Přejít na obsah

Test behu kolies

Doval

Doporučené příspěvky

Caute

bol som v servise na teste brzd, tlmicov a behu kolies. Vsetko vyslo OK okrem testu behu kolies zadnej napravy. Hranicna hodnota je 9 a mne namerali 14. V servise vsak nevedeli, co to znamena a povedali, ze takto je to v pohode a ze to netreba riesit. 

Cez google som na internete nic nenasiel, neviete niekto, co je test behu kolies a co treba robit, ked nevyjde?

diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nebude to geometria?.....ten protokol by fakt pomohol...

hmm,zaujímavé  :kol-44: ...tak načo im je taká linka,ked nevedia čo ktorá hodnota znamená  :kol-32:

Hranicna hodnota je 9 a mne namerali 14. V servise vsak nevedeli, co to znamena a povedali, ze takto je to v pohode a ze to netreba riesit. 

Odkaz ke komentáři

jasné,že geometriu to nezmerá....asi som sa zle vyjadril vyššie...sú linky,ktoré merajú hneď ako prvé tzv.smerovú odchýlku v metroch na 1km (slúži to ako prvotný/informatívny test na geo) ..potom následuje test tlmičov a nakoniec brzdy ...

EDIT:pridaná príloha

post-62595-0-42466900-1389556793_thumb.p

Editováno: , autor: libero
Odkaz ke komentáři

• o 5 týdny později...

Takže bol som na normálnej geometrii. Mám aj protokol, ale nechce sa mi ho fotiť (ak niekto bude chcieť, tak odfotím).

Vyšla:

- zlá zbiehavosť na zadnej náprave na ľavej strane

- zlá zbiehavosť na prednej náprave na pravej strane

- zlý odklon osi na prednej náprave na oboch stranách

Zbiehavosti upravili, teraz sú OK. Zlepšili sa aj ostatné veličiny, ktoré som tu nemenoval. Doteraz boli síce v norme, ale niektoré z nich boli na hranici a teraz sú bližšie k ideálnej hodnote.

Odklon osi však nechali tak, lebo vraj sa to nedá nastaviť. A keďže sú obe hodnoty rovnaké, tak vraj je to v poriadku. Tak neviem... Snáď to bude aj trochu lepšie jazdiť, lebo moja kráska si v zákrute zvykne pohodiť zadkom.

Odkaz ke komentáři

Takže bol som na normálnej geometrii. Mám aj protokol, ale nechce sa mi ho fotiť (ak niekto bude chcieť, tak odfotím).

ja by som sa rád pozrel...len pre zaujímavosť ;)

Snáď to bude aj trochu lepšie jazdiť, lebo moja kráska si v zákrute zvykne pohodiť zadkom.

spojovacie ramená OK?

Editováno: , autor: libero
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...