jets Vloženo 16. Březen 2014 Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 (editace) Když nastartuju, tak mají xenony sjet dolů, do stran, zpět do středu a nahoru. Mně ale sjedou dolů, potom o 1-2 cm vyskočí nahoru, maličko do stran, potom teprve do stran jak mají a dál standardně http://www.youtube.com/watch?v=jD_yrRPFtrM&feature=youtu.be (vteřina 6) Při jízdě se mi nevrací levé světlo, teprve když zastavím tak se vrátí na svoji pozici. Jinak za jízdy svítí úplně mimo, svítí až do krajní levé pozice. Asi to musí pěkně oslňovat... http://www.youtube.com/watch?v=FXP3V0gCW5Y&feature=youtu.be http://www.youtube.com/watch?v=EiOUYZR_2sU&feature=youtu.be http://www.youtube.com/watch?v=dPWBR4puLvw&feature=youtu.be Máte s tím někdo zkušenost? Mohl by někdo kdo má xenony při startu mrknout jestli mu ty světla povyskočí taky jak mně? Žádnou chybu to nevykazuje, v servisu se provedlo znovu základní nastavení a nic se nezměnilo. Editováno: 17. Březen 2014, autor: jets Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochaine Vloženo 16. Březen 2014 Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 (editace) Měl jsem pocit, že natočení levého světla po zastavení má něco do činění s AFS. Můžeš skusit, co to bude dělat, když vypneš "Auto" - pak je natáčení světel vypnuté. Editováno: 17. Březen 2014, autor: Prochaine Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jets Vloženo 16. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 (editace) za jízdy je vidět že to světlo svítí úplně mimo silnici, určitě tam je nějaký problém, jen nikdo neví zatím kde. Zkusím co to bude dělat bez AUTO zkus prosím tě mrknout jestli ti to po startu taky skočí trochu nahoru a do stran? Editováno: 16. Březen 2014, autor: jets Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochaine Vloženo 17. Březen 2014 Sdílet Vloženo 17. Březen 2014 Tohle mi tuším nedělá, ale kouknu na to... ale v noci někam pojedu nejdříve ve čtvrtek.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jets Vloženo 17. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 17. Březen 2014 úplně stačí když není úplně jasno stoupnout si někam před nějakou zeď... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GeorgeTDi Vloženo 17. Březen 2014 Sdílet Vloženo 17. Březen 2014 (editace) To svícení levého světla do strany je tzv. režim město. V něm to jakoby více osvětluje obě strany chodníku. Do 50 km/h to svítí do strany a od 50 výš se to světlo srovná. Vysvětloval nám to pán ve světelném tunelu v Boleslavi na škoda days. Jinak to poskočení mi to nedělá. Jen světla sjedou dolů a pak do stran a vrátí se zpět. Editováno: 17. Březen 2014, autor: GeorgeTDi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidS87 Vloženo 17. Březen 2014 Sdílet Vloženo 17. Březen 2014 (editace) Světelné módy a funkce systému AFS: - Meziměstský mód © - Meziměstský mód s funkcí do deště (C1) - Městský mód (V) - Dálniční mód (E) - Funkce „turistické světlo“ Městský mód Hlavním cílem městského módu je osvětlení přilehlých míst vozovky jako jsou chodníky, křižovatky, přechody pro chodce apod. a zvýšit tak bezpečnost průjezdu městem. Rozložení světelné stopy před vozidlem je u tohoto módu širší. Aby při tomto rozšíření světelné stopy nedocházelo k oslňování protijedoucích řidičů, je dosah světelné stopy světlometu zkrácen (projektorová čočka světlometu na straně řidiče je vytočena do levé strany a sklopena; projektorová čočka světlometu na straně spolujezdce zůstává v základní poloze)*. Přínos městského módu je nejvíce patrný ve vesnicích či malých městech s nízkou hustotou pouličního osvětlení. Tento mód je aktivní v rozmezí rychlostí 15-50 km/h. Meziměstský mód s funkcí do deště Tato funkce má za účel snížit oslňování protijedoucích řidičů za deště, které vzniká odrazem světelné stopy od mokré vozovky. Rozložení světelné stopy před vozidlem při této funkci je širší a dosah světelné stopy světlometu je zkrácen (projektorová čočka světlometu na straně řidiče je vytočena do levé strany a sklopena; projektorová čočka světlometu na straně spolujezdce je pouze sklopena. Podmínky aktivace světelného módu s funkcí do deště: - poloha otočného spínače světel v pozici „Auto“ - níkáintenzita venkovnío svěla - rychlost vozidla v rozmezí15-70 km/h - jsou zapnuty stěač po dobu delšínež2 min - neníaktivnífunkce „uristickésvělo“ K deaktivaci svěelnéo móu s funkcído dešědojde: 1. vozidlo přkročírychlost 70 km/h 2. stěač jsou vypnuty po dobu delšínež8 min 3. přpnutíotočéo spíač LDS do pozice „lumenásvěla“ Dálniční mód Při jízdě vyššími rychlostmi např. na dálnici, je potřeba osvětlovat prostor před vozidlem na větší vzdálenost (než je tomu např. při jízdě ve městě) a řidiči tak umožnit včas reagovat na překážku nebo jiné nebezpečí. Proto má světelná stopa dálničního módu zvýšený dosah a je rozšířena tak, aby více osvětlovala levý jízdní pruh (projektorové čočky obou světlometů jsou přizvednuty; projektorová čočka na straně řidiče je navíc nepatrně vytočena doleva)*. Tento mód je rozčleněn do několika fází (E2, E1, E), které jsou postupně aktivovány od rychlosti 90 km/h. Dosah světelné stopy obou světlometů je zvyšován se vzrůstající rychlostí vozu. Cílová hodnota dosahu světelné stopy je však pro každý světlomet jiná. Změna z meziměstského módu na mód dálniční je prováděna pozvolně, aby na řidiče nepůsobila příliš rušivě. Maximálního účinku dálničního módu je dosaženo po překročení rychlosti 120 km/h. Funkce „turistické světlo“ Pokud je vozidlo provozováo v zemi s opačý směem provozu (levostrannýpravostrannýprovoz) nežpro kteréje určno, docháelo by př svíeník oslňváířdičůjedoucíh v protisměu, kteréby bylo způobeno dosahem a geometriísvěelnéstopy svělometu na straněspolujezdce. Aby se oslňváířdičůjedoucíh v protisměu zamezilo, je vozidlo vybaveno funkcítzv. „uristickésvělo“. Př aktivaci téo funkce dojde ke sklopeníobou projektorovýh ččk svělometůa tí ke zkráenídosahu svěelnéstopy. Oběprojektorovéččy svělometůse naví vytočínepatrnědoleva* (kažávšk o jinýúel). Funkci „turistické světlo“ si můž elektronicky aktivovat/deaktivovat sá řdičprostřdnictví personalizace v MaxiDOTu. Funkce je aktivníihned, tzn. nenízáislána čsové zpožěía rychlosti vozidla. Př aktivnífunkci „uristickésvělo“ jsou svěelnémóy AFS i dynamickésvělo do zatáčy deaktivováy. Do paměi záad je zapsáa sporadickáchyba „unkce přpnuta na levostrannýpravostrannýprovoz aktivní“. Po deaktivaci téo funkce dojde i k vymazáíchybovéo hlášní Editováno: 17. Březen 2014, autor: DavidS87 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jets Vloženo 17. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 17. Březen 2014 aha, tak to je velmi zajímavá informace, jen doufám, že to není popsané v návodu abych nevypadal jako úplný debil :-). Návod jsem nečetl, mám doma ještě Tiguana 2010 a myslel jsem si že mě nemůže nic překvapit :-). Potom ještě zůstává otázka toho trhání po startu Dá se městský mód nějak zrušit VAGem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GeorgeTDi Vloženo 17. Březen 2014 Sdílet Vloženo 17. Březen 2014 Vagem asi ne, napadá mě jedině městský mód zrušit tím, že nebudeš mít ovladač na AUTO ale na normální svícení Bohužel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 11. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2014 Ahoj, tak po dlouhé odmlce se opět účastním diskuze na místním fóru, timto Vás všechny zdravím!!! :-) Chci se Vás Pánové zeptat co mate S2 face lift , jak jste spokojemi s výkonem xenonů v noci a za deště? U mého nového supíku (najeto cca 800km) se mi zdá že svítí nic moc, třeba oproti mojí F1 staré 8 let a nebo focusu 2012 s halogeny. Jeli jsme o víkendu do tater a jedním slovem jsem viděl hovno... zkoušel jsem režim "auto" i manual s mlhovkama a přišlo mi to na stejno. Co si myslíte? Má někdo podobný pocit? (Brýle nenosím :-) ) Díky za jakýkoliv podnět! Jsem z toho trochu smutný :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jets Vloženo 11. Listopad 2014 Autor Sdílet Vloženo 11. Listopad 2014 máš pravdu, na to že to jsou xenony to opravdu není nic moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dell Vloženo 11. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2014 to je dáno obecně teplotou světla..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 11. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2014 U S2 xenony svítí opravdu solidně, jak u před FL tak i u FL... Já osobně je považuju za dokonalé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 12. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2014 (editace) Ahoj, moc díky za reakce:-) Dnes jsem byl ve škodovce, světla seřídili-byly ok a dali je nepatrně výš. Teď jsem se byl projet a je to o něco lepší, ale.... Jak jste tady psali o teplotě světla, existuje ještě nějaký druh vybojky "pro vyšší výkon" Díky:-) Editováno: 12. Listopad 2014, autor: xtrack Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 19. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2014 Ahoj, ještě mám otázku, nepozorujete u Vašich S2 s xenony rosení světlometů? Už po koupi jsem je měl lehce zarosené, říkal jsem si že auto asi myli tak o nic nejde, jenže teď když prší se mi rosí celá spodní část obou světel, když jezdím a sviítím. Jestli auto stojí cca 2 dny rosa zmizí. Je to tohle normální? Vypadá to fakt blbě :-( Zkusím to o víkendu nafotit a dám sem. Díky za reakce :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jets Vloženo 20. Listopad 2014 Autor Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 rosit by se neměly Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dell Vloženo 20. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 rosení u xenonu ani u mlhovek s denním svícením nepozoruji... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 20. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 Diky panove, zítra jedu cca 60km a pocitam ze se svetla zarosi nafotim a zajedu s tim do skodovky, jsem zvedav co mi reknou, pak dam info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 20. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 Klasická závada dnes u dost značek. Někde to tam netesni lehce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.