ondrejm Vloženo 24. Únor 2014 Sdílet Vloženo 24. Únor 2014 Ahoj, řeším problém se svou felicíí 1,6 mpi combi rv. 98 (facelift), při jízdě zkrátka z ničeho nic zdechne motor...žádné cukání...není to ani při přeřazování, ani při jízdě na neutrál, prostě při obvyklé jízdě se zařazenou rychlostí se motor vypne, rozsvítí se kontrolky. Nastartovat jde hned, ale ujede jen kousek a problém se opakuje. Když k autu například po jednom dni přijdu, dojedu někam bez problémů, ale při návratu (nebo dalších jízdách ve stejném dni) se začne problém opakovat, druhý den když si to odpočine...nějakou dobu bez problémů, a pak zase. Hledal jsem v příspěvcích ale skoro nikde nikdo nenapíše, jestli byl problém podle nějakých rad vyřešen. V poslední době jsem si všiml neobvykle vysoké teploty motoru (což dřív nebývalo), bývá dost nad horní polovinou budíku. Je možné že to souvisí? Zdechá to i když je motor zahřátý nebo studený. Myslíte že by mi pomohl nový snímač otáček nebo tipujete něco jiného? Pokud vám chybí ještě nějaké info rád doplním. Omlouvám se, ale jsem mladý laik proto se raději ptám tady, než aby mě někde v servise natáhli...Děkuji za odpovědi! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 2. Březen 2014 Sdílet Vloženo 2. Březen 2014 Asi to nebude souviset. To chcípání bude nejspíš ucpanej palivovej filtr nebo nemocná palivová pumpa v nádrži. A ta zvednutá teplota spíš napovídá načnutýmu těsnění pod hlavou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondrejm Vloženo 3. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 3. Březen 2014 Dekuji za odpověď. Nějaké rady na opravu? Jestli mám koupit filtr nový nebo nechat vyčistit...S palivovou pumpou toho asi sám moc neudělám že? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 3. Březen 2014 Sdílet Vloženo 3. Březen 2014 Filtr se nečistí, filtr se mění. Stejně tak podávací pumpa v nádrži. Jak se vyndá u feldy tady inzeroval před čáskem Malta - to je taky ex-majitel feliny. No a s tím těsněním je to nemlich na jedno brdo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
msekl Vloženo 30. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2014 Zdar, prosím nevite někdo co by mohlo dělat to, ze když jsem jel s felicií 1.6Mpi r.v.1996 cca 90km/h a najednou cukla a chcipla a už mi potom nešla nastartovat. Hodinu jsem ji nechal stát a pořád nic. Motor točí, když ho startuju. Benzín tam jde, ale prostě za boha to nestartuje. Auto bylo nedávno v servisu asi tři týdny zpět. Prosím o radu, nebo o zkušenosti z touto závadou, kdy tohle už někdy někdo zažil. Děkuji za jakou koliv radu. Sekl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 30. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2014 Sundat koncovky ze svíček a vyndat svíčky - pokud jsou suchý, nejde do válců benzín a pátrat se musí v palivový instalaci, pokud jsou svíce mokrý od benzínu, nedává zapalování jiskru. U felin běžně odchází čidlo otáček klikovýho hřídele umístěný u setrvačníku, ŘJ pak neví, že se motor točí a odmítá dát povel " k jiskření"... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 30. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2014 alebo http://www.cc-autodily.cz/modul-zapalovaci-beru?brand=SKODA&model=FELICIA Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
msekl Vloženo 3. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2014 Zdravím, tak problém je vyřešen. Bylo to zapalovacími kabely ke svíčkám, palcem u rozdělovače a rovnou i nové víčko jsem dal a už chytá jako ďas. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.