Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Chlapi mám taký problém .. najprv mi odišiel Regulátor napätia v alternátore .. a ten som vymenil .. ide všetko v poriadku ale keď sa auto zohreje na 80°C cca. tak začne auto trásť ako keby nemá silu ísť dopredu .. pri 90km/hod. 

je to Felicia 1.3mpi 50kw 4bodobý vstrek zo zapalovacou lištou ..  

Vloženo

Protože izolace - plast, ze kterýho je lišta a další izolátory vn v ní, teplem ztrácí svou (elekrickou) izolační pevnost a když se to vohřeje, začnou přeskoky vn nebo svody na vn vinutí indukčních cívek. Klidně i jen na jedný půlce - to bohatě stačí na nepravidelnej chod. Felina s lištou totiž "pálí" zároveň ve dvou válcích - jeden je na konci kompresního zdvihu, další válec "do páru" je v tom okamžiku na konci výfukovýho zdvihu (je o 1 otáčku "pozadu") - a když začne blbnout jedna půlka lišty, týká se to většinou obou válců příslušnejch k tý poškozený polovině. 

Půjč si od někoho, kdo má pravidelnej chod motoru, jeho lištu a vyzkoušej to - drží ji 2 inbusový šrouby ze strany na hlavě motoru nasazenou na vršky svíček. Jemu můžeš půjčit tu svoji - když oba ohřejete motory a jemu to začne s tvojí lištou cukat, zatímco ta jeho na tvým motoru bude v klidu, máš závadu nalezenou ...

Vloženo (editace)

díky moc niečo už vyskúšam :)

EDIT:

No teraz som skúšal za tepla či ide na všetky 4 valce .. pomaly som odpájal vstrekovače .. a ide na všetky 4 valce .. 

Editováno: , autor: Wojnar
Edituj příspěvky!!
Vloženo

Jak píše Libero zkontroluj Lambda sondu. Kdysi jsem podobnou závadu na Feldě, že při teplém motoru a pohodové jízdě a následně mírném přidání začala škubat. Trvalo poměrně dlouho něž jsem přišel na to, že to dělá Lambda sonda. Nejjednodušší je odpojit sondu od konektoru a jezdit. Já jsem to takhle zkoušel více jak týden a nic - auto necukalo. Připojil jsem sondu a auto začalo škubat. Po výměně lambda sondy byl klid.

Vloženo

při teplém motoru a pohodové jízdě a následně mírném přidání začala škubat. Trvalo poměrně dlouho něž jsem přišel na to, že to dělá Lambda sonda.

presne toto som mal na mysli ....som sa na tejto závad pekne "vycvičil" ... :kol-28:

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...