Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím páni, mám problém z ukazovateľom stavu LPG na mojej fabii. Po výmene nádrže mi stále ukazuje plnú. A stane sa aj to že mi ju občasza jazdy prepne na benzín a začne pípať že nemá LPG aj keď reálne v nádrži je, aj kontrolky stavu nádrže zmiznú. Postojim, vypnem zapnem motor a zase nabehnu kotrolky a idem na LPG. Robí to od tej výmeny nádrže. Problém bol aj taký že to auto je dovezene z Talianska a tam nejaký pani majstri namontovali namiesto vnútornej nádrže vonkajšiu, takže mi to museli prerobiť.

Nemyslím si, že naschvál dávali venkovní nádrže. Nicméně asi v té době prostě vnitřní nebyli k sehnání. Několikrát sem se s tím setkal u Favoritů/Felicií, nicméně doba před 10ti lety mi není z pohledu LPG známá.

CO se týče tvého problému....podíval bych se čistě orientačně, jestli instalovaný MTV se shoduje s rozměrem nádrže a jeho typem...např 30°. Co se týče ukazatele LPG....je vůbec v nádrži instalovaný elektrický? Při výměně nádrží dochází někdy ke změně typu MTV, kde např. takový snímač hladiny nelze vrátit zpět. Prvnš bych se podíval po tomto. Poté bych řešil rozsahy el. parametrů starého snímače, který bych instalován a možné náhrady nového snímače.

• Autor

No veru že mám tam inú nádrž a je tam aj iný sklon ako bol predtým. Mi tam dali ten meráčik z pôvodnej nádrže (neviem presne ako sa to volá), čo meria tlak v nádrži. Teraz mi ale ukazuje stále plnú. Aj sa tam nastavovala pozícia, ale aj tak meria zle. To je nejaký iný typ.

podle mě je sice vyměněná nádrž(byla tam vs venkovní,což tam může být, když začínaly první toroidní nádrže,měly všechny vývod ven, aby se mohly dávat jak dovnitř, tak i pod vozidlo), ale v tom případě tam byl ventil nulový, takže když se tam dala nádrž s vnitřním MTV, má sklon 30 stupňů, takže se musí vyměnit i ten MTV,pak to ukazuje správně....tady někdo šel po ceně,nebo by mě spíš zajímalo revizní razítko, toto snad ani nemůže žádný mechanik co dělá nějakou dobu plyn udělat a ještě se pod to podepsat...

ný typ.

cimko můžeš udělat fotku té nádrže, když sundáš ten kryt od prostředu té plynotěsné schránky?

• Autor

Jasné môžem, zajtrá na to pozrem. A doma mám k tomu aj papiere, takže presne budem vedet aký to je multimeter..

• Autor

Takže tu to mám..

post-63350-0-11230900-1383136798_thumb.j

post-63350-0-92706000-1383136837_thumb.j

• Autor

Tu to mám..

post-63350-0-40291900-1383138634_thumb.j

post-63350-0-13383900-1383138712_thumb.j

post-63350-0-80957300-1383138726_thumb.j

post-63350-0-02152800-1383138756_thumb.j

post-63350-0-95333100-1383138783_thumb.j

post-63350-0-40561400-1383138812_thumb.j

post-63350-0-61935100-1383138843_thumb.j

post-63350-0-36876700-1383138869_thumb.j

post-63350-0-39262100-1383138921_thumb.j

post-63350-0-32850400-1383138945_thumb.j

Upraveno od CiMKO

Ten MTV vypadá že je podle papírů k dobré nádrži. Akorát by mě zajímalo co tam čaruješ s tím snímačem :D

Hele, když vyjedeš nádrž retalivně do sucha.....natankuješ tam cca to co by jsi tam měl dostat? (tzn 35-36litrů)

Pak bych ještě odzkoušel vyjét nádrž do sucha a zkusil jestli se ta rafička hýbe.....

• Autor

Ten snímač mi tam dávali zo starej nádrže a nečaroval som s ním ja ale oni v servise. Mám taký dojem že neni dobre nastavený v diagnostike, lebo ked ho tam dám tak ako sedia nožičky na uchytenie skrutiek tak stav nádrže nepasuje. Ked ho pootočím tak sa ručička pohibuje. Lenže počas jazdy sa stav nemení a ostáva na takej polohe ako sa nastavil. Alebo tam má byť iný typ..

to měl ten umělec co to dělal vyzkoušet než to dal do nádrže...zkusit,jak mu to ukazuje při prázdné,potom při plné, teď jsou to jen dohady o ničem, pokud mu to ukazovalo prázdná,plná tak stejně po namontování měl nastavit prázdnou přes program,po natankování zase plnou, pak by to bez problémů fungovalo...bohužel to dělal amatér...dríve se dělalo více druhů snímačů i od AEB, BRC, nedaly se zaměňovat na venkovní a vnitřní MTV,to je asi i tvůj případ.

• Autor

No šak a najlepšie je že diagnostický kábel na Landi Renzo nemá.. Takže dneská idem do NR do iného servisu.. dám vedeť ako som dopadol..

• Autor

Dneská som sa práve vrátil zo iné ho servisu a už to mám pravdepodobne všetko o.k.
Ked tam otvorili tú nádrž tak ani nič nepozerali, len sa nazreli a začali sa rehotať.. a pýtali sa že čo to za šuplikantov mi to robilo..
Problém bol v tom že mi otočili multiventil opačne o 180° takže plavák bol opačne.. a šete mi tvrdili že tam problem nemôže byť.. Odbornícii..

tu je pre info aj tá firma z NR aby ste vedeli do budúcna a nemali zbytočné problémi ako ja: K.G. Gas, spol. s r.o. 

http://www.zoznam.sk/firma/3061802/K-G- ... -r-o-Nitra

Každopádne dakujem za vašu pomoc a ochotu riešiť môj problém.. icon_wink.gif

:D

2x měř - jednou řež

a v akej firme si to bol kde sa tak rehotali?

no na nich sa zase rehocú všade inde

• Autor

:D :D

Ako mne tam už 2x pomohli..

Upraveno od CiMKO

no mne nie arogantný prístup pri reklamáciach a pri premontovaní na iný systém v MP gase sa chytali za hlavu nad kvalitou montáže ale to som tu už detailne popísal na inom mieste v inom vlákne

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.