Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Dobry den,potrebuji poradit jak udelat na zadnich svetlech zmenu osvetleni ..........cervena zadni sviti normalne  ve spodni casti svetla,a chtel bych aby svitili i nahore v brzdovejch svetlech ,videl jsem to tak to asi nejak de :-) prosim o rady diky scheme mam ale nejak nechapou :-)

Upraveno od Pawouk
Upraven název vlákna.

Nad týmto premýšlam už dlho, len zatiaľ som neprišiel na to, ako to čo najjednoduchšie urobiť. Ideálne  by bolo dať hore dvojvláknovú žiarovku ako je dole 21/5W, ale problém je v tom, že objímky na žiarovky je jeden vylisovaný celok aj s kontaktami a nedá sa to realizovať. Druhá možnosť je cez polovovodiče napájať polovičným napätím, dajme tomu 5 voltov horné 21W brzdy, aby svietili skoro identicky ako dolné koncové. Len je tam dosť veľký rozdiel napätia a prúdu, čo by vyžadovalo nie jednoduchý obvod s napr. 7805, musel by byť ešte ďaľší polovodič s chladičom. A umiestniť ho niekde mimo objímky na žiarovky. Zrážať napätie na 5-6 voltov odporom cez diódu je blbosť, hrial by sa a kde ho umiestniť...takže som k záveru ja nedošiel:) a u nikoho som to ešte nevidel...na Slovensku:)

• Autor

nejak se to udela par napadu a budeto ale nechci aby to byla zase prasecina :-)

7805 a pod. nie je dobry napad -> su tam velke straty. Ak chces znizit jas, tak potom jedine cez PWM, napr. pomocou IO 555.

Prva moznost: dvojvlaknova ziarovka by sa dala tiez zrealizovat, len treba upravit objimku ziarovky, tak aby mala kontakt len na jeden pol a druhy by sa pripojil pomocou kablu

Dvouvláknová žárovka na F1 je 21/4W. má trochu jinou patici než 21/5W.

Lukasson to nějak udělal, sice schytal kritiku, že to má naletované jako když vlaštovky staví hnízdo, ale nějak to určitě jde, že Luki?

(jsem zvědavej za jak dlouho se k tomuto vláknu dostane :) )

Však áno, ide to úplne jednoducho, vložím tam dvojvláknovú žiarovku, naletujem na ňu kábliky, poprepájam s koncovými a brzdovými svetlami a je to:) Ale keď sa mi niektoré vlákno vypáli, tak aby som zo sebou nosil letovačku a cín:)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.