjádření že přípojku mohu realizovat jedná se o zhruba 40 m kabelu do země od rozvodné skříně ale když jsem zjistil na stavebním úřadě od koho všeho potřebuji vyjádření a povolení plus souhlas všech vlastníků pozemků a garáží vedle mě přes který povedu kabel tak jsem to vzdal.Skusil jsem i firmu kterou jsem oslovil jestli by to všechno zařídila a přípojku zřídila tak prvně že všechno zařídí a pak už se neozvaly. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mates1909 Vloženo 3. Říjen 2013 Autor Sdílet Vloženo 3. Říjen 2013 Alarm mám Athos který odebírá nějaký malý proud už jsem to nechal proměřit i tam kde mě to montovali a vše je v pořádku.Odběr odpovídá.Deaktivovat ho nechci garáž mám asi 2 km od baráku tak nějaký hlídání chci mít Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 3. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2013 Tak auto jednou za dva týdny pořádně projet a bude dobito Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MaroCZ Vloženo 3. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2013 2x 120W solarni clanky, zakoupit baterii, měnič a zasuvku na 230V ... pokud to nebudes vyuzivat kazdy den, ale treba 1x za tyden, tak baterie se ti bezproblemu nabije a to pak pouzijes na dobijeni pres nabijecku ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 3. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2013 OT: k čemu je auto co vyjede jednou za 3týdny? Žádný flame, jen se ptám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mates1909 Vloženo 4. Říjen 2013 Autor Sdílet Vloženo 4. Říjen 2013 Mám 2 auta a v zimě prostě nejezdíme na chatu,výlety a jiné akce.Nákupy a do práce zvládnu felinou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 4. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2013 není zrovna ideální stále zapojovat a odpojovat baterku, elektronika to moc nemusí, ale 1x za měsíc je OK, hlavně nasazovat bez jiskření, prostě na jistotu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.