Přejít na obsah

Časté vyndavání autobaterie vadí - nevadí

mates1909

Doporučené příspěvky

Zdravim chlapi protože se blíží zima a u mně nastává problém s častějším nabijením autobaterie nabiječkou a s tím spojené vyndavání autobaterie z auta přes noc.Ptám se jestli nějak vadí častější vyndavání baterky z auta el.systémům.Udržovací nabiječku nemohu použít protože nemám v garáži el.proud.Bylo mě doporučeno koupit ještě jednu levnější baterii postavit někde vedle auta a propojit paralerně s baterii v autě a tím navýšit kapacitu a kompenzovat odběr když auto nejezdí.Mám namontovaný v autě alarm a ten prostě za 3 týdny stání baterku vycucá.Do toho paralerního spojení se mě moc nechce protože názory na něj jsou rozporuplné.Co poradíte vyndavat a dobijet baterku nebo paralerní připojení s druhou baterii.Díky všem za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za sebe bych byl pro vyndávat a dobíjet. Koupě druhé jsou podle mě vyhozené peníze, autu by odpojení baterii nemělo nijak uškodit. 

Než se propojovat s baterkama a mít 1 baterii pouze na zimu a jinak zbytečnou bych raději zkoušel vymyslet, jak dostat do garáže elektřinu  :kol-28: .

Odkaz ke komentáři

Jak dostat el.do garáže jsem už řešil Mám bohužel garáž v bloku několika garáží vedle sebe.Od eonu jsem dostal vyjádření že přípojku mohu realizovat jedná se o zhruba 40 m kabelu do země od rozvodné skříně ale když jsem zjistil na stavebním úřadě od koho všeho potřebuji vyjádření a povolení plus souhlas všech vlastníků pozemků a garáží vedle mě přes který povedu kabel tak jsem to vzdal.Skusil jsem i  firmu kterou jsem oslovil jestli by to všechno zařídila a přípojku zřídila tak prvně že všechno zařídí a pak už se neozvaly.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...